Audio Research REFERENCE 5 + ANNIVERSARY EDITION
Re: audio research REFERENCE 5
Jak muze byt ML perfektni pristroj kdyz je REF5 o dost lepsi ??? Opacny vyraz k "o dost lepsi" je o dost horsi. Takze vlastne ML je o dost horsi nez REF 5, ale tim ze to je ML tak je to perfektni pristroj ?? Bedny od PP jsou hezke, nicmene nic to nemeni na faktu ze to je fake avalonu. Takze kdyz oslehnu spockovy pristroj a oslehnu ho dobre, tak i ta kopie bude spickova.
Vim. Mne se REF-5ka libila a to tak, ze moc. Sam vis jak velke muzou byt rozdily. Presto se najdou lidi kterym to vyhovuje.
Taky bych to promazal... Vyvolava to zbytecne emoce.
Taky bych to promazal... Vyvolava to zbytecne emoce.
Zdravim vsetkych zucastnenych na tomto vlakne. Pozorujem ho uz hodne dní a aj ked som z pociatku nechcel, neda mi nereagovat. Od REF 5 sa to tu presmerovalo k nejakym vzajomnym slovnym subojom, co je pri vymene nazorov prirodzene, no napriek tomu by som rad pripojil svoj nazor a vratil sa k povodnej teme.
Co sa týka konštrukcie pripajam sa na stranu tých, ktorý tvrdia, ze by to mohlo byt aj lepšie. AYRE KX-R je konstrukcne o hutny kus vpredu a jeho riesenie je vskutku nekompromisné. JEFF ROWLAND CRITERION je konstruksne tak isto spickovy kus a osobne si myslim, ze napriek mnohym inym spickovym znackam, nema momentalne konkurenciu. REF 5 je z konstrukcneho hladiska dost "jednoducha", co je sice mozno dobre, ale za tie peniaze by clovek asi ozaj mohol dostat viac.
Co sa tyka zvuku, tak tu musim dat za pravdu tym, ktori tvrdia, ze REF 5 je neprekonatelna.
Lepsi predzosil som za svoj 15 rocny audiofilsky zivot nepocul. zeby platilo jedno z prislovy, ze v jednoduchosti je sila? v tomto pripade urcite.
napriek konštrukčnym "nedokonalostiam" je zvukovo ďaleko pred AYRE a velmi blizko Criterionu za raz take peniaze. Takze pre mna osobne REF 5 bezpecne v predu a uz sa z neho aj tesim doma.
Co sa týka konštrukcie pripajam sa na stranu tých, ktorý tvrdia, ze by to mohlo byt aj lepšie. AYRE KX-R je konstrukcne o hutny kus vpredu a jeho riesenie je vskutku nekompromisné. JEFF ROWLAND CRITERION je konstruksne tak isto spickovy kus a osobne si myslim, ze napriek mnohym inym spickovym znackam, nema momentalne konkurenciu. REF 5 je z konstrukcneho hladiska dost "jednoducha", co je sice mozno dobre, ale za tie peniaze by clovek asi ozaj mohol dostat viac.
Co sa tyka zvuku, tak tu musim dat za pravdu tym, ktori tvrdia, ze REF 5 je neprekonatelna.
Lepsi predzosil som za svoj 15 rocny audiofilsky zivot nepocul. zeby platilo jedno z prislovy, ze v jednoduchosti je sila? v tomto pripade urcite.
napriek konštrukčnym "nedokonalostiam" je zvukovo ďaleko pred AYRE a velmi blizko Criterionu za raz take peniaze. Takze pre mna osobne REF 5 bezpecne v predu a uz sa z neho aj tesim doma.
Myslím že toto je podstatnéanawak píše:Co sa tyka zvuku, tak tu musim dat za pravdu tym, ktori tvrdia, ze REF 5 je neprekonatelna.
Lepsi predzosil som za svoj 15 rocny audiofilsky zivot nepocul.

To anawak
myslím, že je to pěkně zhodnocené.
Tento styl příspěvků mi dělá dobrý pocit při čtení.
myslím, že je to pěkně zhodnocené.
Tento styl příspěvků mi dělá dobrý pocit při čtení.

Noble Audio - výroba a prodej
to je fakt... pokial to berieme všeobecne. pokial sa vsak bavime o predzosilovacoch tak je to o niecom inom
Nedovolil bych si to tvrdit. Uz na zaklade toho ze jsem je vsechny nemel doma a dlouhodobe s nema nezil abych to o nich mohl prohlasit...
Hifistom nejde o skutočnú pravdu, ale o ilúziu pravdy. Technici v Audio Research sa nad tým (asi) zamysleli a ich mávajúci "žhavý klacek" svieti ako maják v neprebádaných temnotách audiofílie.
A ako sa zdá, funguje to.
A ako sa zdá, funguje to.

