Časové zkreslení u zesilovačů
Re: Časové zkreslení u zesilovačů
To jsem zvědavej, co z tebe teď vypadne....
není to tak dávno, co PMA přiznal, že měření NEMOHOU vysvětlit všechny výsledky poslechových testů. že zkrátka existují zesáky, které mají "špatné" výsledky a hrajou dobře.
teď si tady o hlavu omlacujete různé grafy - koho to, samozřejmě kromě vás, zajímá?
jediný výsledek je, že se to začíná přelívat do zcela osobní roviny.
podle vyjádření peryse už je HQQF z půlky hotový.
navrhuji zamknout toto vlákno do doby, než proběhnou poslechové testy.
teď si tady o hlavu omlacujete různé grafy - koho to, samozřejmě kromě vás, zajímá?
jediný výsledek je, že se to začíná přelívat do zcela osobní roviny.
podle vyjádření peryse už je HQQF z půlky hotový.
navrhuji zamknout toto vlákno do doby, než proběhnou poslechové testy.
Koho to zajímá...zajímavý pohled na věc...taková je, bohudík, technická mluva...pekař nebo panskej kočí zesilovač nenavrhne a nepostaví, byť by slyšel jak netopejr...přesto si ale osobuje právo, kecat a určovat, co je a co není na tom či onom výrobku technicky správné, jen s poukazem, že údajně dobře slyší...tady pak ovšem nalézt společnou řeč je poněkud obtížné....
dadafte, Aleši, běž s tím do žumpy a nepleť se do technického vlákna...
pipisi, navrhuji anketu (hlasování), jestli tohle vlákno do výsledku POSLECHOVÝCH testů uzamknout nebo ne.
ať se ukáže...
kazzatel
pekař nebo panský kočí určitě neumí zesilovač postavit a rozhodně neurčuje co je a co není technicky správně.
jen ho ve výsledku víc zajímá zvuk než grafy, bych řekl.
ať se ukáže...
kazzatel
pekař nebo panský kočí určitě neumí zesilovač postavit a rozhodně neurčuje co je a co není technicky správně.
jen ho ve výsledku víc zajímá zvuk než grafy, bych řekl.
Pro mne, coby polotechnika a nekonstruktéra, je tahle technická debata velmi přínosná. Netechnické si umím odfiltrovat.
No, pěkně jsi to zde pročistil Pipisi
, nicméně tento příspěvek http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... =50#p76367 jsi měl zachovat, aby byla (kromě jiného) jasná návaznost...

Naposledy upravil(a) sekal dne 01 dub 2011 12:21, celkem upraveno 1 x.
Dadafte, to je bohužel jen laická a bezbřehá interpretace. PMA ale vždy dodává, že základní měření musí být v pořádku - a mezi ta stabilita patří!! Mé poznámky se týkají nelineárního zkreslení (harmonického a intermodulačního), o kterých tvrdím, že pod určitou hodnotou nejsou pro zvuk důležité, za předpokladu, že ve spektru nepřevyšuje amplituda vyšších harmonických amplitudu nižších harmonických.dadaft píše:není to tak dávno, co PMA přiznal, že měření NEMOHOU vysvětlit všechny výsledky poslechových testů. že zkrátka existují zesáky, které mají "špatné" výsledky a hrajou dobře.
Toto je klasická debata, která nikam nevede, tj. debata čistých laiků vs. těch, kdo vědí, o čem mluví. Laiky je možné snadno získat zavádějícími argumenty, pokud se současně zahraje na jejich iracionální strunu - a to se v tomto vlákně děje mistrovsky. Diskuse o odborné problematice s laikem nemá žádný smysl, jelikož laik si vytváří svou představu, v 99,99% nesmyslnou.
