Časové zkreslení u zesilovačů
Re: Časové zkreslení u zesilovačů
Jestli ty študentíky p. Federman učí, že výstupní impedance toho zesilovače je 4 Ohmy, tak to jsou pak použitelní sotva na tvorbu popisů zboží v internetových elektro obchodech... Nebo je to pravda a to umělecké dílo má opravdový lampový zvuk?
Mnohé mají lepší než Lampový zvuk. Lampový zvuk není ve zkreslení, jak se mnozí mylně domnívají, ale v nezkreslení a obrovské šířce pásma elektronek.petrL píše:Nebo je to pravda a to umělecké dílo má opravdový lampový zvuk?
Ale Boxer samozřejmě myslí způsob vyjadřování se "Nového majitele HQQF-55-503WK", jakožto autora nezávislého hodnocení, nikoli moje upozornění na prodejFedermann píše:???boxer píše:no ano.
Nezávislé hodnocení od....
S pozdravem a úctou ..Nový majitel HQQF-55-503WK
Navíc psáno stejným stylem jako všechny ty kecy od vás. Málo jste se snažil Bohumile. Je to docela trapnost.CharlieCh píše:Na aukru se objevil zesík by Federman, za 17 stovek.
viz
http://aukro.cz/zesilovac-hqqf-55-2x200 ... 30116.html

Nějaký Danhard se dotazoval přes Aukro a dostal jasnou odpověď. Zeptejte se Danharda, jak si stojí DPA a jiné zesilovače vs. HQQF a pak můžete kritizovat co jste neslyšeli, pro mne je toto téma více méně uzavřené.
pro mne je toto téma více méně uzavřené.
Díky. Bylo by fain ,aby jakákoliv témata na téma Federmann a hifi byla uzavřena úplně. Na Slovanetu to stačilo bohatě.
Více netřeba.
Díky. Bylo by fain ,aby jakákoliv témata na téma Federmann a hifi byla uzavřena úplně. Na Slovanetu to stačilo bohatě.
Více netřeba.
zajimave tema, a hlavni akter online (zdravim Federmanna),
ja tedy i bez simulaci dospel poslechem mnoha zesilovacu a porovnanim jejich mereni napr. na Stereophile k nazoru, ze zesilovac s napetovou NFB musi mit aspon 200kHz sirku pasma aby hral, tj. min. 10x vic nez chci poslouchat (300kHz pro hi-res). zesilovace a lampace bez NFB samozrejme mene, rekneme 3-5x vic, pro subjektivne stejne PRIJEMNY zvuk.
neco na tech vasich simulacich je.
vedi to podvedomne i ti co si to jeste vedome nepriznavaji, rekl bych...
ja tedy i bez simulaci dospel poslechem mnoha zesilovacu a porovnanim jejich mereni napr. na Stereophile k nazoru, ze zesilovac s napetovou NFB musi mit aspon 200kHz sirku pasma aby hral, tj. min. 10x vic nez chci poslouchat (300kHz pro hi-res). zesilovace a lampace bez NFB samozrejme mene, rekneme 3-5x vic, pro subjektivne stejne PRIJEMNY zvuk.
neco na tech vasich simulacich je.
vedi to podvedomne i ti co si to jeste vedome nepriznavaji, rekl bych...
Nechte ho bejt...tolik touží po tom, aby se někdo jeho věcma zabejval ( študentíci to ale samozřejmě dostanou befelem ), že je schopen i takhle zfalšovat jakoby " hodnocení "....
Cimrmane, Danhard si nic přes Aukro od tebe nevyžádal, umí si postavit svůj vlastní zesilovač a to stokrát lepší, než je ten tvůj paskvil, takže zase nelži veřejnosti...
Cimrmane, Danhard si nic přes Aukro od tebe nevyžádal, umí si postavit svůj vlastní zesilovač a to stokrát lepší, než je ten tvůj paskvil, takže zase nelži veřejnosti...
Danhard si vyžádal hodnocení od toho, kdo zesilovač koupil a ten mu jej poslal, ale poslal jej i mně a vím tedy, co v něm stojí. Mohu některé části citovat:kazzatel píše:Nechte ho bejt...tolik touží po tom, aby se někdo jeho věcma zabejval ( študentíci to ale samozřejmě dostanou befelem ), že je schopen i takhle zfalšovat jakoby " hodnocení "....
