Úroveň hifistických časopisů

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
boxer

Úroveň hifistických časopisů

Příspěvek od boxer »

Tak mě to nedalo.

Minule jsme se dostali v tématu digitálních zesilovačů i k tomu,že ten či onen výrobek je výborně hodnocen hifistickými guru světových periodik,přičemž na našem malém,ale o to odbornějším,vzdělanějším,chytřejším,vyposlouchanějším česko - slovenském hifi dvorku dostanou tyto slovutné přístroje naopak pěkně naprdel a....naopak.

Dnes jsem si prolistoval poslední číslo německého Sterea,nepočítal jsem to přesně,ale
Obrázek.

V 1nebo 2 případech = ser gut, 3 x überragend a zbytek excellent.

Takže nač co vybírat,vše je nej.

fanousekhifista
Kontaktovat uživatele:

Re: Úroveň hifistických časopisů

Příspěvek od fanousekhifista »

Nechci se vydávat za vševěda, ale pro mne, který se považuji za velmi průměrný vzorek populace s láskou hudbě, fakt asi většina přístrojů hraje dostatečně dobře. Jasně, vždycky se najde tu zkreslení, tam tohleto, ale když poslouchám hudbu a ne stroječek, tak je mi dobře a bude mi dobře s většinou techniky, ne? Spíš mám občas dojem, že se tady tak něják až křečovitě snaží najít problémy v kvalitě. Dobrá hudba se přece dá - prosím nesnězte mě - poslouchat i na velmi průměrné technice, protože prostě chytne. Ale i já mám samozřejmě dlouhodobě radši co nejlepší hudbu na co nejlepší technice :). A když už to píšu, hoooooooodně dlouho, tedy poslední léta, co jsem se k časopisům vrátil, jsem se nedočetl, že by někdo něco nedoporučil. Nejhorší výsledek je "ok, je to dobré". Tak možná, že už prostě s dnešním stavem technologií nejsou věci, o kterých by se dalo napsat že jsou špatný.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Casopisy niesu nezavisle...ziju z reklamy, a aj keby tomu rozumeli a dobre poculi, pravdu napisat si nikdy nedovolia...

fanousekhifista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanousekhifista »

Tony píše:Casopisy niesu nezavisle...ziju z reklamy, a aj keby tomu rozumeli a dobre poculi, pravdu napisat si nikdy nedovolia...
Ale to je zase dle mého trochu přitažené za vlasy, ne? To bychom si nemohli koupit ani časopis o modelářství, protože ten taky žije z reklamy a bude zásadně propagovat jednoho výrobce :). Když to tak čtu, tak se prostě na všem dá najít něco dobrého. Kdyby to všechno navíc nebyla aspoň z kousku pravda, nikdy by se nemohl nikdo nikde uživit a časopisy by už dávno zanikly....................... Třeba to brát s rezervou, to jo, ale zase jinak bych to s tou paranoiou nepřeháněl.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

není to tak, že časopisy propagují jednoho výrobce ...
Je to tak, že propagují všechny , co u nich zadávají inzerci. Ty ostatní nepropagují a raději ani o nich nepíší - minimálně do té doby než si to rozmyslí a začnou u nich inzerovat. Tak to prostě je.
Všechny tyhle life stylové časáky (stuff, T3, Hifi, auto...., digifoto a další) ve skutečnosti neprodávají čtenářům informace ale své čtenáře inzerentům. Tržby za časák tvoří menší část příjmů.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

V časopise, na rozdíl od diskuze na fóru, nemohou napsat vše "na plnou hubu", čekali by je mimo výhrůžek od výrobce na odchod z inzerce i případné nákladné soudní tahanice...
Přesto z celkového přehledu či žebříčku se dá orientačně vycházet. A najdou se rozdíly. Pro mne je například propadák Wilson Audio MAXX 2, kdy se repro za 56000€ zařadily vedle repro za 3000€... a daleko je předběhly ze stejné stáje ale o polovinu levnější Watt/Puppy 7 (Audio).

