Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Příspěvek od kite19 »

No nič, po každej schôdzi treba napísať nejaké uznesenie.
Takže za seba sa uznášam na tomto
1. Nakupujem naďalej vinyl
2. Veľmi rád si kúpim odporúčané CD s kvalitným zvukom
3. Do troch dní založím tému - odporúčané CD s prehľadom o vydavateľstve a roku vydania.
4. presvedčím Vonvichouscha aby daroval inkriminované CD(bude mať aj tak nové od MFSL) Prosperovi a aby mu ten odpustil.

5. Hlasujem za toto uznesenie

podpísaný kite19

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

:D hele kite19 ,že děláš v diplomatických službách ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

*offtopic* No diplomacia patrí pod zákon o štátnej službe a vzhľadom na tabuľkové platy by mi veľa peňazí na hifi nezostalo :D
Zvyknem vravievať: "Mám sa dobre, tak mi treba!" *hura* Súkromníčím, a je do toho zamiešané jedno zamestnanie nespadajúce pod zákonník práce.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

vonvichousch píše:Tys nikdy nepoužíval kotoučový magnetofon nebo kazetový magnetofon ?Přepis na kazetu nebo pás je stejný jako přepis na CD-R,pouze jeho kvalita je jiná,ale ve své podstatě je to stejné jako stáhnutí skladby z netu...
Otázka nezněla na kazety, pásky a na minulost, ale na současnost a výpalky. Kazety jsem samozřejmě měl, z 90% jsem na nich měl kopie svých CD, které mi pak nějak záhadně zmizely :?

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

kite19 píše:*offtopic* No diplomacia patrí pod zákon o štátnej službe a vzhľadom na tabuľkové platy by mi veľa peňazí na hifi nezostalo :D
Zvyknem vravievať: "Mám sa dobre, tak mi treba!" *hura* Súkromníčím, a je do toho zamiešané jedno zamestnanie nespadajúce pod zákonník práce.
To zamestnanie je nočný zámočník? :lol: Ako diplomat by si si určite mohol dovoliť drahšie hifi. :D

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

kite19 píše:No nič, po každej schôdzi treba napísať nejaké uznesenie.
3. Do troch dní založím tému - odporúčané CD s prehľadom o vydavateľstve a roku vydania.
4. presvedčím Vonvichouscha aby daroval inkriminované CD(bude mať aj tak nové od MFSL) Prosperovi a aby mu ten odpustil.

podpísaný kite19
To je zbytečný zakládat takový téma, navíc něco podobnýho už tu je. Z vlastní zkušenosti - nejlepší zvuk na cd mají zpravidla Japan first press, ale pozor to platí jen pro cd vydaná v 80 letech. Později už se jednotlivá vydání pro různé destinace zpravidla bitově shodují. A na MFSL rovnou zapomeň kdo má trochu lepší sestavu a dobrý uši, tak slyší že MFSL mají "rozplizlej, elektronkovej" zvuk... i když lidi jsou různí a někomu se to třeba libí, mě ne.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Milan ďakujem za tip, určite skúsim niečo zohnať podľa odporúčania, ja osobne najviac počujem kvalitu nahrávky, až potom riešim bedne a komponenty. Uvidím aké to bude, ale LP u mňa aj tak asi vyhrajú, mám rád tú atmosféru. Prehral som si zopár starých MC , nahraných z rádia -katastrofa, ale voľakedy keď som mal 14 to bola pre mňa referencia a mal som z nich radosť.

PS: chcem sa spýtať k akému výsledku sme dospeli v tejto diskusii? :lol: myslím, že vinyl to jasne natrel CéDečkam, a kto to tak nepočuje, tak je hluchý a nech predá zostavu -je mu na nič :lol: :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Dospěl jsem k tomu že muziku stahujou a vypalujou všichni akorát že pokrytci to zapíraj nevím proč. Já v tom nevidím nic špatného, datový formát MP3 je stejně poznamenán, osekán tou úpravou a kompresí, vyhoví jako provizorium leda. To máte jako demo program pro počítač: je zcela ZADARMO na odzkoušení a pokud splní očekávání může se zakoupit ostrá verze. Vo tom to je.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Spíš je háček a paradox v tom, že nejlepší hudba a nejlepší zvuk je kolikrát dostupný jen na internetu na nelegálních webech.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

...a nedostupnost některých pro mě zajímavých titulů...zkuste sehnat LP nebo CD skupin Tear Gas, War horse, Heavy metal kids, Cactus, Ram Jam, Captain Beyond, Snafu nebo Birtha, Sir Lord Baltimore a Dictators...houby. Populár spotřebka zvuková vata pro soukromá rádia a gymnazisty mě nezajímá.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Právě a kde jinde si můžeš porovnat jednotlivá vydání alba? Nikde jedině na internetu v obchodě kupuješ zajíce v pytli navíc s reálnou hrozbou, že se jedná o zvukově "vykastrovaný" remaster. *thumbs down*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

a nebo exoticka etnicka hudba - jako treba na welove-music

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

vonvichousch píše:Prospero,doufám,žes to bral jako srandu *sunglases* a vrátiš se sem.
Uz bys mohl vedet, ze nemam absolutne zadny smysl pro humor! :D
kite19 píše:No nič, po každej schôdzi treba napísať nejaké uznesenie.

podpísaný kite19
UPLATKY NEBERU!!!
Pokud je LP „Brothers in Arms“ porizeno z digitalniho masteru, potom je pro me tim nejlepsim dukazem, co je s digitalnim zvukem schopny udelat prevod na vinyl! :mrgreen:

(P.S: Nebudu ted mit moc casu, takze se asi zatim nevratim ani sem, ani do jinych diskuzi…. ;) )

To jste radi, co? :lol:

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Prospero píše: Pokud je LP „Brothers in Arms“ porizeno z digitalniho masteru, potom je pro me tim nejlepsim dukazem, co je s digitalnim zvukem schopny udelat prevod na vinyl! :mrgreen:
Chceš jako říct, že ten vinyl hraje líp i přes fakt, že to bylo nahráno digitálně? :D

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

To je přece jasné - vinyl polidšťuje, vyhlazuje digitální schodiště a zahušťuje řídký formát CD-DA :D :D :D .

Odpovědět