- pink panter
- Kontaktovat uživatele:
Čau Robine,nejde o najlepší predzosilovač na svete,to Ty veĺmi dobre vieš, ani to nikto netvrdí,je to iba o radosti z dobrého stroja a následne dobrej muzikypasul píše:Koukám, že se nám tady vytváří nový nejlepší předzesilovač na světě. Mám otázku. Kolik se tím dá vydělat u dovozce tohoto přístroje? Nebo je to tajné???

Všeobecne:tovar má cenu,nieje ani drahý,ani lacný,ide o to ,či na to máš ty !

Zajímalo by mě to, jelikož žádný AR mě zatím nepřesvědčil. Též bych si tipl, že to bude mít svůj charakter.
Pavel Macura Audio
Lubore já vím přesně o co ti jde. Tento přístroj bude mít fr. cháru jak když střelí. Nevím to jistě, ale myslím si to. Ale prostě když se přístroj vyměnil za můj krám, tak to bylo všechno jinak. A ten má tu cháru nepochybně taky jako když střelí. O tom žádná. No já nejsem měřič. Mě prakticky měření nezajímá. A to i z tohoto důvodu. Nepotřebuju to jako berličku k tomu, aby jsem si něco ověřil nebo vysvětlil. To již bude speciální otázka pro PMA jak je toto možné. Ale prostě to tak je.
Sice Audio Research Reference 5 Preamplifier nemám, mám pouze Reference 3, což je předchůdce, ale jistě je to to nejlepší co jsem kdy doma měl. Na druhou stranu je třeba říci, že jsem toho zase tak moc neměl.
K té frekvenční charakteristice. Audio Research uvádí 0,2Hz až 200kHz v tolerančním pásmu plus nula a mínus 3dB
Já bych to ale nedramatizoval. Zkrátka se tu sešlo pár lidí kteří AR milují tak, že si jej ikonizují. Jsou svou Ref 5 nadšeni a tak to sem napsali.
Možná, že by stačilo nad tím shovívavě mávnout rukou a nezvyšovat si zbytečně blood pressure.
K té frekvenční charakteristice. Audio Research uvádí 0,2Hz až 200kHz v tolerančním pásmu plus nula a mínus 3dB
Já bych to ale nedramatizoval. Zkrátka se tu sešlo pár lidí kteří AR milují tak, že si jej ikonizují. Jsou svou Ref 5 nadšeni a tak to sem napsali.
Možná, že by stačilo nad tím shovívavě mávnout rukou a nezvyšovat si zbytečně blood pressure.
Ale vůbec ne. Věřím, že většina z nás ví, o čem je řeč. Mohou být 2 přístroje s FCH od 1Hz do 200kHz v 0.5dB toleranci a přesto subjektivní dojem je takový, jako píše Robin.Renown píše:Robine, nezlob se, ale Tvůj příspěvek je nesmysl.
Co to podle tebe zamená, že je posazen níže ? Že místo G hraje Fis nebo co ?
Nebo že má frekvenční charakteristiku s nějakým hrbem na basech ?
Pavel Macura Audio
Nechci se do toho nějak motat, ale co by majitel ARS trochu přispěji.
O víkendu proběhla u mne příjemná poslechová akce. Já, Renown, Bohuš a TomasT. Ref5 včetně lamp u phono preampu. Lampový analog kontra digitál. A výsledek... pohoda, klídek a čajíček.
Nechci to nějak detailně rozepisovat, ale.
V primárně digitálních nahrávkách může mít digitál navrch v dynamice a naléhavosti, ale jinak analog více přesvědčí a pohladí, Ref5 udělá radost atd....
TomasT je uznávaný představitel digitálního křídla našich fór, ale sám mi řekl po poslechu, že takhle analog nikdy neslyšel...
A řeči o nedostatečném rozlišení CD jsou zde již zbytečné.
Co říci závěrem ... určití agresivní a divní členové, ať jdou k čertu.
Já si rád, s jemností mi danou, poslechnu svou hudbu mnoha žánrů.
Jo, a DAC od TomasT hraje fakt dobře !
O víkendu proběhla u mne příjemná poslechová akce. Já, Renown, Bohuš a TomasT. Ref5 včetně lamp u phono preampu. Lampový analog kontra digitál. A výsledek... pohoda, klídek a čajíček.
Nechci to nějak detailně rozepisovat, ale.
V primárně digitálních nahrávkách může mít digitál navrch v dynamice a naléhavosti, ale jinak analog více přesvědčí a pohladí, Ref5 udělá radost atd....
