Časové zkreslení u zesilovačů

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Zamčeno
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od Federmann »

Zůstaňme raději jen v technické rovině a ještě raději jen u poslechových testů, nechtějte si prosím přivodit zbytečné trauma.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Měření spekter nelineárního zkreslení, ve standardních podobách

spektrum THD1kHz, THD10kHz
spektrum IMD 60Hz +7kHz, IMD 250Hz+8kHz
spektrum CCIF IMD 19+20kHz (to by mě obzvlášť zajímalo, s amplitudou poblíž plného rozkmitu)

JSOU čistě technickou rovinou

Nic z toho jsme pro zesilovače HQQF nikdy neviděli.
Pavel Macura Audio

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Ano, poslech na soustavách Dexon, to je asi ta špica, cos absolvoval...o zbytku aparátu raději mlčíš....a teď si zase vymejšlíš vlastní normy...čtvrt procenta výkonu na 250 kilech ti přenese i naprostá sračka...a jen tys kápnul na to pravý...hmmm...To je zase ten tvůj alibismus, to kadění v síni, kdybychom náhodou zjistili, že ti to nechodí tak, jak už dva roky blamuješ...já se moc dobře pamatuju, jak jsi tvrdil, že zesilovač musí dát, a ten tvůj že dá, plnej knedlík na mega...a ejhle už je to najednou čtvrt procenta a dvěstěpade...jdi se vycpat...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je dávno známe, že "ťěžko na cvičišti, lehko na bojišti".. Zosilňovač, ktorý zvládne obvyklé, všeobecne uznávané a rešpektované merania (podľa Vás nezmyselné , ničnehovoriace ..), dokáže to, čo požadujete vy aj s "jednou rukov v zadku".Na kmitočtový rozsah do 300kHz pri výkone 1W stačí aj "200W" HQQF, tam stačí aj SR 5V/us..Zrejme to požadujete preto, že váš koniec pri CCIF 19+20kHz s plným výkonom ide "do kytek"..
Keď už citujete svoje "literárne" diela, nenapísal se pod pseudonymom Ljapkin-Tljapkin aj dielo "Wie werde ich ein Macher sein" , uvedený v použitej literatúre k článku "Zesilovač bez skreslení ZBZ007" v HaZ niekdy roku 1968? (Pamätníci vedia o čom je reč) :D Vyzerá to na váš štýl, vtedy ste už všetko vedel , mal jasný smer a meral na pikosekundy.

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

kazzatel píše:Ano, poslech na soustavách Dexon, to je asi ta špica, cos absolvoval...o zbytku aparátu raději mlčíš....a teď si zase vymejšlíš vlastní normy...čtvrt procenta výkonu na 250 kilech ti přenese i naprostá sračka
To je sice pravda, ale bude to poslouchatelné, jaké skreslení tam ta kombinace zanese? Zkuste jen 444Hz/100mV + 1V100kHz a měřte zkreslení

Co chcete sluchem poznat při limitaci zesilovače, ucho otupí a nebude nadlouho na nic reagovat, takto posloucháte Smetanu a další.

Zde je jediné rozumné řešení, poslech musí komentovat ne-elektrotechnici, kteří o zesilovačích nic neví, ale slyší a rozumí poslechu o který zdánlivě všem jde, ale když přijde na lámání chleba, tak by "Hifi konstruktéži" chtěli strkat hlavu do 100dB beden s kW zesilovačem v limitaci, co by asi slyšeli? To samé co takto naměří PRD!

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

BVa píše:Zrejme to požadujete preto, že váš koniec pri CCIF 19+20kHz s plným výkonom ide "do kytek"..
Keď už citujete svoje "literárne" diela,
Necituji svoje literární díla, ale celosvětový standard na kterém je postaveno SACD a DVDaudio. Celosvětový výzkum, který jasně ukázal, že se na 20kHz nemůže nikdy vyskytnout stejná amplituda, jak na 100Hz, proto je takové měření pěkné a mnozí si na něm mohou honit triko, ale to je asi vše! Pro normální audiosignál je to holý nesmysl, pak se nedivte, že měření je naprosto OK a poslouchat se to nedá. Hledejte cestu, kde měření koresponduje s poslechem, ne kde si mnozí dokazují své EGO!

