AV Procesor

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AV Procesor

Příspěvek od Renown »

To Lachim :
To se pleteš milý, mladý příteli : prodejci používají hotové krabice, protože je chtějí prodávat. Proč by hráli přes PC, které by si od nich nikdo nekoupil ?

fotolaik
Příspěvky: 392
Registrován: 17 dub 2008 11:45
Kontaktovat uživatele:

Re: AV Procesor

Příspěvek od fotolaik »

to odar - ano, to jsou ale jen obecne veci - mohl by jsi byt konkretnejsi ? umim si predstavit PC v krabici jako jsou hifi "strojky", asi i velmi tiche, s dostatecnym vykonem, perfektnim napajenim - ale co dal ?? z BD prehravace data do PC ? PC ktery tedy bude fungovat jako procesor/preamp - nasledne ze zvukovky xlr rovnou do monobloku a subwooferu ? Jde to s jednoduchym a jasnym grafickym "rozhranim" jako ma AVR ? obraz z BD pojede take pres PC, nebo bude separatne druhym kabelem primo do zobrazovace ( tedy plazmy, projektoru .. ) ? jde to ovladat "dalkou" ? kolik softu bych musel umet ovladat,abych to nastavil dobre k prehravani, kalibraci atd ?
samozrejme procitam debaty na zahr forech i o PC pro domaci kino, ale zatim nikdo nepublikoval "pohodlne" kvalitni PC rovnocene kvalitnim procesorum ..
resim procesor pomerne dlouho a rad bych nasel nejake rozumne a levnejsi reseni ...

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: AV Procesor

Příspěvek od Odar »

Inspiracia http://www.hometheatershack.com/forums

Ako pisem vyssie - bud chces postlacat 5 tlacitok, dostat vsetko na zlatom podnose a zaplatis si za to, alebo sa musis nieco naucit a zvolit alternativu. Ze nevies, ako na to, to neznamena, ze sa to neda. Ak mas skutocne zaujem o HTPC, zaloz si temu a mozeme to riesit tam. Co viem, poradim. Vopred upozornujem - neviem vsetko, nie vsetko som doteraz na HTPC riesil.

V skratke - dialkove ovladanie nie je problem - mam rozchodene, pouzivam. Musis sa naucit ovladat tolko softov, kolko potrebujes na to, aby si nakonfiguroval to, co pozadujes. Neviem, co pozadujes a podla mna ani ty sam poriadne nevies, co pozadujes. A pisat litanie na 100 stran, co je mozne niekomu, kto nema paru je problem. Takym ludom vzdy s kludnym svedomim radsej odporucim AV procesor, alebo v pripade prehravania hudby streamer. Je to pre nich schodnejsia cesta.
Naposledy upravil(a) Odar dne 04 srp 2015 09:01, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2257
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: AV Procesor

Příspěvek od lachim »

renown
tento argument jsem očekával.
tak jinak... umí zde někdo postavit preamp pro HK jako DIY PC.
ale tak, abych:
- jeho stavitele nemusel volat ke každému nastavení po nějaké změně
- nemusel řešit kvalitu stavby versus kvalita zbytku sestavy (rušení, větrání, kabeláž atd)
- zvládla si DK pustit i spolubydlící
- se zvukově vyrovnal ARCAM AV950
- zvládl obsluhu jako pc laik, stárnoucí uživatel..
:-)

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AV Procesor

Příspěvek od Renown »

To Lachim : ve svém předchozím příspěvku to pregnantně popsal Odar

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2257
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: AV Procesor

Příspěvek od lachim »

renown
no.. nevím zda to popsal přesně. myslím, že popsal obecnou pravdu. se kterou souhlasím.
ano. lze preamp u kina postavit/ řešit stavbou vlastního pc.
nevěřím však, že se třeba jen vzdáleně zvukem přiblíží současné referenci Arcam AV950.
(uznávám, že komplikovanost obsluhy je řešitelná v rámci prospěšného samo-vzdělávání).
nenašel jsem nikoho ( a dlouho hledal mezi kamarády z IT), kdo by si troufl na stavbu preampu na high-endové kino z pc součástek.
bo do rizika zvukového testu s (kdo to pak zaplatí?) s výsledkem, že si ten svůj pc "strčí za klobouk" se nikomu nechtělo.
ono platí, že "ukázaná platí", že?
majíc k dispozici 3 špičkové preamp´s ... šlo by zvukově porovnávat.
:-)

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AV Procesor

Příspěvek od Renown »

Myslim, že třeba Asus Essence STX II 7.1 bude perfektní volba. Jsou tam kvalitní hodiny, DAC je 1792, to bude hrát výborně.
Ve srovnání s cenou za Arcam AV-950 ti ještě zbyde na Škodu Fabii.

Lilian
Příspěvky: 330
Registrován: 15 led 2011 13:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AV Procesor

Příspěvek od Lilian »

Super ze sa to tak rozbehlo, debata na urovni. HTPC ma nesmierne zaujma, navrhujem novu temu pre HTPC multikanal

Niekto to zalozte, Odar mozno mozes zacat, budeme ti davat otazky ci vies to alebo ono zabezpecit v tebou postavenom HTPC,alebo tak nejak,podme na to.

