Audiophonics DA-S125NC

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audiophonics DA-S125NC

Příspěvek od dadaft »

*
*
*
Možná?
Z hlediska rozumu to rozumné je. I když echtovní hifisti moc dlouho u ničeho nevydrží, permamentní výměna je setrvalý stav. :D
Chvála pánu Bohu, že jsem z toho dávno venku.
Ale řekněme z audiofilského hlediska to rozumné je.
Ostatně mohlo to tak dopadnout, kdyby tohle neklaplo, tak bych koupil nějaký NAD Classic a bylo by vystaráno.
Ale přeci jen jsem předtím chtěl vyzkoušet nějaké ty novinky, Déčka jsou kvalitní a ceny padají...
Navíc potřebuji něco menšího a specifického.
WiiM Vibelink úplně nevyšel, na první dobrou hraje skvěle, ale po nějaké době tomu něco chybí, nebo přebývá, nebo bůhví co.
Kvůli toho jsem ty zesáky taky kupoval, aby ukázaly co v nich je v delším čase a v domácím prostředí.
Ale taky kvůli použitým součástkám.

Druhá volba byla právě Audiophonics DA-S125NC.
Samozřejmě hlavně kvůli tohohle:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

No a je to bomba. Zesák jako víno. Po čtrnácti dnech hraje jako z praku a fakt nevím, co bych měl chtít víc. Nechám to tak.

Pokud jde o ten usb vstup, tak přece jen s ním něco je. Přes DDC Topping D10s a koaxiální vstup je to lepší. Těžko říct, jestli je to problém jen toho kusu co mám doma, nebo celkový. Ale já potřebuju připojit jen comp a telku, takže to nechám být...

Mimochodem, pokud jde o převodník a výkonový modul, u NAD je jen jeden zesilovač, který zhruba odpovídá (samozřejmě má navíc skvělý streamer, drc atd.), a je to M10.

Obrázek

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

PavelDosko píše:
27 kvě 2025 07:06
mozna je lepsi nez v prubehu let vymenit x "vyhodnych levnych reseni" poridit neco slusneho a uzivat si poslech
A není náhodou cesta cíl? :)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud vede k zdárnému cíli. Mi se ale zdá, že je to spíš pokus - omyl.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Lad2000 píše:
29 kvě 2025 22:37
PavelDosko píše:
27 kvě 2025 07:06
mozna je lepsi nez v prubehu let vymenit x "vyhodnych levnych reseni" poridit neco slusneho a uzivat si poslech
A není náhodou cesta cíl? :)
Pro mnohé ano.
A není na tom nic špatného.
Časem jsem pochopil, že způsobů, jak prožívat hifi, je hodně.
Na high-end fóru bylo před časem vlákno, jak se dva hifisti sešli, pohoda, kávička, a zkoušeli různé napájecí kabely a jejich vliv. Radostná akce o tom, jak se sejdou dva lidé se stejným koníčkem, kteří si to užijí. *thumbs up*
Na druhou stranu je to dost šílené: neposlouchali hudbu, dokola jelo pár písniček. Poslouchali kabely!
(((škodolibější by řekli, že poslouchali vlastní fantasmagorie..........ale nebuďme takoví)))
Mě už zajímá jenom hudba, čím míň toho v řetězci je, tím líp.
Nejdřív (dvoj)deck --- int. zesilovč --- bedny.
Pak cd přehrávač --- int. zesilovač --- bedny.
Teď počítač --- dac/amp --- bedny.
A spokojenost.
Jakmile se to začne rozrůstat, přichází nervozita. Vůbec nechápu, jak můžou mít někteří systémy s mnoha kusy elektroniky a desítkami kabelů............ brrr, to se nedá vychytat.
Dnešní doba je vlastně ještě lepší v tom, že jsou zdroje digitální, s malým vlivem na výsledný zvuk. Takže když máš vyřešené bedny pro své ouško, včetně reprokabelů, stačí v podstatě už jen jeden další komponent --- převodník a zesilovač v jednom, dac/amp. A najít takový, který ti zvukově vyhovuje, už není tak těžké. Z mého pohledu naprostý ideál: PC --- usb kabel --- DAC/AMP (krabička s ovladačem hlasitosti) --- reprokabely --- BEDNY. V jednoduchosti se dá najít nejsnáz zvuk, který ti sedí.............. tak to vidím.

A někdo to má třeba úplně jinak...........................

