Pink Floyd - Division Bell 20th Anniversary edition
Pink Floyd - Division Bell 20th Anniversary edition
De luxe box Division Bell 20 th Anniversary edition. Již na konci června 2014!
náhled a předobjednávky zde:
http://www.divisionbell20.com/?eml=2014 ... %2F6223366
náhled a předobjednávky zde:
http://www.divisionbell20.com/?eml=2014 ... %2F6223366
Re: Pink Floyd - Division Bell 20th Anniversary edition
NA uvedených stránkách je také nový oficiální klip k Marooned. Pokud je to nový remaster, tak se mi zdá, že zní velmi uvolněně a zvuk je otevřenější do prostoru. Jen tak se lehce vznáší na křídlech....Zase z toho mám příjemné mrazení 
Již poslouchám toto vydání ve 24/96 a je to velmi pěkné. Hudba zní sytěji oproti původnímu vydání z roku 1994 (lisováno v Itálii).
Zvuk je celkově klidný a vzdušný, více vystupuje z reprosoustav. Na rozdíl od italského vydání nejsou výšky lehce vytažené. Zdá se jich méně, ale jsou daleko přirozenější.
Porovnával jsem také s remasterem z roku 2011, který má podobné podání zvuku současného výročního vydání. Nicméně současné vydání ve 24/96 zní více uvolněně.
Zkoušel jsem skladbu Marooned porovnávat ještě s původním japonským vydáním nebo italským. Je to stále ten stejný zvukový záznam, ale oproti 24/96 nového vydání, zní 16/44 plastově a přiškrceně. Nepomůže ani Foobar převzorkování pomocí SSRC ve Foobaru, protože při 24/96 se ztrácejí barvy nástrojů a zvuk se rapidně ztenčí.
Jsem moc rád za hi-res vydání. Co jsem se jen natrápil s různými pokusy o lepší zvuk původního alba pomocí různých CD playerů a zesilovačů.
Takhle už můžu poslouchat s klidem bez audiofili neurosi a užít si naplno obsah alba
Zvuk je celkově klidný a vzdušný, více vystupuje z reprosoustav. Na rozdíl od italského vydání nejsou výšky lehce vytažené. Zdá se jich méně, ale jsou daleko přirozenější.
Porovnával jsem také s remasterem z roku 2011, který má podobné podání zvuku současného výročního vydání. Nicméně současné vydání ve 24/96 zní více uvolněně.
Zkoušel jsem skladbu Marooned porovnávat ještě s původním japonským vydáním nebo italským. Je to stále ten stejný zvukový záznam, ale oproti 24/96 nového vydání, zní 16/44 plastově a přiškrceně. Nepomůže ani Foobar převzorkování pomocí SSRC ve Foobaru, protože při 24/96 se ztrácejí barvy nástrojů a zvuk se rapidně ztenčí.
Jsem moc rád za hi-res vydání. Co jsem se jen natrápil s různými pokusy o lepší zvuk původního alba pomocí různých CD playerů a zesilovačů.
Takhle už můžu poslouchat s klidem bez audiofili neurosi a užít si naplno obsah alba
Ve ctvrtek ke me dorazla vinylova verze… (co jineho, ze?
)
Krasny “oteviraci” obal, kvalita nahravky je fantasticka, o kvalite vylisku se to ale, bohuzel, tvrdit neda.
V jedne z tichych pasazi na druhe strane je slyset dvakrat lehke “skvrknuti”. Zatim jsem stihnul jen jedno prehrani a tak doufam, ze si to casem mozna jeste “sedne”. Druha placka je zase (na okraji) mirne prohnuta “do misy”, to ale urcite spravi jeji “vyzehleni”. Je to pekne protivne, muset “dodelavat” nove vylisky a je to ostuda pro vydavatele. (Parlophone)
Zvuk nad nedostatky vylisku ale jasne prevazuje a necha je tak preci jen zapomenout.
Za mne tedy, i pres male nedostatky:
Krasny “oteviraci” obal, kvalita nahravky je fantasticka, o kvalite vylisku se to ale, bohuzel, tvrdit neda.
V jedne z tichych pasazi na druhe strane je slyset dvakrat lehke “skvrknuti”. Zatim jsem stihnul jen jedno prehrani a tak doufam, ze si to casem mozna jeste “sedne”. Druha placka je zase (na okraji) mirne prohnuta “do misy”, to ale urcite spravi jeji “vyzehleni”. Je to pekne protivne, muset “dodelavat” nove vylisky a je to ostuda pro vydavatele. (Parlophone)
Zvuk nad nedostatky vylisku ale jasne prevazuje a necha je tak preci jen zapomenout.
Za mne tedy, i pres male nedostatky:
No s kvalitou výlisků to je docela průšvih. V recenzích na Amazonu už je celý zástup naštvaných majitelů téhle skvělé edice.
Tady jeden maník rozbaluje a ukazuje detailně obsah sběratelské edice Division Bell 20 th Anniversary edition
http://www.youtube.com/watch?v=CInA0BZzHG8
http://www.youtube.com/watch?v=CInA0BZzHG8
PINK FLOYD s oblohou. 
To isté vydanie sa dá kúpiť aj "bez oblohy" - pokiaľ niekto nechce zbytočnú kopu papierov na: www.dvdbest.sk a stojí 32,90 €. Nahrávka je vynikajúca, obal tiež a aj výlisok čo som kúpil ja, je v 100% stave.
Obal je krásnej, jen se mi z něj ta fotka nějak loupe