Časové zkreslení u zesilovačů

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Zamčeno
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od BVa »

...
Naposledy upravil(a) BVa dne 02 dub 2011 17:25, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Federmann
Vedel som že to bude jediný argument, v momente, keď som zbadal preklep nV/uV a už sa nedalo editovať...Každopádne aj tých 100nV by bolo práve na hranici rozlíšenia(-130dBV).Tie vaše hodnoty NFB 160dB na 1 kHz a 80dB na 100kHz sú totálny nezmysel, vaša simulácia je blud. Ak by to bola pravda a vaše teórie fungovali, tak by tam bolo nemerateľné skreslenie. Ale meraniu sa vytrvalo bránite, však sa pochváľte! Spektrálna analýza zvukovkou nie je "osciloskop a jemu podobné zařízení". Vy ani netušíte, s akým rozlíšením sa dá merať. Tu máte 20kHz s úrovňou 10uV, je to 30dB nad pozadím.
Obrázek
Tie ostané čiary sú rušenia z PC.
2 L.Šulc
Je mi ľúto, ale je to nezmysel. Što takoje "linearita zdroja"? Ste na veľmi tenkom ľade..

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

to je to,když zesilovač umí dodat:
80W/8 Ohmů
160W/4Ohmů
320W/2 Ohmů
tak má podle mne zcela lineární zdroj.
V praxi jsem se ale s takovým ještě nesetkal :D :D :D

což je jedna z příčin,že každej zesík hraje nějako ináč... :D

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Libore, ty střevo, slyšel jsi někdy o stabilizovaným a nestabilizovaným zdroji ? Vrať se do školy a dávej hodně pozor... :mrgreen:

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

BVa píše:vaša simulácia je blud. Ak by to bola pravda a vaše teórie fungovali, tak by tam bolo nemerateľné skreslenie.

Vy ani netušíte, s akým rozlíšením sa dá merať. Tu máte 20kHz s úrovňou 10uV, je to 30dB nad pozadím...
Velmi správně jste to vyjádřil "tak by tam bolo nemerateľné skreslenie", v měření a měřících metodách se na mne nezlobte, ale mám neskonale velký náskok, nejsem proti měření, jsem proti měření nesmyslů, které nedávají obraz o zvuku. A nejde o teorii, ale pro mnohé krutou realitu.

Vy máte rozlišovací schopnost, jeden digit = 316nV a vzorkujete necelými 100kHz a to jsou pro vás limitující faktory, když pominu vedení a pod. 10µV, říkáte 30dB, ano cca 31kroků tedy pouho-pouhých 5bitů, nejhorší měřáky mají 2,5místa, tedy 8bitů.

Pro měření uvedeného na mém zesilovači však potřebujete rozlišovací schopnost -270dBV = 31,6fV(femto Volt), pouze 10milionkráte větší než jakou máte nyní k dispozici.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

A co ty oscilace Címo ? Ty jsou vidět i na tom tvým blbým digitálu...to je ten tvůj neskutečnej náskok ? *palec*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

A nejde o teorii, ale pro mnohé krutou realitu.
Tá realita je zjavne krutá k vám..Ale niečo sa s tým dá robiť. Napr. škótske striky. Vaša "rozlišovací schopnost" medzi realitou a vašimi fikciami je nula, fakty nevnímate.Skutočne, máte "neskonale veliký náskok" v meraní, ale merať sa neodvážite.Pre meranie toho vášho zázraku bude stačiť aj "colštok". Odhadom tak 0,3-0,5 % na 20kHz, aj viac.Verím, že perys sa k tomu odhodlá .

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

BVa píše: Tá realita je zjavne krutá k vám..Ale niečo sa s tým dá robiť. Napr. škótske striky.

Odhadom tak 0,3-0,5 % na 20kHz, aj viac.Verím, že perys sa k tomu odhodlá .
Nejvyšší čas začít uzavírat sázky.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Federmann píše:...Přestaňte prosím objevovat Ameriku, nemáte co objevit, všechno jsem před řadou let zadokumentoval, popsal a vysvětli na svých stránkách....
Predsa aj Kolumbus vie kto objavil Ameriku.
Pán Federmann prečo neukážete merania ktoré po vás požadujú. Je jedno že podľa vás nič neukážu. Až váš koncák chodí do MHz, tak meranie pri 1kHz bude preň hračka ktorú zvládne s prstom v nose (nechcem písať v r...).
Tak ma napadá že je to celkom super počin, VF zosilňovač čo vie zosilniť aj NF pásmo. Takto môžem jeden krám použiť ako highend zosilňovač, zosilňovač TV pásma a po menšej úprave aj zosilňovač pre WiFi.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Nevykompenzovanej dělič ? Opravdu ? To by musel bejt tak stovky kil... :D A že se ti tam něco potkávalo ? To je zajímavý, že se ti to krajcvac spustí při přechodu a ještě nestejno při obou polaritách, jiný je to nahoru a jiný dolů...ostatně co kdybys našel v kvelbu nějake analogovej a ukázal to na něm ? A hezky při malý úrovni, ale hlavně při plný, tam mosy hlavně zlobí...

boxer

Příspěvek od boxer »

Nebejt těch obštrukcí BF kolem hotovýho zesilovače a nabídnutých ale nerealizovatelných poslechových testů,tak bych pomalu začal mít dojem,že ...je něco shnilého v království Dánském.

Já jen proto,že znám a mám porovnáno jak "hrají" zesilovače PMA,PD a BV. A vzhledem k tomu jak hraje.......,hm :idea:

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

No vidíš Láďo, zkreslení jako sviňa, ale přesto je to sehr gut....holt rytmus je hlavní, blbost už zvítězila i v redakcích... :lol:

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

Měl jsem možnost zůčastnit se zajímavého testu při vývoji špičkového koncového stupně italské provenience:

prototyp 1 trafo toroid
prototyp 2 trafo s UI jádrem
lišily se POUZE typy traf,ničím jiným.

A co myslíte,byl tam rozdíl?

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

...
Naposledy upravil(a) kazzatel dne 03 dub 2011 10:46, celkem upraveno 1 x.

Zamčeno