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

rád bych věřil, že si vybírají, a o průserech nepíší. Ale.. PCN byla imo dobra volba.. Na jednu stranu clovek mohl verit, ze ne vsechno co testuji je super skvele, na druhe strane se nerozebiraly chyby a dle nekoho prusery na tri strany...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

T-M píše:není to tak, že časopisy propagují jednoho výrobce ...
Je to tak, že propagují všechny , co u nich zadávají inzerci. Ty ostatní nepropagují a raději ani o nich nepíší - minimálně do té doby než si to rozmyslí a začnou u nich inzerovat. Tak to prostě je.
Tak to je a jinak to být nemůže pokud to nemá být časopis co píše parta nadšenců a dotuje bohatý strýček v Americe. Když budou testovat věci firmy která neinzeruje, tak se ty ostatní na inzerci vybodnou, proč by inzerovali, když jejich výrobky bude časopis propagovat i bez inzerce???
Když je nějaká věc vyložený průser a recenzent to strhá, tak test prostě nevyjde... taková je praxe. V dobrým časopise by testy měla psát taková osoba co nesedí přímo v redakci a co nemá vazby přímo na inzerenta. Redakce pak rozhodne zda je test stravitelný či nikoli pro "chlebodárce". Časopis je živ z 90% inzerenty, cena co platíme my, z toho se pokryje leda samotná distribuce ...

boxer

Příspěvek od boxer »

Ne že bych nesouhlasil,ale není to zas tak dávno (mám je ještě schované,kdybych měl trochu parodovat Čochtana),kdy napsali soudruzi z časopisu,že není dobré to či ono,vytkli vady, pokrčili nos a napsali,že tedy toto za ty prachy nee,to lépe tamto apod.

Pytel dal před chvílí odkaz na ebay,na tehdejší top od Denonu,transport s převodníkem. Je tam i test,což u tohoto prodejce dost cením,páč přístroje v té době (1993) za neskutečnou cenu 17 000 a 12 000 DM,byly ohodnoceny jen a pouze SEHR GUT.

Obrázek
Obrázek

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

boxer píše:Ne že bych nesouhlasil,ale není to zas tak dávno (mám je ještě schované,kdybych měl trochu parodovat Čochtana),kdy napsali soudruzi z časopisu,že není dobré to či ono,vytkli vady, pokrčili nos a napsali,že tedy toto za ty prachy nee,to lépe tamto apod.
Pytel dal před chvílí odkaz na ebay,na tehdejší top od Denonu,transport s převodníkem. Je tam i test,což u tohoto prodejce dost cením,páč přístroje v té době (1993) za neskutečnou cenu 17 000 a 12 000 DM,byly ohodnoceny jen a pouze SEHR GUT.
Magická sila hviezdičiek, hra slovíčok a ťažká dilema či kúpiť "sehr gut * " za 12000, alebo "uberragend *****" za 1200... *headbang*

boxer

Příspěvek od boxer »

Jistě,já jen chtěl poukázat na to,že dříve se "to" dělalo minimálně vždy ze základním měřením, a nebáli se vytknout chyby.

Ale od "Velkého Třesku",kdy od jednoho nejmenovaného recenzenta,který vyzdvihl jedny nejmenované německé levné bedny do hvězdných výšin,
až nad 100 000 Kč,od té doby všichni pochopili,že to jde. :mrgreen:

Osobně by mne zajímalo,kolik v ČR na základě tohoto hodnocení si ty bedny koupilo lidiček. Vzhledem k záplavě týchž beden na bazarech onedlouho poté,to byl slušnej Vejvara.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jo, lidi kupovali Cantony jako diví. Několikrát jsem seděl ve studiu a poslouchal zákazníky. Nic nechtěli slyšet. Brali vše. Při otázce "proč ?", hrozili Kladivem na čarodejnice.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

boxer píše:Jistě,já jen chtěl poukázat na to,že dříve se "to" dělalo minimálně vždy ze základním měřením, a nebáli se vytknout chyby.

Ale od "Velkého Třesku",kdy od jednoho nejmenovaného recenzenta,který vyzdvihl jedny nejmenované německé levné bedny do hvězdných výšin,
až nad 100 000 Kč,od té doby všichni pochopili,že to jde. :mrgreen:

Osobně by mne zajímalo,kolik v ČR na základě tohoto hodnocení si ty bedny koupilo lidiček. Vzhledem k záplavě týchž beden na bazarech onedlouho poté,to byl slušnej Vejvara.
Vobec netusim o ake bedne ide, pripomen mi to prosim...

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

LE 107,109

boxer

Příspěvek od boxer »

Si dělá pr...MB

Odpovědět