Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Příspěvek od vonvichousch »

fox píše:
Kvalita byla jiná. Na pásky se nahrávalo v době, kdy hudební nosiče byly v této zemi těžko dostupné. Ty kazety stály skoro stejně jako dnešní CD.
Myslete si o tom co chcete, ale já se tím nikdy nebudu chlubit. Když něco stáhnu, tak jenom pro svou informaci a když se mi hudba líbí, tak si ji koupím, když ne tak výpalek založím nebo vyhodím. A nepovažuji se za blbečka, který to mohl mít zadarmo. Cena CD-R je směšná. Nevím, co chtěl básník říct tím, že jejich koupi si předplacujeme stahování originálů.
Mi nejde o legalitu, ale o princip.

Právě že pokud Ti jde o princip,tak ten je naprosto stejný.Kvalita záznamu na pás, v rychlosti 19cm/s, plně vyhovala kvalitě nejčastějšího hudebního nosiče té doby -LP .

Nějak nechápu tvou větu :" Bohužel. V této zemi neplatí, že každý může mít jenom to, na co má. Chceme vše co se dá." tys v době,kdy jak sám píšeš "hudební nosiče byly v této zemi těžko dostupné.." na pásky nenahrával ?Princip je stejný,nemohl sis nahrávky tenkrát dovolit,neb i v době o které píšeš,PZO řešil i individuální objednávky na LP (pokud jsi platil ve valutách).

" Nevím, co chtěl básník říct tím, že jejich koupi si předplacujeme stahování originálů." No třeba jen to,že za 2Tb externí HDD ,na kterém mám uložené vlastní výkresy,jsem zaplatil "za nic" umělcům 250 Kč...což mi připadá naprosto amorální.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

vonvichousch píše:
kite19 píše:
Ak aj došlo k omylu, ja to nepaušalizujem a ak má mať diskusia zmysel netreba paušalizovať ani záznam na CD, ale ani na LP. Snažím sa nepoužívať jednostranné argumenty v prospech LP, preto nehľadám argumenty na nete, necitujem zvukárov podieľajúcich sa na výrobe jednotlivých nosičov a ak sem niečo píšem, píšem tu o svojich osobných skúsenostiach, o tom čo počujem.
Kite19,já vlastním originál ,právě z roku 1985 ,na CD .Vím jak hraje (výborně) a proto se nedivím,že se Prosperovi líbí tento záznam převedený na LP,byť je to 16/44.1 záznam (a mimochodem,špičkové přehrávače CD té doby ,postavené na bázi PHILIPS,měli pouze 14bitové převzorkování 8-) ).
Ja vôbec nepochybujem o tom čo si napísal, snažím sa len obhájiť vinylové stanovisko 8-), nehľadaj za tým nič viac ako je napísané, všetko čo som ohľadne porovnania formátov chcel napísať som asi aj napísal. Je tu možnosť porovnania zvukovej kvality LP a CD v dobách keď CD bolo snom, a naozaj niektoré LP znejú lepšie ako CD, spravidla ide o staršie zachovalé LP.

A Prospera už nespomínaj, napísal to červeným už sa s nami nebaví a všetko kôli tebe :lol: , inak ten album ak bola vydaná nejaká reedícia na CD, porovnal si ju s pôvodnou z 1985 ? Myslím že v tomto bude tá z 1985 lepšia ako nové CD.
Naposledy upravil(a) kite19 dne 04 kvě 2014 19:19, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kite, naprosto s tebou souhlasím.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

vonvichousch píše:

Nějak nechápu tvou větu :" Bohužel. V této zemi neplatí, že každý může mít jenom to, na co má. Chceme vše co se dá." tys v době,kdy jak sám píšeš "hudební nosiče byly v této zemi těžko dostupné.." na pásky nenahrával ?Princip je stejný,nemohl sis nahrávky tenkrát dovolit,neb i v době o které píšeš,PZO řešil i individuální objednávky na LP (pokud jsi platil ve valutách).

" Nevím, co chtěl básník říct tím, že jejich koupi si předplacujeme stahování originálů." No třeba jen to,že za 2Tb externí HDD ,na kterém mám uložené vlastní výkresy,jsem zaplatil "za nic" umělcům 250 Kč...což mi připadá naprosto amorální.
[/quote]

Mít valuty za komančů bylo v této zemi trestné. S informaci o PZO se setkávám poprvé.
Když jsi zaplatil za hudbu 250 Kč, tak to bylo asi v pořádku. Někdo tu hudbu musel vytvořit. Nebo jsis stáhl nic ?

