jacq píše:
1) zadny pan Federmann nesehnal ani nevyrobil vhodny testovaci kus zesilovace. a uz vubec ne do ctrnacti dnu (ani cca). perys se pustil do vlastni stavby podle (snad) zaslanych podkladu a materialu od pana Federmanna? pravdepodobne je pan Federmann "online podpora", ani perys vsak zesilovac nedokoncil do "cca" ctrnacti dnu, ba jeste nedavno trosku vyse uvadel, ze odhadem 14 dni bude potrebovat (v idealnim pripade) na dokonceni zesilovace... dle hesla poslednich 10% praci spotrebuje 90% casu.
2) pan Petrak meri, ukazuje vysledky, ale merene vlastnosti by mely byt nejak definovany, nejlepe po dohode s pany Dudkem a Macurou. mereni by melo zejmena obsahovat bezne veci, tedy takove ty grafy, co u zesilovacu obycejne byvaji. aby se s nimi mohl tento zesilovac jednoduse srovnavat. Navic by ale podle me mel byt kus promeren i na parametrech, ktere mu prisuzuje autor, tedy pan Federmann, byt prohlasuje, ze mereni je "zbytecne" a dulezity je "jen poslech".......
tu story se stavbou zesilovače jsem popsal zkraje diskuse, někde zhruba na 5.,6.,7.?? stránce, tak jen stručně zrekapituluju:
- vlákno jsem objevil z čisté zvědavosti o "dalším tyou" zkreslení v naději že se něco dozvím. Tím jsem se (prvně v životě) dostal k článkům B.Federmanna (zdravím

) a narazil jsem tam na "50 let nový" pohled na věc, vytipoval si zapojení ke stavbě a objednal si mailem modul-stavebnici
- těsně poté se do věci vložil D.Březina (zdravím

) za HifiVoice a udělal z mého bastlícího pokusu veřejně sledovanou stavbu zesilovače ala "topologie Federmann"
- stavím seč můžu, těch čtrnáct dní na stavbu jsem doufám nikde ve vláknu nepotvrdil jako realistickou, ale alespoň jsem zavedl progress-bar, aby jste všichni mohli alespoň takto sledovat průběh stavby. Že to chvíli trvá pochopí všichni kdo se pokusili někdy něco vlastoručně postavit, a prosím přihlédněte k faktu, že normálně chodím do práce, bastlím jen o víkendech a po nocích, abych zkrátil vaše čekání na minimum. Momentálně už to hraje (jak jsem psal výše), poslech je možný, i když tedy mimo Prahu. Progress oněch 82% je o tom, že mi stále chybí horní kryt přes ty vyhřezlé chladiče (to cílím na 90%), a pak ještě další moje úpravy, ochrany, možná vst. reg. úrovně, úprava sw v procesoru atd. (cíl 100%), ale tím už vás nebudu zatěžovat, nesouvisí to ani se zapojením, ani to již nebude bránit v poslechu někde jinde než odkrytované tady u mě.
- měření zatím jen s tím, co mám k dospozici. AP je na pouhou "zálibu" poněkud luxus, jiná dostupná měření spektra do 20kHz jsou pro mě o ničem a proto zatím alespoň obdélníky - jako jedno ze "standardních" měření i na Stereophille. Dospělé měření podle PMA, PD (zdravím

) klidně, jejich přístroji, na "neutrální" půdě, klidně. Jen budu bránit vlastním tělem potenciálně destruktivním testům jako zkrat na výstupu, limitace na 100kHz s kondenzátorem na výstupu apod. - je to především můj zesilovač a rád bych ho provozoval i po srovnávacím testu.
- parametry které "predepisuje autor" jsou už buď vidět na rajčeti, nebo některé nejsou a neudou možné - např. se součástkami které jsou osazeny nestočím klid. proud pod 80-100mA, že. Možná jsem oproti pův. stavu zmenšil kompenzační kapacity, zvětšil klidový proud atd., ale stále se jedná o TOPOLOGII Federmann - obvodové řešení je nezměněno.
- poslech/měření v Hifi-Voice (ve studiu ESO, nebo jinde) za účasti všech jmenovaných je doufám dost objektivní, nenapadá mě lepší metoda - snad jedině v přímém TV přenosu