Časové zkreslení u zesilovačů

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Zamčeno
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od BVa »

Pretože sa nehodlám registrovať a tým podporiť "onemashowweb" p. Fedrmanna, tak na tento jeho traktát z dneška, týkajúci sa moje osoby
Topologie Federmann řady HQQF-55-506, by jej mohla rovněž ekonomicky zasáhnout, jeho časté popírání principů Ohmova zákona a podstaty celkové Zpětné Vazby, je až zarážející.
mu odpoviem tu:
Zdravý rozum a elemetárne proncípy aplikácie NFB popierate vy, zrejme máte na to aj papier, ako Švejk, takže to vcelku chápem. Vaša topológia ma zasiahla výlučne ako nostalgia z mladosti asi pred 30rokmi a pripomenutie kade cesta nevedie. Zaplavte s tým "vynálezom" trh, želám veľa úspechov.
P.S. A to meranie skreslení nebude? Alebo ste "priposraný"? Však správe použitá NFB to istí, nie?

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Tady je Cimrman jako na dlani...http://cs.wikipedia.org/wiki/Paranoia ...a závěr citace: " Paranoia je obtížně diagnostikovatelná. Paranoik si dost často od už dětství vypěstuje dost dobrou schopnost se přetvařovat, tvářit se jako zdravý člověk. Paranoik se (zejména před lékařem či cizími lidmi) dokáže „vyhecovat“ k úžasným hereckým výkonům a vystupovat jako osoba příjemná, veselá a láskyplná. Dobrý pozorovatel si všimne nanejvýš jemné tenze či hysterie. Pro úspěšnost léčby si nemocný především musí uvědomit svou nemoc a fakt, že skutečnost, že si myslí, že má vždy pravdu je jedním z hlavních symptomů onemocnění. Je přitom téměř nemožné léčit někoho, kdo si nepřipustí, že je nemocen. "

---------------------------------------
porušení pravidel :
- příspěvky popichující, napadající či urážející ostatní členy diskuze, povyšující se a sprosté příspěvky, nadávky apod.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

zase vas ferda predbehl, uz jede v eurech :D teda tak mizerna pakovacka, ze se nestydite prodavat to tak levne *2thumbsup*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ano , skutočne nás predbehol, už týždeň má aj živnostenský list,
http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB. ... HISTORIE=1
Zaujímavá je "úspešná" história jeho podnikania a ten "Výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd nebo společenských věd ". Skrátka nový Leonardo..Odborník "na všecko".
Inak s magorom, ktorý po sebe maže na vlastnom webe to čo napísal, som skončil. Navyše netuší , čo je malé a čo nízke napätie, takže nič na 230V by nemal ponúknuť...

Porušení pravidel BVA.
7. Respektujte soukromí jiných.
efičák

danhard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danhard »

Safra, safra, zařízení třídy I a Bohoušek to vědomě vyrábí a distribuje, přestože to normu nesplňuje a licenci na to nemá ? *taktone*
Nevím, nevím, udávat se nemá, ale hlásit se to musí, to by bylo jinak falešný kamarádství ! :D
A klidně si do toho tvýho plátku zase Bohouši napiš, že jsem hluchej jako poleno, nebo něco takového.
Žalobu na pomluvu zvažuji taktéž.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Sleduji tuto diskuzi s napětím a zaujetím větším než "divadýlko" na politické scéně.
Pan Ferdermann je osoba, kterou osobně neznám, takže těžko hodnotit. Z toho co jsem se kde dočetl a na základě živnostenských listů má skutečně široký záběr činností. Takže skutečně nevím, zda je odborníkem na hifi přistroje, nebo je to jen hobby a jedna z mnoha činností. Tak trochu mi to přimání jednoho pána, co po jednom semestru daňových teorií na vysoké škole chtěl dělat daňového poradce nadnárodním firmám.