Osobně poslouchám hodně hudby denně, spoustu nových věcí, intenzivní poslech i podkres při práci na compu........ a to vlastně nakonec určí, jak bude sestava vypadat. ;)

Pokud jde o pokus omyl, Vibelink jistě takový byl, ale u Audiophonics už jsem šel mnohem víc na jistotu ........... vždyť je to vlastně jednoduchý NAD Classic = řídící digitálně/analogová deska plus impulzní zesilovač Hypex, každý nový NAD má tenhle základ.
(((a kdyby při přepětí neshořel NAD C 368, vlastně ani nic nehledám...)))

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Dá sa uživať si reprodukovanú hudbu skutočne rôznymi cestami.
Ak by si chcel mať extrémne jednoduché riešenie tak mobil/tablet a streamovať cez wifi do aktívnych reprosústav ako mapr Kef LS50 wireless, LSX prípadne iné, to je ešte jednoduchšie riešenie z hľadiska počtu komponnetov, ale aj obecne aktívne bedne.

Mal som za to u teba, že rád skúšaš a hľadáš zároveň pre teba dobrý zvuk za nízku (rozumnú) cenu. Zobecňovanie však že D class (Audiophonics DA-S125NC s Hypex modulmi) je vlastne ako NAD: “vždyť je to vlastně jednoduchý NAD Classic = řídící digitálně/analogová deska plus impulzní zesilovač Hypex, každý nový NAD má tenhle základ.”
Jednak to nie je úplne pravda už len kvoli použitým iným modulom (častejšie najmä nové modely používajú moduly Purifi), ale aj kvôli tomu že snaď D-class má nejaký svoj lúbivý charakter? Čo rozdielne konštrukcie modulov aj lepšie/horšie merania, zdroje, rozdielne vstupné buffery…? To bude mať stále nejaký “svoj” lúbivý charakter?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadaftův sen :D :D :D
s-l1600.jpg

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A jaký je Tvúj?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

*
*
*
blesk666 --- na hi-end nemám prachy, tak se bavím hledáním kvality u levných strojů. ;)

Pokud jde o to srovnání s NADem, tak tam nevidím nic proti ničemu: Audiophonics se vnitřkem přece mnohem víc podobá Déčkovým NADům, než třeba Rotelu nebo Coplandu. Základem je Déčkový výkonový stupeň napájený spínaným zdrojem plus digitální řídící deska, často s integrovaným streamerem, ukončená D/A převodníkem.

Obrázek

U Audiophonics DA-S125NC je to až ukázkové, v té nejjednodušší podobě, tj. bez streameru a bez analogových vstupů. Nové NADy jsou v kostce totéž, jen vyšperkované.
Zajímavé je, že Déčkové zesilovače hrají lépe z digitálních vstupů, než z těch analogových. Když si na audio.com.pl přečteš recenze na Déčkové NADy, mají tam všechny modely, NADům se věnují, tak na to narazíš. Já si to taky myslím a praktikuju. A třeba v recenzi ViiM Vibelinku to říká i pan Březina a potvrzuji. Těžko říct proč to tak je.
https://audio.com.pl/testy/marki/1140-nad
Plyne z toho, že právě D/A převodník a samotný výkonový D class modul jsou ty nejdůležitější prvky, které dávají zvuk zesilovače.
No a kombinaci Audiophonicsu s ESS ES9038Q2M a Hypex NCore NCxxxMP má pouze NAD M10, pokud vím.
Jen má výkonnější modul NC252MP, než Audiophonics s NC125MP.
Takže říct, že Audiophonics DA-S125NC je jednoduchá verze NAD M10 není mimo.
Každopádně (stejně jako M10) hraje fakt dobře. Dadaft dává palec nahoru. *thumbs up* :D

Pokud jde o to, jestli vůbec existuje nějaký "déčkový" zvuk? --- já nevím. Když vezmu konkrétně Hypexy, protože je znám, tak UcD má vyloženě jak se říká "svůj charakter", NCore pořád má tu jakousi vnímatelnou celkovou celistvost a spojitost zvuku, která se Déčkům přičítá, ale pokud jde o barvu, je mnohem neutrálnější a realističtější než UcD. No a nové Nilai (= Purifi Eigentakt) to už je čistá realita, žádný charakter ve smyslu zabarvení, nic. Čirá neutralita. Je to hifi sen?
https://www.hypex.nl/technology/

