bi-amp monobloky plus stereokonec

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
johny52
Kontaktovat uživatele:

bi-amp monobloky plus stereokonec

Příspěvek od johny52 »

Zdravím všechny,zajímala by mě smysluplnost biamp připojení kombinace monobloků a stereokonce.Neutrpělo by tím dobré podání prostoru monobloků?Díky za názory Johny

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bi-amp monobloky plus stereokonec

Příspěvek od efičák »

johny52 tuto možnost máš? Jaké modely to jsou ?
Něco o výhybkách v Tvých reprosoustavách by nám mohli poradit odborníci - členové.

Moje původní dva a půl pásma měly dvě Vify v tunelu za sebou a pro středovýškovou sekci to byl na jednomdrátu problém se slabým zesilovačem. Podmínkou bi-ampu je ablolutní shoda charakteru a zisku výkonových zesilovačů, aň mono či stereo.

Teď na dvoupásmech podobných XN250 sse mi líbí jediný reprokabel.
A co nejlepší koncák, nebo co nejlepší monobloky. Nejde o to je-li každý kanál rozdělený, ale jen o kvalitu provedení.

Dekáč má sedmikanálový AV zesilovač Denon a je tak dobře udělaný, že při použití pro stereo překoná slušné stereozesilovače.
Jeho původní cena se přehoupla přes 100t., ale v kinech jdou ceny drasticky dolů, takže jej koupil z druhé ručky za cenu slušného integráče, který by takovou službu jistě neposkytl.
Koukal sem na ten kinopřístroj s nedůvěrou, ale takový nářez jsem nečekal. Dekáčovi to ve streu hraje také dík dobré místnosti vhodné pro větší třípásma.

Zkus nám to upřesnit, ale stejně nejlepší je vlastní zkušenost třeba na měsíc v kuse. Co se z počátku líbí...

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Díky,mám monobloky Vincent SP-995 výborně prostorově hrající a krásnej starej stroj Luxman M 02 kterej je mi líto prodat,proto jsem myslel jak by to asi hrálo společně v Bi-ampu.Výkonově by na tom měly být podobně (130W na 8 ohm)Mám ale jen jedny slušný reprokabely a nevím jestli ten nápad není nesmysl a jediný pozitivní efekt by pocítil ČEZ.Repro mám Aurum cantus V8F takže ty by to asi zvládly.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

No tak, v každém případě za zkoušku nic nedáš ( pro provizorní zapojení nemusíš mít hned zlaté reprokáble, stačí dodržet solidní průřez ve zkroucené dvojlince) ale, ..... LUXMAN s VINCENTem dohromady asi moc chutnat nebude. :? Myslím si, že to bude charakterově zvukový paskvil (elegantní jemnost s důrazným valcířem), i když určitou pointu to má - stereo konec na výšky a monobloky na basové sekce, ale asi by to chtělo zachovat charakterově podobné zesilovače (nebo stejné značky). No, však uslyšíš.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Díky za názor...je vidět,že je máš naposlouchaný a jejich charakter jsi popsal krátce a přesně.Jakmile dám dokupy kabely zkusím to a pokusím se popsat výsledek testu

Odpovědět