Pavel Macura Audio
ne PMA, nemyslel jsem to tak.
tady se diskutují různé grafy vytvořené za různých podmínek atd. - ne že bych nevěřil měřící technice a znalostem těch, co měřili nebo že bych tomu nějak extra rozuměl - jen vím, že když se chce, jde v podstatě "naměřit" cokoliv.
prostě by podle mě bylo lepší, aby se všechny ty zesilovače sešly na jednom místě, udělaly se poslechové testy a měření a pak byste se vy technici pustili do rozboru co je co a co tohle nebo tamto znamená a JAK TO KORESPONDUJE s poslechovými dojmy. to mě zajímá velmi.
to je můj názor a proto jsem navrhoval pozdržet soudy až do doby...
pipis a jiní to tak nevidí, já to beru a prosím pokračujte v téhle diskuzi.
tady se diskutují různé grafy vytvořené za různých podmínek atd. - ne že bych nevěřil měřící technice a znalostem těch, co měřili nebo že bych tomu nějak extra rozuměl - jen vím, že když se chce, jde v podstatě "naměřit" cokoliv.
prostě by podle mě bylo lepší, aby se všechny ty zesilovače sešly na jednom místě, udělaly se poslechové testy a měření a pak byste se vy technici pustili do rozboru co je co a co tohle nebo tamto znamená a JAK TO KORESPONDUJE s poslechovými dojmy. to mě zajímá velmi.
to je můj názor a proto jsem navrhoval pozdržet soudy až do doby...
pipis a jiní to tak nevidí, já to beru a prosím pokračujte v téhle diskuzi.
Dadafte, zesilovače kazzatele (DPA, TYA), BVa (PA300), mé (BB-PA4) se už spolu sešly mnohokrát, i když ne vždy všechny dohromady. Poslední názory na BB-PA4 jsou ve vláknu STUDIO ESO (mimochodem, u poslechu jsem tam nebyl, přístroj tam byl na týden zapůjčený). Jediný stroj, který na žádném takovém srovnání nikdy nikde nebyl, je Federmannův HQQF, přesto že je 3 roky ohlašovaný.
Vývoj tohoto vlákna vede "senzačním" a neseriózním směrem. Psal jsem do něj jen málo a zase se na dlouho odmlčím, jelikož jej nemohu brát vážně.
Vývoj tohoto vlákna vede "senzačním" a neseriózním směrem. Psal jsem do něj jen málo a zase se na dlouho odmlčím, jelikož jej nemohu brát vážně.
Pavel Macura Audio
Výše zmíněný jev lze ovšem zjistit.....opět jen měřením.. Pokud se mýlím, opravte mě....PMA píše:Mé poznámky se týkají nelineárního zkreslení (harmonického a intermodulačního), o kterých tvrdím, že pod určitou hodnotou nejsou pro zvuk důležité, za předpokladu, že ve spektru nepřevyšuje amplituda vyšších harmonických amplitudu nižších harmonických.
Naposledy upravil(a) sekal dne 01 dub 2011 12:46, celkem upraveno 3 x.
Dlouhodobým srovnáváním naměřeného a slyšeného.
Pavel Macura Audio
no právě. jenže teď to je tak, že do měsíce bude k dispozici - proč v tom případě nepočkat, ať je jasno, než to tady tahat do osobních útoků a urážek?PMA píše:Jediný stroj, který na žádném takovém srovnání nikdy nikde nebyl, je Federmannův HQQF, přesto že je 3 roky ohlašovaný.
nebo k dispozici nebude (jak tvrdíte vy) - a pak platí to samé: tahle diskuze je teď zbytečná a jen škodí tomuto fóru.
ale jak říkám: takhle to vidím já a přijde mi to logické.
jiným zkrátka ne.
Já sám za sebe tvrdím, že jediným měřítkem je dnes přenosová charakteristika a rezerva zisku při frekvenci 100kHz. Tímto je garantována poslechová kvalita, ale i všechny druhy zkreslení, včetně stability. Jakékoliv jiné měření nikterak nekoresponduje s poslechem a je silně zavádějící, byť by bylo sebevíce zavedené a uznávané.PMA píše: Dadafte, to je bohužel jen laická a bezbřehá interpretace. PMA ale vždy dodává, že základní měření musí být v pořádku - a mezi ta stabilita patří!! Mé poznámky se týkají nelineárního zkreslení (harmonického a intermodulačního), o kterých tvrdím, že pod určitou hodnotou nejsou pro zvuk důležité, za předpokladu, že ve spektru nepřevyšuje amplituda vyšších harmonických amplitudu nižších harmonických.
Naposledy upravil(a) Federmann dne 01 dub 2011 13:13, celkem upraveno 1 x.