Ukažte mi libovolnou reproduktorovou soustavu, která vydrží trvale 100% svého udávaného výkonu na 19 či 20kHz!

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Víš prd, jak já poslouchám a co poslouchám...z intermodulace při sto kilech já osobně strach nemám, mě to chodí do půl mega na plnej výkon, žádnej čtvrtwatt... :lol:

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

PMA píše:... jenže měření spekter v hifivoice měla rozsah cca 80dB, ne obvyklých 120-140dB.
pamatujete jak jsem před časem psal, že nám (na HifiVoice) bude ctí využít pro měření vaše instrumenty?
kazzatel píše:Ano, poslech na soustavách Dexon, to je asi ta špica, cos absolvoval...o zbytku aparátu raději mlčíš..
mě se to zdálo A-čkově slušný na už celkem použitelné sestavě u mě, bližší info na čem poslouchám je vyvěšeno na HifiVoice v sekci Onás/Autoři, viz http://www.hifi-voice.com/o-nas/31/295- ... ostce.html
danhard píše:Jestlipak Perys dodržel také nesmyslnou signálovou Fedrkabeláž ?
Máš Perysi dobře "stíněnou" signálovou zem ? :D
nedodržel, co máš na mysli?
nemám stíněnou ani "stíněnou", jen lehce zkroucenou s živým.
ale je to tišší než jsem doufal.

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

kazzatel píše:Víš prd, jak já poslouchám a co poslouchám...z intermodulace při sto kilech já osobně strach nemám, mě to chodí do půl mega na plnej výkon, žádnej čtvrtwatt... :lol:
óóóvšem....... byl by nějaký obrázek z měření?

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Pán Federmann, v minulosti ste veľmi čudoval že zosilňovač Aldax nevydržal ani 5W pri 250kHz (až si dobre pamätám). Podľa vašej pred chvíľou zverejnenej meracej metodiky ste mohol ten zosilňovač zaťažiť iba 0,625W (Aldax SPV250 má 250W do 4 ohm, teda 0,25percenta je 0,625W)!!!! Vy ste ho teda 8 násobne preťažili. Pamäť je blbá vec, však?

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

nedodržel :roll:

zato jsem se pokusil nějaké obrázky dotyčného prototypu vybrat a naházet je na rajce.net, doufám že se to bude ochotně zobrazovat: http://www.rajce.net/u468132

danhard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danhard »

No Perys, to jsi mě teda zklamal !
Tohle že je "topologie Federmann" :?: :!:
Co tam dělají ty DVA ! toroidy ? má tam být jeden a na 20% max. výkonu stačí, tj. 200W-tový, jestli je to 2x500W stroj.
Musíš mít to střídavý napájení spojený před filtrací, aby měla zem tu správnou "šťávu" *headbang*
Ty nečteš učení velkého mága ? *klanimse*

danhard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danhard »

Perys, koukal jsem, že jsi si postavil taky jiný stroj, A99509 od Alana K.
Laskavě to porovnej s jiným výtvorem HQQF-55-503W :) třeba se ti z toho podaří zkombinovat novou topologii :lol:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tady to vypadá,
jako když jde mateřská školka na pískoviště
a kluci již cestou přemýšlí komu, proč a za co rozkopnou bábovičku.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Horní hranici výkonu pro měření odvodit od výkonu maximálního, pak měřit při 50% výkonu od 3Hz do 2,5kHz, déle klesat se směrnicí 6dB/oktávu, tedy pro 25kHz jen 5% výkonu a pro 250kHz 0,25% výkonu.
...
Zde jsou fakta o měření: Při cca 200kHz je u zesilovače Aldax SPV 100 pokles zesílení cca 9dB. Při konstantním vstupním napětí
Kto tu klame? Teraz vaša "metodika" neplatí? Alebo tie citované vety písal niekto iný?
A na rovinu, bola záťaž pri meraní modulu od Aldaxu pripojená pred výstupnú tlmivku a bol odpojený Boucherot? Alebo si to majiteľ toho "zmeraného" modulu vymyslel?

Zamčeno