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

kite19 píše:

A Prospera už nespomínaj, napísal to červeným už sa s nami nebaví a všetko kôli tebe :lol: , inak ten album ak bola vydaná nejaká reedícia na CD, porovnal si ju s pôvodnou z 1985 ? Myslím že v tomto bude tá z 1985 lepšia ako nové CD.
Doufám,že to Prospero myslel ze srandy,dobře naladěn se sklenkou portského a za poslechu jeho oblíbeného Lp ,se sem určitě vrátí ;)

minulý rok vyšel remaster od MFSL na SACD,ale ještě ho nemám :( ,ale narozeniny se blíží *palec*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pánové, aby bylo jasno, stahujte si jak je libo. Mi je to šuma fuk. Akorát mě vadí, když někdo považuje za blbečka ty, kteří si pořizuji svou oblíbenou hudbu na CD nebo vinylech. :)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

kite19 píše:spočiatku som si kupoval výberovky na CD, to bola tá výhoda zlúčenia hitov na jedno CD, a mám s nimi negatívnu zvukovú skúsenosť
To se ti ani nedivím většina výběrověk vypadá tak, že se vezme původní nahrávka vyhulí se basy a výšky a u novějších se ještě ořeže dynamika na polovinu.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

fox píše:Pánové, aby bylo jasno, stahujte si jak je libo. Mi je to šuma fuk. Akorát mě vadí, když někdo považuje za blbečka ty, kteří si pořizuji svou oblíbenou hudbu na CD nebo vinylech. :)
*offtopic*
Ahóóój ![youtube]qRmOzeQ_hgQ[/youtube]
byť iný nie je na škodu :lol: mne to nevadí

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

proto byl vynalezen ekvalizér - prznitel podle gustu :lol:

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Mít valuty za komančů bylo v této zemi trestné. S informaci o PZO se setkávám poprvé.

Ne nebylo to trestné,měl si povinnost ,do 14 dnů od obdržení ,je vyměnit za tuzexové poukázky,za to jsi mohl realizovat i individuální objednávky.

Když jsi zaplatil za hudbu 250 Kč, tak to bylo asi v pořádku. Někdo tu hudbu musel vytvořit. Nebo jsis stáhl nic ?

??? na tom HDD jsou pouze mnou vytvořené výkresy,fotografie hotového výrobku ,skeny návrhů a podobně,tedy vše 100% vytvořené mnou,popřípadě mými kolegy .Přesto jsem musel,při koupi tohoto HDD (2TB) zaplatit "výpalné" umělcum.... tak to asi vpořádku není ...

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

lechos píše:proto byl vynalezen ekvalizér - prznitel podle gustu :lol:

nesouhlasím,ekvalizér měl vyrovnat nedostatky poslechové místnosti,k těm lepším se dodával měřící mikrofon a pomocí generátoru šumu ,jsi na analyzátoru nastavil rovnou " křivku "...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

proč teda tónové korekce treble-bass ? loudness ? kvalitní řetězec nepotřebuje prej a znám pošuky co dávaj točítka na střed, lidé jsou divný...

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

fox píše:Pánové, aby bylo jasno, stahujte si jak je libo. Mi je to šuma fuk. Akorát mě vadí, když někdo považuje za blbečka ty, kteří si pořizuji svou oblíbenou hudbu na CD nebo vinylech. :)

To by mě ani ve snu nenapadlo takle o Tobě uvažovat.Nechci ale kupovat zajíce v pytli ,takže když si chci něco koupit,tak si to prvně stáhnu,poslechnu a až potom koupím či nekoupím .(u novějších ,bohužel spíš nekoupím,"díky" mizerné kvalitě ,způsobené výše zmiňovanými důvody).
Co kupuji,jsou většinou starší "bazarové" věci vydané ve "zlaté" éře CD ,mnohem lépe hrající ,než novější remastry.

A samozřejmě kupuji i LP,přeci jen,když už nic jiného,tak obal v rozměru 33x33 cm,je mnohem lepší než obal CD *2thumbsup*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Zbytečně reaguješ. Na tebe to myšleno nebylo. Když si přečteš celé vlákno, určitě na to přijdeš. :) Vždyť tě tak trochu znám z dřívějška.
Naposledy upravil(a) fox dne 04 kvě 2014 20:16, celkem upraveno 1 x.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Prospero,doufám,žes to bral jako srandu *sunglases* a vrátiš se sem.

Obrázek

Odpovědět