Danhard může jen potvrdit.Tak jsem zesilovač opět přehodil na Dudek DPA 110 který jsem dodnes používal a test zopakoval. Po detailech ani stopa. V porovnání s HQQF zvuk přísný, nekompromisní, tvrdý...Bez prostoru.
Takže abych dokončil Váš dotaz - druhý den jsem pozval známé z okruhu hi-fi k poslechu s vlastními CD. Nebylo vůbec nutné měnit CD zdroj a kabely, nebyl důvod. Po shlédnutí té hliníkové krabičky nestandardních rozměrů došlo k výsměchu na mou stranu, proč plýtvám jejich časem abychom zde hodnotili nějaký Transiwatt nebo nějakou školáckou konstrukci. Já jsem v klidu usadil známé na poslechové místo a jednomu po druhém přehrál jejich sklatby. Realita? Němý údiv, šok. Nikdo nechtěl věřit tomu, co slyší... Toliko k Všemu dotazu. Má cesta s hledáním hi-end přístroje definitivně v cenové relaci do 100 tisíc skončila a závist mých kolegů, kteří disponují přístroji neskutečně vysokých hodnot zůstala. To co předvedl tento modul HQQF je něco co se dá jen stěží popsat a co nemá v dnešním světě hi-end hifi obdoby. Podotýkám, neslyšel jsem aparatury za půl a více milionu korun. A ani nechci. To co mi předvedl, a nejen mně, tento výrobek, se dá označit za dokonalost. Nicméně, zde je další debata u konce, protože to co dokáže nabídnout tento modul, nemá srovnání a tvrdím znova - ani konkurenci...
Poslal ho jemu a i tobě ? Zajímavý...zřejmě nás máš za voly... 

Je zajímavé, že tento dokonalý zesilovač, umělecké dílo, reprezentuje pouze školácká konstrukce s trafem ze smetiště. To je jediný existující kus toho zázraku?
faktem je, ze ta uvedena topologie vypada netradicne a pro me nepruhledne, asi to nekdy prekreslim a nasimuluju.
verim simulacim, specialne pro (bezne) tranzistory ty modely dost dobre sedi a vysledky simulaci se vyborne dobre shoduji s realitou. ja mam zkusenosti s PSpice a zejmena AC analyzy byly lepsi nez se pokouset o mereni (alespon s mymi omezenymi prostredky). S elektronkami to bylo slabsi, ale to tady neni bod poradu.
ohledne casoveho zkresleni, lze zobecnit ze faze cca 1st., kdy se zesilovac zacina "kazit" (jak jsem se docetl v clancich) odpovida pocatku poklesu ampl.charakteristiky o cca 0.5dB?
verim simulacim, specialne pro (bezne) tranzistory ty modely dost dobre sedi a vysledky simulaci se vyborne dobre shoduji s realitou. ja mam zkusenosti s PSpice a zejmena AC analyzy byly lepsi nez se pokouset o mereni (alespon s mymi omezenymi prostredky). S elektronkami to bylo slabsi, ale to tady neni bod poradu.
ohledne casoveho zkresleni, lze zobecnit ze faze cca 1st., kdy se zesilovac zacina "kazit" (jak jsem se docetl v clancich) odpovida pocatku poklesu ampl.charakteristiky o cca 0.5dB?
to Federman :
Ty jsi z Rožnova viď ?
Co kdybychom udělali nějakou poslechovou akci ?
Ty jsi z Rožnova viď ?
Co kdybychom udělali nějakou poslechovou akci ?
jdu cist. jak jsou na tom ve srovnani zesilovace s proudovou NFB nebo bez NFB?
tj. hranice kdy zacinaji byt slyset ty nepravosti zapojeni, stale ta hranice je kolem 1st.?
tj. hranice kdy zacinaji byt slyset ty nepravosti zapojeni, stale ta hranice je kolem 1st.?
Já připouštím 5°na 100kHz, z toho vyjde vše, včetně potřebného zisku otevřené smyčky, kterou téměř žádný zesilovač nesplní.
diky za info.
nemate nekde simulace-prubehy DPA zesilovacu, napr. onoho DPA100?
nemate nekde simulace-prubehy DPA zesilovacu, napr. onoho DPA100?