Časové zkreslení u zesilovačů

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Zamčeno
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Re: Časové zkreslení u zesilovačů

Příspěvek od Federmann »

Federmann uctivě zdraví J.P a zbytek publika. *2thumbsup*

Jen upřesním pro publikum, modul bez koncových tranzistorů si vezme přes 100mA to je tedy to minimum, pak je klidový proud 0mA/tranzistor, pokud je celkový odběr nastaven na 200mA pak je klidový proud necelých 20mA/tranzistor, to je to co doporučuji. *thumbs up*

Kdo si dá klidový proud více, je to jen jeho volba, kdo si dá celkový odběr na 8A a uchladí to, může provozovat klidový proud 1,58A/tranzistor a pracovat v čisté třídě "A" *taktone*

PS:
Pokud někdo předpokládal, že mne zatáhne do špinavé diskuse v osobní rovině, pak se šeredně zmýlil, po předchozích zkušenostech, ctění pravidel NetEatikety, ale také s úcty k tomuto fóru je třeba se navzájem chovat jako kultivovaní lidé a využít jiný, neveřejný kanál. *thumbs down*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

kazzatel: To se dá podepsat. Srovnání bylo víc než dost. Takže, pokud někdo něco dáme do placu, tak je to v podstatě obrovské vyjití vstříc zájmu hifivoice, aby měl "zajímavý" článek. Ani PD, ani já to srovnání nepotřebujeme.
Pavel Macura Audio

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Jistě, hajzle křivej - ty využíváš ten svůj k lití splašků vydatně, máš recht, ten není veřejnej...a tady si hraješ na slušňáka...je mi z tebe na blití...

-----------------------------------------------------------------------
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pavle to je moc.
Dokud jede vlákno, nechám to tak.
Pak tady končíš.
efičák

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

to eficak: já bych to zase na nějaký čas zamknul *thumbs down*

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Přečti si to pozorně Perysi, ať máš ánung, co je to za šmejda...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

jiná dostupná měření spektra do 20kHz jsou pro mě o ničem
Ty si vážne myslíš, že ti meraniana AP ukážu niečo viac? Zjavne sa bojíš, čo uvidíš.
Jen budu bránit vlastním tělem potenciálně destruktivním testům jako zkrat na výstupu, limitace na 100kHz s kondenzátorem na výstupu apod
Pekný príklad "nezaujatosti".Však to má dokonalé ochrany, nie?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

kazzateli, člověče, jsi vcelku dobrý psycholog. třeba tohle tvoje
kazzatel píše:Je v tom samozřejmě i psychologickej moment : Cimrman je z mnoha pohledů něco jako " New kid in the town ", jemuž " ti čtyři " nepřejí, neboť tu jsou už velice dlouho a mnohé proto serou, protože stále kazí tu oblíbenou hru z jiných fór, tj. hledání neotřelých pohledů a současně tzv. pravdy. Ovšem díky svým minimálím znalostem v oboru neumí laici posoudit, co je opravdový nový pohled a co jen prázdný blábol...to je pochopitelné a nelze jim to mít za zlé. ovšem tristní je, dělají-li pak svým pravdohledačstvým ještě Cimrmanovi kořena, aniž si to sami uvědomují.... 8-)
je skutečně skvostné.
obzvlášť ta pasáž s "kořeny", co něco dělají aniž si uvědomují co, je parádní: klasický případ využití moci autority k vyvolání kolektivního pocitu viny.
následný příspěvek PavelINa musel zahřát na duši.

k věci: vcelku dovedu pochopit, že Tě Federmann vytáčí.
rovněž chápu, že poslechové hurá testy jsou VELMI ošidná záležitost,
ale z čistě psychologického hlediska: nebudete teď vypadat jako bačkory?

(potažmo: jaký to celé hádání mělo smysl, když vycouváte z toho, po čem jste ze začátku (a už prý dlouho) sami volali?)

boxer

Příspěvek od boxer »

Já vám to několikrát psal. Tak dlouho mu budete dávat informace z vlastní ješitnosti,že to nakonec postaví a z vás udělá ....no nakonec si to přečtěte.

Co říci závěrem na další článek o elektrotechnické a nyní i o finanční gramotnosti. Již řadu let vyznívají diskuse "Mistrů" spíše jako všestranný útok na mou maličkost, snahu jakýmkoliv, třeba i podlým a zákeřným zdiskreditovat autora Topologie Federmann, než diskuse o elektrotechnické problematice.

