Kterak Mark Waldrep odhalil podvodníka s napájecími kabely

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
merhaut

Re: Kterak Mark Waldrep odhalil podvodníka s napájecími kabely

Příspěvek od merhaut »

Podvodníky je potřeba odhalovat. Nordost neNordost.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zaujímavá debata je aj tu, http://www.diyaudio.com/forums/the-loun ... cient.html,, a zaujímavý ( výstižbný) je aj názor na údajný stres, ktorým argumentujú odporcovia ABX testov:
The point being that the participants can not fail an ABX test, only the difference being tested can so there is no pressure on those participants.
The exception is when a participant claimed audible differences in non-blind reviews and in audiophool world those differences tend to be of 'night and day', 'my wife could hear it from the kitchen' or 'a veil was lifted' type.
This creates self-imposed pressure as well as the possibility to fail for the particular participant.
http://www.diyaudio.com/forums/the-loun ... 95847.html :D

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Všichni známe herecké výstupy prezentátorů, když něco vymění za propagované, a začnou sami nad sebou spokojeně pokyvovat hlavou stylem "to je ono" a objíždět pohledem přítomné oběti manipulace...

Tak tomu zase říkám nátlak a stres já:-)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Ten stres při ABX testech pochází hlavně z toho, že neví co slyší, a aby náhodou neoznačili něco špatně (jinak než to preferují).

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Pokud si chci ověřit fakt co jsem a nejsem schopen rozlišit a to především sám pro sebe, o jakem možném stresu se tady pořad bavíme.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Když někdo chce podvádět, může. Přijdou-li na něj a přistříhnou mu křídla, má to tak být. Dělat si z toho názor na celou "problematiku" je dost zjednodušující postup. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...platí i zde totiž "kdo chce psa bít....."

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Copak, copak, odkazy na podvody Nordostu byly potichu odklizeny do "Kam kráčíš Hifiroom?". Tímhle směrem tedy kráčíš. Hmm

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

A vlákno, ve kterém bylo popsáno, kterak tenkrát vyhlášený kardinální zlatoušec slyšel míň než kulový, to je taky pryč. Přesvědčivý důkazní materiál se místním Rumburakům opravdu nehodí. No, ještě že mám kopii na disku :-D

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Kdo chce dobrý
kabnly musíú k OPTT fíme není iích Mpc-

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Ježíšku, co jsem na napsal,psal jsem asi na jinou klávesnici a nebo.......
-------------------------------------------------------------------------------
Všichni známe herecké výstupy prezentátorů, když něco vymění za propagované, a začnou sami nad sebou spokojeně pokyvovat hlavou stylem "to je ono" a objíždět pohledem přítomné oběti manipulace...

Tak tomu zase říkám nátlak a stres já:-)
----------------------------------------------------
A ještě horší podvod je, když se dotyčný předváděč obratně (někdy ani to ne) točí kolem aparátů a obratně přidá trochu na hlasitosti.
Jednou to takový mladík přesně posral u Nordostu na HEPu Don Giovany.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ten mladík nepochybně prošel školením přímo u Nordostu.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

No navíc byl asi blbý žák, protože to všichni, co tedy chtěli, to zaznamenali. Ještě vzpomínám na podobnou akci, na tu dobu vždy za zavřenými dveřmi, ještě v Corinthii, (v té místnosti co pak býval myslím i snad Pieknik). Hlavně furt něco přehazoval, měnil ukázky a neustále anglicky vykříkoval,slyšíte ten rozdíl, to musíte slyšet, to slyší i hluchý.A početná skupina uznale pokyvovala hlavou. Někdy se tam člověk nasměje. No bylo by toho víc. Ale to nic proti těm zlatoušcům, co dovedou někdy vykvákat takový zhovadilosti, že by jeden padl.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Tak teď jsem dočetl nový "test" na Audio dromu. A už neváhám, že i powerkabel má opravdu vliv na zvuk.
Za ubohou cenu necelých 50 000 Kč ( ano korun), dokáže být lepší Valhally V1 (39 000Kč). Odin má o 3 bodíky víc a stojí 125 000.
Obrázek

Jakmile jsem si přečetl, že
.....Zajímavé bylo postavit Synergistic Research proti Nordost Valhalla (V1). Celková úroveň detailu a vzduchu v nahrávce byla nastejno, stejně tak i vytříbenost na výškách a prokreslenost středového pásma. Kde Atmosphere Level 2 bodoval navíc, byl lepší spodek, kde šel hlouběji a minimálně stejně konturovaně, a zejména v tom, jak nechal zvuk rezonovat a rozkvést. Jako by se okolo mikrofonů vznášela neviditelná aura tetelících se elektronů. Jakkoli fantaskně to zní, Atmosphere Level 2 vás posunou blíže tam, místo toho, aby posouvaly hudbu blíže k vám.

Jdu do něj. Jediný co mi vadí, že se prý nedá rozebrat. Ale chápu to. Know-how by pak opajcoval i kdejakej kabelotvořič. A že jich tady je.

Odpovědět