Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Příspěvek od Pesi »

fox píše:Při poslechu vinylu je každá změna v řetězci okamžitě poznat. Zrovna jsem vyměnil phono předzasilovač RCM za Dynavector P75MKII a charakter zvuku se změnil. To u CD přístroje nelze jen tak lehko dosáhnout.
- no, nevim jestli je u vinylu poznat změna komponentu více než u CD; já si myslím, že ne ... ono u poslechu CD chybí právě ten komponent phono předzesilovač .... Já ho mám integrovaný- kdybych ho mohl vyměnit, samozřejmě by tam byla změna. Kdybych u CD jel přes předzes a koncák, a vyměnil předzes, tak si myslím, že to bude znát zrovna tak ...
Ale to je fuk, prostě u poslechu gramce je zařazen většinou jeden prvek navíc, takže se dá udělat více změn -to't asi vše

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Asi máš pravdu. Beru phono jako součást gramofonu, proto mě tvoje srovnání nenapadlo. :)

berka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka »

SOUHLASIM S FOXEM-piše
Ale to je věc názoru. Každý ať si poslouchá, co se mu líbí. :)
Jsem velkým zastáncem gramofonu, ale některé CD hrají lépe než vinyl. Gramofon pro mne má ale své kouzlo. Nostalgie hraje taky velkou roli.

Ja s poslechem CD nemam vubec problem.Dnešni vydana cd jsou vcelku dobře nahrana.
Toto samozřejmě platí i o LP. Ale V spouste dnes vydanych lp tak nejak citim digital.
Kvalitni analogova sestava je nakladna zaležitost a ne vždy to přinaší kyzeny efekt.
Samozřejme i pro mne vinyl je na prvnim mistě.
A hlavne nasadim prenosku a posloucham jako celek a nepřeskakuji nekdy jak u CD ze skladby na skladbu jako zajic.
a proto miluj a nebo nenaviď.
Pro mne jednoduche pravidlo.
Kdyz mam něco rad a nemohu bez toho byt tak to je proste pro mne *hura* *2thumbsup*
A je to to jedno jestli se jedna o knedlo,vepřo ,zelo nebo o Poslech hudby.
Prioritni pro mne je jestli mne to baví.
Pokud mne to nebude bavit tak to bude hrat na hovno jak na vinylu tak ina cd.
ale možna uz to nekdo napsal
a jeste poznamka ..Nelibi se mi vubec ceny nekterych lp jak novych
tak starych ,nektere ceny na Ebay i nas jsou proste *thumbs down* *headbang*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Tak samozřejmě že mají radši vinyl, když se nedá pořádně kopírovat nebo dokonce šířit po internetu. Velký obal má také daleko větší šanci zaujmout. Techničtěji založení možná pochopili, že jejich vinyl půjde klidně přehrát i za 50 nebo 70 let, kdežto počítačový soubor skoro jistě ne. No a nakonec je to móda.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

U mne je vinil hlavně o pocitech a skoro slavnostní atmosféře.
Ovšem, pokud se mi nějaká hudba opravdu líbí tak, že ji musím mít, seženu si ji na CD protože "poslouchám" i ticho mezi skladbama.
Kdysi bylo gramo hlavním zdrojem zvuku, dnes je to pro mne jen zpestření.
Po špatných zkušenostech s novými LP, kupuji pouze bazarovky do 5 Euro.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

petrL píše:vinyl půjde klidně přehrát i za 50 nebo 70 let, kdežto počítačový soubor skoro jistě ne
Naprosto jiste pujde - mozna po konverzi do jineho formatu, ale to je prkotina. Jsou to jen primitivni data ..

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

bh69 píše:
petrL píše:vinyl půjde klidně přehrát i za 50 nebo 70 let, kdežto počítačový soubor skoro jistě ne
Naprosto jiste pujde - mozna po konverzi do jineho formatu, ale to je prkotina. Jsou to jen primitivni data ..
Jistě, jde všechno, ale otázka je, kdo a za co to udělá, když už interpret bude po smrti, bude to okrajový žánr a jeho příznivci budou co se týče počítačů lamy (např. důchodci). Ostatně je těžké předvídat, jak budou v té době domácí počítače vypadat. Obávám se, že vývoj povede k vyšší pasivitě uživatele. Už dneska mizí z mobilů, tabletů atd. klávesnice. Můžete sice zatím ještě hmatat na jakousi virtuální klávesnici, ale časem třeba i ta zmizí a budeme hmatat jenom po hotových řešeních, která nám někdo bude prodávat...

