fox píše:
Kvalita byla jiná. Na pásky se nahrávalo v době, kdy hudební nosiče byly v této zemi těžko dostupné. Ty kazety stály skoro stejně jako dnešní CD.
Myslete si o tom co chcete, ale já se tím nikdy nebudu chlubit. Když něco stáhnu, tak jenom pro svou informaci a když se mi hudba líbí, tak si ji koupím, když ne tak výpalek založím nebo vyhodím. A nepovažuji se za blbečka, který to mohl mít zadarmo. Cena CD-R je směšná. Nevím, co chtěl básník říct tím, že jejich koupi si předplacujeme stahování originálů.
Mi nejde o legalitu, ale o princip.
Právě že pokud Ti jde o princip,tak ten je naprosto stejný.Kvalita záznamu na pás, v rychlosti 19cm/s, plně vyhovala kvalitě nejčastějšího hudebního nosiče té doby -LP .
Nějak nechápu tvou větu :" Bohužel. V této zemi neplatí, že každý může mít jenom to, na co má. Chceme vše co se dá." tys v době,kdy jak sám píšeš "hudební nosiče byly v této zemi těžko dostupné.." na pásky nenahrával ?Princip je stejný,nemohl sis nahrávky tenkrát dovolit,neb i v době o které píšeš,PZO řešil i individuální objednávky na LP (pokud jsi platil ve valutách).
" Nevím, co chtěl básník říct tím, že jejich koupi si předplacujeme stahování originálů." No třeba jen to,že za 2Tb externí HDD ,na kterém mám uložené vlastní výkresy,jsem zaplatil "za nic" umělcům 250 Kč...což mi připadá naprosto amorální.