Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly
Re: Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly
No nič, po každej schôdzi treba napísať nejaké uznesenie.
Takže za seba sa uznášam na tomto
1. Nakupujem naďalej vinyl
2. Veľmi rád si kúpim odporúčané CD s kvalitným zvukom
3. Do troch dní založím tému - odporúčané CD s prehľadom o vydavateľstve a roku vydania.
4. presvedčím Vonvichouscha aby daroval inkriminované CD(bude mať aj tak nové od MFSL) Prosperovi a aby mu ten odpustil.
5. Hlasujem za toto uznesenie
podpísaný kite19
3. Do troch dní založím tému - odporúčané CD s prehľadom o vydavateľstve a roku vydania.
4. presvedčím Vonvichouscha aby daroval inkriminované CD(bude mať aj tak nové od MFSL) Prosperovi a aby mu ten odpustil.
podpísaný kite19
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zvyknem vravievať: "Mám sa dobre, tak mi treba!"
Otázka nezněla na kazety, pásky a na minulost, ale na současnost a výpalky. Kazety jsem samozřejmě měl, z 90% jsem na nich měl kopie svých CD, které mi pak nějak záhadně zmizelyvonvichousch píše:Tys nikdy nepoužíval kotoučový magnetofon nebo kazetový magnetofon ?Přepis na kazetu nebo pás je stejný jako přepis na CD-R,pouze jeho kvalita je jiná,ale ve své podstatě je to stejné jako stáhnutí skladby z netu...
-
vlado222
To zamestnanie je nočný zámočník?kite19 píše:No diplomacia patrí pod zákon o štátnej službe a vzhľadom na tabuľkové platy by mi veľa peňazí na hifi nezostalo
Zvyknem vravievať: "Mám sa dobre, tak mi treba!"Súkromníčím, a je do toho zamiešané jedno zamestnanie nespadajúce pod zákonník práce.
To je zbytečný zakládat takový téma, navíc něco podobnýho už tu je. Z vlastní zkušenosti - nejlepší zvuk na cd mají zpravidla Japan first press, ale pozor to platí jen pro cd vydaná v 80 letech. Později už se jednotlivá vydání pro různé destinace zpravidla bitově shodují. A na MFSL rovnou zapomeň kdo má trochu lepší sestavu a dobrý uši, tak slyší že MFSL mají "rozplizlej, elektronkovej" zvuk... i když lidi jsou různí a někomu se to třeba libí, mě ne.kite19 píše:No nič, po každej schôdzi treba napísať nejaké uznesenie.
podpísaný kite19
Milan ďakujem za tip, určite skúsim niečo zohnať podľa odporúčania, ja osobne najviac počujem kvalitu nahrávky, až potom riešim bedne a komponenty. Uvidím aké to bude, ale LP u mňa aj tak asi vyhrajú, mám rád tú atmosféru. Prehral som si zopár starých MC , nahraných z rádia -katastrofa, ale voľakedy keď som mal 14 to bola pre mňa referencia a mal som z nich radosť.
PS: chcem sa spýtať k akému výsledku sme dospeli v tejto diskusii?
myslím, že vinyl to jasne natrel CéDečkam, a kto to tak nepočuje, tak je hluchý a nech predá zostavu -je mu na nič

PS: chcem sa spýtať k akému výsledku sme dospeli v tejto diskusii?
Dospěl jsem k tomu že muziku stahujou a vypalujou všichni akorát že pokrytci to zapíraj nevím proč. Já v tom nevidím nic špatného, datový formát MP3 je stejně poznamenán, osekán tou úpravou a kompresí, vyhoví jako provizorium leda. To máte jako demo program pro počítač: je zcela ZADARMO na odzkoušení a pokud splní očekávání může se zakoupit ostrá verze. Vo tom to je.
Spíš je háček a paradox v tom, že nejlepší hudba a nejlepší zvuk je kolikrát dostupný jen na internetu na nelegálních webech.
...a nedostupnost některých pro mě zajímavých titulů...zkuste sehnat LP nebo CD skupin Tear Gas, War horse, Heavy metal kids, Cactus, Ram Jam, Captain Beyond, Snafu nebo Birtha, Sir Lord Baltimore a Dictators...houby. Populár spotřebka zvuková vata pro soukromá rádia a gymnazisty mě nezajímá.
Právě a kde jinde si můžeš porovnat jednotlivá vydání alba? Nikde jedině na internetu v obchodě kupuješ zajíce v pytli navíc s reálnou hrozbou, že se jedná o zvukově "vykastrovaný" remaster. 
a nebo exoticka etnicka hudba - jako treba na welove-music
Uz bys mohl vedet, ze nemam absolutne zadny smysl pro humor!vonvichousch píše:Prospero,doufám,žes to bral jako srandua vrátiš se sem.
UPLATKY NEBERU!!!kite19 píše:No nič, po každej schôdzi treba napísať nejaké uznesenie.
podpísaný kite19
Pokud je LP „Brothers in Arms“ porizeno z digitalniho masteru, potom je pro me tim nejlepsim dukazem, co je s digitalnim zvukem schopny udelat prevod na vinyl!
(P.S: Nebudu ted mit moc casu, takze se asi zatim nevratim ani sem, ani do jinych diskuzi….
To jste radi, co?
Chceš jako říct, že ten vinyl hraje líp i přes fakt, že to bylo nahráno digitálně?Prospero píše: Pokud je LP „Brothers in Arms“ porizeno z digitalniho masteru, potom je pro me tim nejlepsim dukazem, co je s digitalnim zvukem schopny udelat prevod na vinyl!![]()
To je přece jasné - vinyl polidšťuje, vyhlazuje digitální schodiště a zahušťuje řídký formát CD-DA
.