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Veď to... to. :(

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jsem přesvědčený, že žádná doba nevymýti hravost. I Hifi je hračka dospělých a vinyl obzvlášť. :D

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Muzikantům a hudebním vydavatelům hlavně vyhovuje, že vinyl se nedá zkopírovat. Je to dávno překonaná technologie, která patří do muzea. Jediná správná a smysluplná cesta je digitál s vysokým rozlišením. A je spíš smutný, že o to lidi nemají zájem a že se už dávno masově nerozšířil a neprosadil *thumbs down*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Milan_:
Nechcem vyrývať, ale položím otázku: Máš doma nejaký kvalitnejší gramofón s nejakou slušnou prenoskou + zopár slušných LP kvalitnej produkcie? Ak by si aj náhodou mal, tak mi tú prekonanú technológiu predaj, na cene sa určite dohodneme, kúpim aj tvoju zbierku LP.
Ak to ale nemáš, tak ... :lol:
Naozaj nič v zlom, len polemika o tom čo je lepšie a čo horšie je úplne zbytočná, každý si máme možnosť vybrať čo je nám bližšie.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

V naší demokracii je to přece zcela svobodná volba každého soudruha. Někdo rád vdolky, někdo zase holky......

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Milan_ píše:Muzikantům a hudebním vydavatelům hlavně vyhovuje, že vinyl se nedá zkopírovat. Je to dávno překonaná technologie, která patří do muzea.
tak za 1.: Pokud mas potrebne nacini, da se vinyl zkopirovat uplne stejne, jako kterekoli digitalni medium. A krom toho je u spousty dnes vydavanych LP prilozeno CD gratis, nebo alespon code ke stazeni alba ve formatu MP3. (to, myslim, take o necem svedci, ze?)
A za 2.: O tom, jestli vinyl patri do muzea se s tebou rozhodne prit nebudu, tenhle nazor uz tady napsalo vice lidi. Vetsina z nich ale byla “analogovou muzou” nepolibena a papouskovala tu jen moudra, vyctena z odb(p)ornych casopisu. :lol:

Kratkou poznamku si ale dovolim napsat k jednomu vyroku ve clanku z tveho odkazu o „Road to Hell“.
Autor tam, mj., popisuje uzasnou zvukovou kvalitu Bobem Ludwigem remasterovaneho alba Dire Straits – „Brothers in Arms“.
To CD jsem sice neslysel, kdyz si ale pustim originalni vydani na LP, pokazde mi pada brada. (A stejne je tomu i u jejich prvniho alba „Dire Straits“.) Spis si tedy myslim, ze diky fenomenalni analogoe nahravce na mastertape toho Bob Ludwig k remasterovani asi ani prilis nemel. ;)
Kdyby se vsechna LP vyrabela v takove zvukove kvalite jako ta zminovana, po CD by nikdo ani nevzdychl.

A prave ona, tebou zminovana „muzejni technika“, dnes i za pomerne rozumny peniz, dokaze krasne odhalit tuto skutecnost.
To neni nostalgie, spousta lidi proste jen pochopila, ze ona tak hlasite opevovana “digitalni revoluce” (jako ostatne zadna revoluce :) ) zadny „raj na zemi“ neprinesla a tak se radeji vraci ke staremu, ale prijemnejsimu poslechu hudby. *sunglases*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Někdy Vám závidím že slyšíte (údajně) rozdíl mezi LP, CD a MP3...já ne. Zato jsem spokojen s tím co mám bez neustálých frustrací a nutkání měnit, zkoušet jiný aparát co za chvíli opět omrzí. Je to business, komerce zdá se mi.

p205
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p205 »

Prospero:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brothers_i ... its_album)

"Brothers in Arms was one of the first albums to be recorded on a Sony 24-track digital tape machine."

Odpovědět