Co se týče hifi měření zesilovače , tak by měl dát všechna klasická měření k dispozici za účelem porovnání parametrů a průběhů. Je fakt, že on má svou pravdu a říká, že jsou nepodstatná, ale stejně by je měl dodat.
Ohledně vyšlapávání "nové" cesty si nejsem jist. Jako běžný uživatel by se mi líbilo pořídit zesilovač za poměrně nízkou cenu, ale vzhledem k nedodržení základních bezpečnostních norem, bych si jej z tohoto důvodu (ani kdyby to hrálo kdovíjak skvěle nekoupil). Dále jsem už měl několik zesilovačů a líbivý zvuk na první poslech, kdy vše zní zajímavě mě po zakoupení a měsíci poslechu začne vadit a raději bych něco co hraje podle pravdy a nekreslí si podle svého.
Navíc to vypadá, že se odmítáním zpětné vazby a potom jejího použití jako zachránkyně standardních parametrů jím navrhovaného zesilovače, pan Federmann tak trochu popírá sám sebe.
Už se v tom začínám ztrácet :-(

Uvidíme po poslechových testech, ale nepředpokládám, že by se konal zázrak oproti konkurenci.

Přeju všem logicky uvažujícím a argumentujícím hodně zdaru, upřímnost svého konání a také nezaujatost ve svých výrocích.

danhard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danhard »

Federmann píše: Že by se někdo chystal použít jen celkovou zpětnou vazbu ...
Federmanne, zpětná vazba v zesilovači je záležitost stará přes 80. let a na vlastní zesilovač kouká jako na černou krabičku popsanou přenosovou funkcí, nezávisle jaké jsou použité lokální zpětné vazby uvnitř.
To si tak naivní, nebo blbej, že si myslíš, že černá krabička s názvem operační zesilovač nemá žádné lokální zpětné vazby, které upravují frekvenční průběh ? Nebo v jiném zapojení, když použiješ do rozkmitového stupně tranzistor s kapacitou kolektor-báze 30pF, tak že to integruje jinak, něž když je tam tranzistor s kapacitou 3pF a paralelně k této kapacitě 27pF lokální zpětná vazba ? Je to jiné, s tím 30pF tranzistorem je to z tohoto pohledu horší, protože ta kapacita je nelineární.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Aleska píše:Připomínám základní návrh HiFivoice:
hifivoice píše:.....
Vzhledem k řečenému a padnuvším návrhům bych si dovolil kontrovat tímto:

1) pan Federmann nechť do cca 14ti dnů sežene / vyrobí vhodný testovací kus zesilovače
2) následně nechť pan Petrák (byť i se svou "nedostatečnou" měřící technikou) kus otestuje a změří
3) k závěrům a měřením nechť se vyjádří svými poznámkami pánové Dudek a Macura
4) text vesele v jakémkoliv vyznění (vynecháme-li slova sprostá :)) publikuji jako titulní na Hi-Fi Voice
.........
Pane Federmanne, má e-mailová adresa je daniel.brezina@hifi-voice.com, velmi rád pro vzorek dojedu a nad celým průběhem z organizační stránky převezmu patronát jako někdo, kdo nefandí žádné ze zde válčících stran. Fér?
To byl skutečně fér návrh a bez dalších podmínek. A kdo je statečný a ochoten dát svoji kůži na trh, ať do testu dodá i svůj výrobek a bez dalších podmínek. Jinak je to jen a jen politikaření, slovíčkaření a následné výmluvy a pomluvy.
souhlas, jen bych doplnil, ze tento prispevek hifivoice byl publikovan 22 bře 2011 09:43
nyni nekolik rozporu:
1) zadny pan Federmann nesehnal ani nevyrobil vhodny testovaci kus zesilovace. a uz vubec ne do ctrnacti dnu (ani cca). perys se pustil do vlastni stavby podle (snad) zaslanych podkladu a materialu od pana Federmanna? pravdepodobne je pan Federmann "online podpora", ani perys vsak zesilovac nedokoncil do "cca" ctrnacti dnu, ba jeste nedavno trosku vyse uvadel, ze odhadem 14 dni bude potrebovat (v idealnim pripade) na dokonceni zesilovace... dle hesla poslednich 10% praci spotrebuje 90% casu.
2) pan Petrak meri, ukazuje vysledky, ale merene vlastnosti by mely byt nejak definovany, nejlepe po dohode s pany Dudkem a Macurou. mereni by melo zejmena obsahovat bezne veci, tedy takove ty grafy, co u zesilovacu obycejne byvaji. aby se s nimi mohl tento zesilovac jednoduse srovnavat. Navic by ale podle me mel byt kus promeren i na parametrech, ktere mu prisuzuje autor, tedy pan Federmann, byt prohlasuje, ze mereni je "zbytecne" a dulezity je "jen poslech" (ikdyz on to tak trochu pokazde rika trosku jinak, tak snad me za to nikdo nenapadne). opet si myslim, ze by bylo vhodne aby mereni definovali napriklad panove Macura a Dudek. pan Petrak meri v ruznych podminkach (myslim napriklad to nastavovani klidoveho proudu) a napriklad ja, jako laik, se v tom az tak nevyznam - nevim, jakou vypovidajici hodnotu ktery zvlneny obdelnik ma...
3) no tam se snad dostaneme
4) poslechove testy budou tez?
5) pan Petrak by mel svuj zesilovac v zaverecnem hodnoceni popsat a zejmena by pak bylo dobre uvest rozdily proti "topologii Federmann", napriklad ta trafa, klidove proudy, ochrany, ... protoze se podle me NEBUDE JEDNAT o zesilovac "topologie Federmann". ano, bude to tim zavanet, ale nebude to ono.

jinak pokracujte v "debate", clovek se tu dozvi spoustu uzitechnych veci, zejmena od protistrany pana Federmanna (ono se jich zde objevuje stale vice)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Co se týče čistě otázky měření, pak rozumnou množinu měřicích metod a grafů je možné najít v každém testu výkonového zesilovače v časopisu Stereophile. Měření jsou prováděna dostatečně konzistentně, a lze tak srovnávat přístroje i odstupem několika let mezi testy.

Ohledně poslechového testu, jedině na neutrální půdě, možnost osobní účasti, a uvedení komponentů v řetězci před testem.
Pavel Macura Audio

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Copak se stalo,
že HiFivoice najednou není neutrální půdou ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Důsledek projevené nekvalifikovanosti...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Přesně tak. Mimo jiné. A evidentní vazba jednoho spolupracovníka na vlastní "děťátko".
Pavel Macura Audio

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

merhaut píše:Důsledek projevené nekvalifikovanosti...
PMA píše:Přesně tak.
Znamená to,
že všechny testy doposud v HiFivoice uveřejněné,
jsou tedy *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down* :?:

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

jacq píše: 1) zadny pan Federmann nesehnal ani nevyrobil vhodny testovaci kus zesilovace. a uz vubec ne do ctrnacti dnu (ani cca). perys se pustil do vlastni stavby podle (snad) zaslanych podkladu a materialu od pana Federmanna? pravdepodobne je pan Federmann "online podpora", ani perys vsak zesilovac nedokoncil do "cca" ctrnacti dnu, ba jeste nedavno trosku vyse uvadel, ze odhadem 14 dni bude potrebovat (v idealnim pripade) na dokonceni zesilovace... dle hesla poslednich 10% praci spotrebuje 90% casu.
2) pan Petrak meri, ukazuje vysledky, ale merene vlastnosti by mely byt nejak definovany, nejlepe po dohode s pany Dudkem a Macurou. mereni by melo zejmena obsahovat bezne veci, tedy takove ty grafy, co u zesilovacu obycejne byvaji. aby se s nimi mohl tento zesilovac jednoduse srovnavat. Navic by ale podle me mel byt kus promeren i na parametrech, ktere mu prisuzuje autor, tedy pan Federmann, byt prohlasuje, ze mereni je "zbytecne" a dulezity je "jen poslech".......
tu story se stavbou zesilovače jsem popsal zkraje diskuse, někde zhruba na 5.,6.,7.?? stránce, tak jen stručně zrekapituluju:
- vlákno jsem objevil z čisté zvědavosti o "dalším tyou" zkreslení v naději že se něco dozvím. Tím jsem se (prvně v životě) dostal k článkům B.Federmanna (zdravím *thumbs up* *thumbs up* ) a narazil jsem tam na "50 let nový" pohled na věc, vytipoval si zapojení ke stavbě a objednal si mailem modul-stavebnici
- těsně poté se do věci vložil D.Březina (zdravím *thumbs up* *thumbs up* ) za HifiVoice a udělal z mého bastlícího pokusu veřejně sledovanou stavbu zesilovače ala "topologie Federmann"
- stavím seč můžu, těch čtrnáct dní na stavbu jsem doufám nikde ve vláknu nepotvrdil jako realistickou, ale alespoň jsem zavedl progress-bar, aby jste všichni mohli alespoň takto sledovat průběh stavby. Že to chvíli trvá pochopí všichni kdo se pokusili někdy něco vlastoručně postavit, a prosím přihlédněte k faktu, že normálně chodím do práce, bastlím jen o víkendech a po nocích, abych zkrátil vaše čekání na minimum. Momentálně už to hraje (jak jsem psal výše), poslech je možný, i když tedy mimo Prahu. Progress oněch 82% je o tom, že mi stále chybí horní kryt přes ty vyhřezlé chladiče (to cílím na 90%), a pak ještě další moje úpravy, ochrany, možná vst. reg. úrovně, úprava sw v procesoru atd. (cíl 100%), ale tím už vás nebudu zatěžovat, nesouvisí to ani se zapojením, ani to již nebude bránit v poslechu někde jinde než odkrytované tady u mě.
- měření zatím jen s tím, co mám k dospozici. AP je na pouhou "zálibu" poněkud luxus, jiná dostupná měření spektra do 20kHz jsou pro mě o ničem a proto zatím alespoň obdélníky - jako jedno ze "standardních" měření i na Stereophille. Dospělé měření podle PMA, PD (zdravím *thumbs up* *thumbs up* ) klidně, jejich přístroji, na "neutrální" půdě, klidně. Jen budu bránit vlastním tělem potenciálně destruktivním testům jako zkrat na výstupu, limitace na 100kHz s kondenzátorem na výstupu apod. - je to především můj zesilovač a rád bych ho provozoval i po srovnávacím testu.
- parametry které "predepisuje autor" jsou už buď vidět na rajčeti, nebo některé nejsou a neudou možné - např. se součástkami které jsou osazeny nestočím klid. proud pod 80-100mA, že. Možná jsem oproti pův. stavu zmenšil kompenzační kapacity, zvětšil klidový proud atd., ale stále se jedná o TOPOLOGII Federmann - obvodové řešení je nezměněno.
- poslech/měření v Hifi-Voice (ve studiu ESO, nebo jinde) za účasti všech jmenovaných je doufám dost objektivní, nenapadá mě lepší metoda - snad jedině v přímém TV přenosu :|

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Já osobně na " tvůj " projekt Pesysi seru, mě jsou přístroje toho nenávistnýho zmrda Cimrmana u prdele ( přečti si, co neustále o nás píše, protože je to z...d křivej a prolhanej ). Stačí, když mu děláš kořena ty, já nemusím...já dělám dobrý mašiny, nepotřebuju se o tom přesvědčovat nějakým srovnáváním s touhle mršbou, měl jsem důstojnejch partnerů za ty roky dost...co je to za člověka, se přesvědčíš taky a přeju ti, aby to bylo brzy...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- příspěvky popichující, napadající či urážející ostatní členy diskuze, povyšující se a sprosté příspěvky, nadávky apod.

Zamčeno