Stále a dokola se vytahují záležitosti kolem povolené výkonové ztráty, když je jasně doloženo, že jde jen a jen o jejich výmysl ničím se nezakládající na pravdě, za chvíli se to vrátí a zas a znova. Podstata zesilovače pracujícího v otevřené smyčce ZV a vliv při jejím zavedení na vlastnosti zesilovače jsou na tom s pochopením "Mistrů" ještě hůře.

Na Hifi-Voice se pomalu ale jistě blíží poslechové testy zesilovačů, kde se má utkat můj HQQF-55-506-5-1 vs. zbytek planety zastoupený Macurovým BB-PA4, Dudkovým DPA reinkarnovaným v HYPA A400 a tím nejlepším z BV_audio. Vývoj situace však nasvědčuje, že by si to mohli "Mistři" rozmyslet a začít hledat cestu jak rychle vycouvat. Já trpělivě vyčkávám testu, kdežto "Mistři" se doslova předvádí v osobní rovině, kterou zde nemá cenu komentovat.

Je třeba si uvědomit, že jenom poslechové testy mohou vnést do problematiky jasno, jenom poslechové testy rozhodnou o pořadí zvuků a možná tak nastartují další kolo "Pomsty Mistrů".

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Tak jsem přečetl to i ono a na stránkách pana Federmanna o negramotnosti to vypadá jako logická argumentace opřena o výpočty a vzorečky, grafy průběhu vlastností součástek.
Tady bych prosil, aby se pan kazzatel a ostatní "mistři" vzdali nadávek a vyargumentovali to a podložili svá tvrzení jinými fakty.

Pánové připustíte alespoň hypoteticky, že byste se mohli někde zmýlit, např. tím, že když píšete na fora, tak jste to třeba v rychlosti špatně spočítali? To se běžně "lidem" děje.

Promiňte mi, ale blíží se velikonoce, tak mě napadla paralela o zákonících a Ježíšovi. Neříkám, kdo je kdo, každý z aktérů tohoto sporu se cítí jiným způsobem v právu.

Je mi jedno, co kolik stojí,
a kdo se o "koryta" bojí nebo nebojí,
já prostě rád poslouchám hudbu.

to eficak: pokud tu opět budou padat sprostá slova a urážky bez argumentace, prosím o dočasné zamknutí vlákna :(

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

PavelN píše:Tak jsem přečetl to i ono a na stránkách pana Federmanna o negramotnosti to vypadá jako logická argumentace opřena o výpočty a vzorečky, grafy průběhu vlastností součástek.
Mohu se zeptat na Vaše vzdělání, profesi a praxi?
Pavel Macura Audio

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

perys chtěl, ať to odemknu, že bude finál-e.
perys chce zamknout, ale na to je pozdě.
perys bude po testu pokračovat v diskuzi na svých stránkách webzinu.

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

ok, dalsi prispevek ode me az na Hifi-Voice.
HQQF je sice bez krytu, ale jinak plne pripraven na srovnani, hraje to proste vyborne - lip nez muj stavajici zesilovac (na ucho, ne na spektrak).
BF proste ma co rict! *thumbs up*

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

BVa píše:....Zdravý rozum a elemetárne princípy aplikácie NFB popierate vy, zrejme máte na to aj papier, ako Švejk, takže to vcelku chápem....
Možno by mu (Federmannovi) pomohol klistír a výplach žalúdka.
Edit: doplnil som komu, pretože niekto nepochopil. Srdečne zdravím pisateľa SS.

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

perys píše: hraje to proste vyborne - lip nez muj stavajici zesilovac (na ucho, ne na spektrak).
BF proste ma co rict! *thumbs up*
Federmann v očekávání výsledků poslechových testů uctivě zdraví D.Březinu a J.P. a zbytek publika. *2thumbsup* Nejenom poslechové testy nebudou pro HQQF-55-506 propadák, ale ani měření na "spektraku", to se pak teprve začnou dít věci. *thumbs up*

danhard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danhard »

Ale tady se Federmann celkem správně drží teorie :) On takovej Texan, když se mu dá 10x rychlejší operák a taky 10x zrychlí konec (přeci jen ty 2N3055 už nejsou to pravý ořechový), tak hnedka hraje 100x líp a je to prosím ročník 1972 *2thumbsup*

Ale musí mít ten konec z čeho vařit, což je 20mA na jeden pár zoufale málo.
U zesilovačů, kde není zv tolik zatažená je to safra slyšet.

Zamčeno