V teme AV procesor nechajme asi len tie AVprocesori a skusensti s nimi, v mojom pripade ma zaujmaju skor ich neduhy.


Na margo tych novych formatov, Dolby atmos som pocul na vystave v BA. BISaudio a bowersi, bedne z rady CM, hore nad hlavami vsak nejake LM c M1 neviem uz take na vonok co su. Islo to cez nejaky denon, pre mna absolutne nepresvedcive. Doma som mal 5.1 s daleko lepsim vysledkom a reprakmi o triedu lacnejsie(uz spominane audiophysic Yara)

Teraz mam nove AVcko, ale kedze tam je problem so soft. tak idem iba optikou a teda DD,DTS, ziadne HD dolby ci DTS master.

Osobne sa domnievam ze ak je slusna zostava 5.1, HD formaty netreba riesit. Vsetky MKV co mam tak su max DTS, ludia si jednoducho nestahuju origos zvuk,toboz nie v HD.

Ak aj HD, tak neviem ci ist do 7.1 alebo atmos. Staci mat zadne repro cca 1,8m nad podlahu a lietadlo pekne prelieta nad hlavou ;)

Davnejsie som skusal YAMAHU RX3800, kde v predu boli hore dva efektove repro, nic moc to neprinieslo, ibaze sa dal center akoby posuvat hore dole a tak ho dostat na stred obrazovky.

fotolaik
Příspěvky: 392
Registrován: 17 dub 2008 11:45
Kontaktovat uživatele:

Re: AV Procesor

Příspěvek od fotolaik »

nove vlakno zalozeno
tady zustaneme u "klasiky" ..

lilian - osobne si myslim, ze je velky rozdil mezi DD - DTS a DTS HD Master - slysitelny (alespon pro me na 100% ) - ale samozrejme nemam zkusenost s TOP tridou AV procesoru ktere umi jen DD apod ...
pokud jde o 7,1 vs Atmos, DTS-X apod ... problem je v tom, ze nektere filmy na CZ trhu uz nemaji stopu DTS HD 5,1 (7,1), ale jenom ATMOS a nebo pak az klasicke DD ... a pokud neumi AVR nebo AV procesor "zpracovat" nove formaty, nezbyde nez jet pouze v DD - coz me prijde skoda ...

Lilian
Příspěvky: 330
Registrován: 15 led 2011 13:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AV Procesor

Příspěvek od Lilian »

Fotolaik,

To by takmer chcelo dalsiu temu o novych formatoch pre kino 8-)

Ja som sa zase zameral skor na starsie stroje TOP tiredy aj ked stari format. Napriklad ked som si pre seba doma porovnaval DTS master a DTS, vtedy cez YAMAHA RX3800 pre DTS master a LEXICON MC1 pre DTS. V oboch pripadoch predne repro cez koncak BV PA300SSE. Center a zadne zase cez tu yamahu, raz teda sluzila ako preamp a raz ako koncak pre efekty.
LEXICON podal poznatelne lespi priestor aj rozlisenie detailov, yamahu som predal snad za 300eciek, inak ale dobra masinka.
Tolko k mojej skepse voci DTS master a Dolby true HD.
Porovnaval som pri filme X man, tusim 5cast ,ani neviem uz.

Mozno by to bolo uplne inak ak by HD podporoval ten LEXICON, ale to by bol uz masaker cenovi.

To ze ked je na BD atmos, a dalsi format uz len DD je asi koli konkurencii. DTS X snad bude mat zase DTS ci nie?

Inak ja som vdacny aj za DD, hlavne nech to je origos a nie dabing, to je vzdy prasarna .

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: AV Procesor

Příspěvek od Odar »

Lilian píše:Odar mozno mozes zacat, budeme ti davat otazky ci vies to alebo ono zabezpecit v tebou postavenom HTPC,alebo tak nejak,podme na to.
Prepac, ale nie som ochotny podrobit sa "vysluchu" len kvoli tomu, aby som tu niekomu nieco dokazoval. To nebolo cielom. Ja som len zareagoval na par vseobecne rozsirenych (mylnych) nazorov, s ktorymi nesuhlasim. Napr. ze kazde PC musi byt hlucne, co nie je pravda. Tak isto, ze sa da dekodovanie riesit softwareovo bez pouzitia "hifi komponentu". To je tiez pravda. Tak isto je pravda, ze sa to da spravit jednoducho ovladatelne pomocou dialkoveho ovladania, alebo cez GUI na telefone, pripadne tablete. Digital Room Correction - taky tak. Ci si to niekto zaplati v jednom baliku za 20 000 EUR, alebo si to zrealizuje sam na mieru je kazdeho vec.

