Zvykli jsme si poslouchat špatné nahrávky nebo ne?
-
RDacoustic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvykli jsme si poslouchat špatné nahrávky nebo ne?
A co Vase repro? Zneju na nich spatne nahravky lepsie ako u konkurencie?
Mně naprostá většina nahrávek na mých repro hraje dobře. Nemám sbírku vyloženě audiofilských věcí, takže zvuková filozofie firmy Tannoy zřejmě vyhovuje mému zaměření na rock. Ale mám spíš opačný postřeh. Strašně rychle si zvykám na vyloženě dobré nahrávky, které se posléze stávají standardem a má "bezedná nenasytnost" mě nutí přemýšlet jak to ještě vylepšit
.
Asi jsem si zvykl, jelikož mne vždycky překvapí, když něco hraje náhodou dobře....a už s tím začali i u filmů- třeba Kingsmen Golden Circle...
Nezvyknu si nikdy! V současné době si před koupí toho kterého alba (CD) počkám, až se naskytne možnost poslechu a teprve po té, jak je album nahrané, uskutečním nákup či nikoliv. Zřejmě poslední napiču nahrané album jsem koupil posledního Planta
Srovnání s verzí KronStudioLab by mohlo otevřít oči (vlastně uši) i těm, kdo podobné paskvily obhajují.
Tak já myslím, že je neobhajuje vůbec nikdo. Jenom to většina lidí asi vůbec neřeší....my hifisti se v tom babráme, ale to je jen statisticky nevýznamné procento lidí. Je to skvělé, když si člověk má možnost nahrávku užít. Jenže některé dobré kapely zkrátka dobře nenahrávají. Mám je přestat poslouchat? Mám tedy rád hudbu nebo zvuk? To se ptám často sám sebe...
Špatná nahrávka se dát upravit domácím spůsobem, EQ. pro higed hifisty se omlouvám. 
"Upravit" ekvalizérem se dá jakákoli nahrávka, dobrá i špatná. Ale žádným ekvalizérem na světě špatnou nahrávku nespravíš a můžeš se snažit jak chceš. A vůbec nezáleží na tom jestli jseš hifista, nebo ne.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Špatná nahrávka se použitím ekvalizéru ve výsledku ještě zhorší. Co není v záznamu, žádný ekvalizér nedodá. Ekvalizér si nevymyslí dynamiku, prostorovost, dozvuky, tonální věrnost nástrojů, rozlišení... Naopak vnese své zkreslení, šum atd. To není cesta.
A k tématu: mohu za sebe podtrnout postřeh, že "Strašně rychle si zvykám na vyloženě dobré nahrávky, které se posléze stávají standardem"
Překvapuje mě ale, že vlákno s tématem věrnosti zvuku založil výrobce beden, které si s ní hlavu rozhodně nelámou
. Chápu, že pravým účelem je marketing, "nenápadně" se zviditelnit. Činit to ale prostřednictvím vágní nic nepřinášející recyklací roky známých a 1000x (a mnohem fundovaněji) probraných věcí? Hm. Ale je to jen můj názor.
A k tématu: mohu za sebe podtrnout postřeh, že "Strašně rychle si zvykám na vyloženě dobré nahrávky, které se posléze stávají standardem"
Překvapuje mě ale, že vlákno s tématem věrnosti zvuku založil výrobce beden, které si s ní hlavu rozhodně nelámou
to Pitrs
opravdu máš tohle zapotřebí ......Překvapuje mě ale, že vlákno s tématem věrnosti zvuku založil výrobce beden, které si s ní hlavu rozhodně nelámou
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Píšu to explicitně jako můj názor, že mě ten rozpor zaujal.
Co máš k tématu ?
Co máš k tématu ?
Copak ty se Pítrsi-Praho na tomto fóru sám ustavičně nezviditelňuješ? (Obvykle coby všeználek.)PítrsPraha píše: ↑30 led 2018 17:53Špatná nahrávka se použitím ekvalizéru ve výsledku ještě zhorší. Co není v záznamu, žádný ekvalizér nedodá. Ekvalizér si nevymyslí dynamiku, prostorovost, dozvuky, tonální věrnost nástrojů, rozlišení... Naopak vnese své zkreslení, šum atd. To není cesta.
Překvapuje mě ale, že vlákno s tématem věrnosti zvuku založil výrobce beden, které si s ní hlavu rozhodně nelámou. Chápu, že pravým účelem je marketing, "nenápadně" se zviditelnit. Činit to ale prostřednictvím vágní nic nepřinášející recyklací roky známých a 1000x (a mnohem fundovaněji) probraných věcí? Hm. Ale je to jen můj názor.
Nedá !!!!!daliborr píše: Špatná nahrávka se dát upravit domácím spůsobem, EQ.
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je spíš otázka, jestli vás baví poslouchat hudbu nebo aparaturu. Špatné hudbě zvuk nepomůže, ale dobré hudbě nemůže až tak moc uškodit.
Zvyknu si snadno na špatnou nahrávku dobré hudby
Zvyknu si snadno na špatnou nahrávku dobré hudby
poté co jsem si přečetl tvůj toxický příspěvek, mě nějak přešla touha cokoliv napsat ...Co máš k tématu ?