V podstatě to odpovídá i technickým parametrům těch modulů.
U Déčkového zesilovače je jednou z nejdůležitějších věcí, aby byl (nezbytný) výstupní filtr zapojený do zpětné vazby. To výrazně sníží harmonické a intermodulační zkreslení, závislost výkonu na impedančním průběhu připojených reproduktorů a konečně rozšíří frekvenční rozsah a vytlačí šum mimo slyšitelné spektrum.
To je Hypex UcD, neboli Universal class D, první použitelný spínaný zesilovač v hifi.
NCore pak dokáže zvýšit zisk té zpětnovazebné smyčky o 20dB a tím snížit zkreslení 10x. (!!!)
A další zvýšení zisku o 20dB a s ním i další desetinásobné snížení zkreslení a zlepšení všech vlastností přináší Nilai, obdoba Purifi. Tyhle koncáky už v podstatě nezkreslují vůbec.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

už jsem to psal v jiném vlákně, můj názor je že kupovat zesilovač s vestavěným DAC je blbost - stejně to nakonec dopadne tak že používáš vlastní DAC který hraje lépe a nedělá pazvuky při přepínání formátů jako ten levný shit co je v tom zesilovači. Jinak jestli jsi příznivcem D zesilovačů tak jsem zaznamenal pochvalné recenze na LPA-S450ET.

https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... izwkdaWCS-

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

to Dataft jestli jsi příznivcem levných D zesilovačů tak zkus něco jako https://www.dexhal.cz/tpa3255-2x280w-mo ... qEQAvD_BwE

stojí to zlomek ceny toho Audiophonics DA-S125NC a o moc hůř to hrát nebude :D

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

mcm napsal
už jsem to psal v jiném vlákně, můj názor je že kupovat zesilovač s vestavěným DAC je blbost - stejně to nakonec dopadne tak že používáš vlastní DAC který hraje lépe a nedělá pazvuky při přepínání formátů jako ten levný shit co je v tom zesilovači. Jinak jestli jsi příznivcem D zesilovačů tak jsem zaznamenal pochvalné recenze na LPA-S450ET.
To,aby si pořídil purifi,se tady snažím dadaftovi marně sdělit už skoro rok
Obrázek

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Navrhy fajn a asi aj k veci, (najma ten s modulmi Eingentakt II (1ET6525SA), vzdy sa da lepsie. Len Dadaft chce nieco zjavne lacnejsie.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mcm píše:
08 čer 2025 20:02

https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... izwkdaWCS-
Řekl bych, že u Déčkových zesilovačů má digitální část smysl. Digitálu nejvíc vadí otřesy, vibrace, chvění.......... to je stará známá věc. Maximalistický přístup k převodníkům dokonce odděluje napájecí část s trafy do samostatné krabice, aby vibrace zcela eliminoval. A v integrovaných tranzistorových zesilovačích jsou velká trafa. Opravdu vydatné zdroje vibrací. Proto podle mě externí DACy hrají líp.
Ale Déčkové stroje žádná velká trafa nemají, jen dvě minitrafíčka ve spínaném zdroji.
Takže u Déček jsou vestavěné DACy docela v pohodě. A každopádně platí, že většina posluchačů u Déčkových integráčů vnímá jako zvukově lepší digitální vstupy na čele s koaxiálem. Mně osobně to naprosto vyhovuje, kdybych nehrál z počítače, rozhodně bych si pořídil moderní streamující Déčkový zesilovač. Jenom bedny a jeden kus železa, to je ideál a dá se snadno najít model, který ti sedí, dneska ve studiích máš k poslechu dostatečný výběr...
Jinak kdybych nemusel, tak nic nehledám, už raději jen poslouchám hudbu, takže ten Audiophonics zůstává, je přes drobnosti skvělý, včera večer jsem byl ze zvuku úplně nadšený...
A až budu zase někdy trávit čas s druhou sestavou, tak ke Gustardu X26pro dokoupím ten purifi koncák. To je tutovka. *thumbs up*

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Nevím jak vibrace ale já spíš vidím problém v tom že dobrý zesilovač vydrží hrát roky a pořád bude parametrově konkurenceschopný. Kdežto DAC rychle zestárne tak jak výrobci chrlí nové digitální čipy takže čínský DAC za pár korun totálně parametrově prevalcuje vestavěný DAC. Pak se dostaneš po pár letech do bodu kdy ten vestavěný DAC přestaneš používat protože externí je prostě lepší.

Odpovědět