(Ne)slyšíme ticho ?

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: (Ne)slyšíme ticho ?

Příspěvek od Ramones »

Ta obrácená fáze se zkoušela i jako odhlučnění automobilových výfuků(aktivní tlumení). Kdysi dávno byl o tom pořad v nějakém moto magazínu v TV :o

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: (Ne)slyšíme ticho ?

Příspěvek od dadaft »

boxer píše:No podle toho,co jsem se dozvěděl zde,tak aniž bych to chtěl jakkoliv snižovat,znevažovat či snad dokonce si dělat legraci,každej pořádnej hifista má tak trochu tinitus. Více,méně,někdy,furt.Ani si to mnohdy neuvědomuje.Obzvláště ti,kteří bydlí ve velkých aglomeracích,kde i v noci je stále nějaký ten hluk.

Pak stačí být najednou někde ,kde je fakt ticho,a ejhle,co že to mám za pískání,hučení a podobné věci v uších?

Je fakt,že stačí pak pár dní a ticho je. O to horší je to pak naopak,jak najednou ten noční hluk vnímáme.
bydlím v poměrně klidné čtvrti, kousek od parku, a strašně rád poslouchám v noci, když je klid, s otevřenými okny. noční vzduch má zvláštní šmak.
kousek od baráku je obchod. mají tam klimatizaci. donedávna starou hujdu, která víc a víc rámusila. letos ji konečně museli odstavit a dát novou, úplně tichou.
najednou velká změna k lepšímu - ani mi nedocházelo, protože jsem byl zkrátka zvyklý, jak moc ten nehlasitý, ale nepříjemný hluk ruší...
Ramones píše:Ta obrácená fáze se zkoušela i jako odhlučnění automobilových výfuků(aktivní tlumení). Kdysi dávno byl o tom pořad v nějakém moto magazínu v TV :o
v novém SaV je článek o takovém fázovém "antisubu" - používá se jako basová past.

Odpovědět