TomasT je uznávaný představitel digitálního křídla našich fór, ale sám mi řekl po poslechu, že takhle analog nikdy neslyšel...
A řeči o nedostatečném rozlišení CD jsou zde již zbytečné.
Co říci závěrem ... určití agresivní a divní členové, ať jdou k čertu.
Já si rád, s jemností mi danou, poslechnu svou hudbu mnoha žánrů.
Jo, a DAC od TomasT hraje fakt dobře !
- pink panter
- Kontaktovat uživatele:
Ref5 sem, Ref5 tam,v čom sme si pomohli a poradili,pekne sa pourážali, znehodnotili a opľuli,a je nám dobre !
Kto je bez viny nech hodí kameň.Čakal som konštruktívnu debatu znalých ľudí a opis názorov - postrehov z počúvania tohoto predzosilovača, nezazlievam nikomu,kto to nepočul,nieje povinný všetko počúvať,ale prosím,nech sa ani nevyjadruje hypoteticky ku zvuku toho čo nepočul ! A tí čo počuli,no bolo by treba napísať,kde,s čím,konkrétne porovnania a tak,aby sme vedeli rozoznať o čo ide,ak niekto napíše že porovnávali a nebude sa k tomu vyjadrovať,tak to nieje nič platné a nikto sa nič nedozvie,je to budjiž k ničemu !
Dúfam ,že ma zase nenapadne Hujer a nebude mi vyčítať moje hifistické bláboly,ale mňa naozaj nezaujíma rozpitvaná technická stránka veci,zaujíma ma zvuk stroja v konkrétnej konštalácii,ten predzosilovač predsa nehrá sám ! A kolotoč hladania nekončí,mám Ref5 a viem,že keď zmením prívodný napeťový kábel je to znova o inom,skúšam,hľadám a čakám,že sem niekto konečne rozumne napíše svoj poznatok,bez ostychu a povie aké to je stým a s tým a verím,že ho tu už nikto nenapadne a nevyhlási za blázna,snoba,zbohatlíka a čo ja viem čo ešte.Je veľa povolaných a málo vyvolených,tak sa prosím neurážajme,ale vecne a konštruktívne prispievajme,a kto k tomu nemá čo povedať,nech radšej nepíše nič ! Hodnotíme a píšeme o Ref 5-ke,nieje to modla,nieje najlepší,nieje najtechnickejší,nieje pekný,nieje makový
,ale je a hrá, a my, čo ho vlastníme máme z neho veľkú radosť,nevyvyšujeme sa a ani neponižujeme,iba chceme pretaviť na toto fórum svoje postrehy zo života s ním a pocity sa veru opisujú ťažko.
Ďakujem za pochopenie,a my refpeťkáci
,popíšme si na čom hráme a ako sa čo zmenilo ak sa niečo vymenilo,pridalo,prehodilo ...
Kto je bez viny nech hodí kameň.Čakal som konštruktívnu debatu znalých ľudí a opis názorov - postrehov z počúvania tohoto predzosilovača, nezazlievam nikomu,kto to nepočul,nieje povinný všetko počúvať,ale prosím,nech sa ani nevyjadruje hypoteticky ku zvuku toho čo nepočul ! A tí čo počuli,no bolo by treba napísať,kde,s čím,konkrétne porovnania a tak,aby sme vedeli rozoznať o čo ide,ak niekto napíše že porovnávali a nebude sa k tomu vyjadrovať,tak to nieje nič platné a nikto sa nič nedozvie,je to budjiž k ničemu !
Dúfam ,že ma zase nenapadne Hujer a nebude mi vyčítať moje hifistické bláboly,ale mňa naozaj nezaujíma rozpitvaná technická stránka veci,zaujíma ma zvuk stroja v konkrétnej konštalácii,ten predzosilovač predsa nehrá sám ! A kolotoč hladania nekončí,mám Ref5 a viem,že keď zmením prívodný napeťový kábel je to znova o inom,skúšam,hľadám a čakám,že sem niekto konečne rozumne napíše svoj poznatok,bez ostychu a povie aké to je stým a s tým a verím,že ho tu už nikto nenapadne a nevyhlási za blázna,snoba,zbohatlíka a čo ja viem čo ešte.Je veľa povolaných a málo vyvolených,tak sa prosím neurážajme,ale vecne a konštruktívne prispievajme,a kto k tomu nemá čo povedať,nech radšej nepíše nič ! Hodnotíme a píšeme o Ref 5-ke,nieje to modla,nieje najlepší,nieje najtechnickejší,nieje pekný,nieje makový

Ďakujem za pochopenie,a my refpeťkáci