Co sa tyka kvality zvuku, to je len otazkou riesenia prevodnika a zvysku retazca. V idealnom pripade by som to von tahal digitalom do viackanaloveho DACu (ak cosi take existuje), dalej do viackanaloveho preampu a do koncov. Tak by sa oddelili uplne vsetky casti a odpadla by nutnost vymeny komponentu pri novych standardoch kodovania zvuku, alebo videa. To je podla mna najvacsi problem hifi zariadeni, lebo tym padom rychlo moralne zastaraju. Som presvedceny, ze rozumne zvolene komponenty, alebo viackanalova zvukova karta moze bez problemov konkurovat komercnemu takzvanemu "TOP" rieseniu, ktore sa bezne predava. Multikanalove zvukove karty nekoncia len u rozumneho standardu od Asusu, da sa ist kludne do "extremov" v cenovych relaciach cez 1500 EUR za zvukovu kartu primarne urcenu na profesionalnu pracu.

Som si vedomy aj toho, ze vela ludi tomu nikdy neuveri, ale presviedcat ich nemienim. Naznacil som iba alternativnu cestu a kazdy si musi vybrat podla toho, co mu vyhovuje.

Som ochotny pomoct komukolvek, kto ma oslovi s navrhom HTPC, pripadne s nastavenim software, ale nie som ochotny spisovat tu elaborat, ktory pokryva celu problematiku od A po Z, lebo som si vedomy toho, ze to bude hadzanie peral sviniam. Navyse - je lepsie raz vidiet nazivo, ako tisickrat citat.

fotolaik
Příspěvky: 392
Registrován: 17 dub 2008 11:45
Kontaktovat uživatele:

Re: AV Procesor

Příspěvek od fotolaik »

Odar - obavam se, ze jsi to zle pochopil - nikdo nechtel "dokazovani" - slo o klasickou debatu co je mozne a co ne ....
Nemel jsi nikomu nic dokazovat - jen se pokud by jsi chtel - tak se podelit o znalosti v oblasti stavby PC pro vyuziti jako procesor - a neco k softu, kde se to da resit .... naznacoval jsi hluboke znalosti a je logicke, ze to lidi zajimalo ...
Bohuzel ... skoda. neda se nic delat ...
Snad jen poznamka - vyrok, ze popisovat tu od A do Z tuto problematiku, je hazeni perel svinim ... hmmm
Ale opakuji, evidentne jsi to pochopil spatne ....
Tak treba se najde nekdo jiny, kdo bude ochotny se podelit ( a rozhodne neslo o konkretni sestvu hardware atd ..) jen ópraktickou a osobne zazitou zkusenost , ktera je nejdenejsi ...
Ostatnim se omlouvam za OT a pojdne resit dal klasicke AV procesory ....

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: AV Procesor

Příspěvek od Odar »

Reagoval som na to, co bolo v tejto teme napisane a nesuhlasim s tym, nakolko som to riesil v praxi a mam s tym skusenosti. Ta problematika je tak siroka, ze skutocne nie je v mojich silach zobrat to "zosiroka". Da sa povedat, ze ide o "custom" riesenie na mieru a ak to chce naozaj niekto riesit od urovne navrhu HW, software, instalacie, nastavenia, ladenia . . . za to sa pani plati dohodnuta hodinova sadzba.

Lilian
Příspěvky: 330
Registrován: 15 led 2011 13:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AV Procesor

Příspěvek od Lilian »

Odar, ako pise fotolaik, nemyslel som to tak ako si to zobral. Ospravedlnujem sa za nedorozumenie.

Mne sa jednalo o to ze by sme ako uzivatelia vypichli nejake veci a ty by si nam len dal odpoved ci sa to da alebo neda a zhruba ci to ide v rozumnej cene.

Dalej o tom mozme pokracovat na PC procesor . Nikto tu od teba nechce riesenie na zaklade ktoreho si to potom doma posklada, ver tomu ze na to asi nemame ani chut ani znalosti. Vieme len co by sme si od takeho HTPC priali, ale neviem ci to su realne poziadavky.

To ako si to popisal je teda dost zlozite, prekopcim ten text ako tvoj citat a mozme pokracovat v inej teme.

Dakujem za pochopenie,

fotolaik
Příspěvky: 392
Registrován: 17 dub 2008 11:45
Kontaktovat uživatele:

Re: AV Procesor

Příspěvek od fotolaik »

odar - aha, tedy jde o komercni nabidku - za prachy "poradim" a navrhnu - nikoliv se podelit o svoje poznatky ...
to si mel rict hned a mohli jsme si usetrit pismenka ...
nikdo nechtel presny navod a navrh PC - byla to vseobecna debata o PC a to co jsi napsal byly vseobecne reci, myslel jsem ze to rozvedes a budes konkretnejsi - nic vic - ale chapu, pokud mas sve "nouhau" je potreba zkusit udelat obchod ...
nastesti treba lidi co rozumi gramofonum a umi poradit co delat "když ..." jsou ochotni poradit ( a to dost konkretne - coz po Tobe nikdo nechtel ) i zadarmo ..
ale nevadi - i tak dekujeme za "poodhaleni" rousky HTPC ...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host