darTZeel CTH 8550
Re: darTZeel CTH 8550
relativní rozdíl je na všech reprosoustavách stejný.
Tak to rozhodně ne.
Tak to rozhodně ne.
máš pravdu, náhoda to nebude. je ovšem otázka proč. ty tvrdíš, že recenzenti Stereophile jsou podplatitelná sebranka. neříkám, že nemusí hledět na různé zájmy. ale zůstává tady ještě jedna možnost: co když dobré výsledky měření automaticky nezaručují subjektivně dobrý pocit z reprodukce? vždyť to tady bylo (v opačném gardu) otevřeně přiznáno: v mnoha případech měření není s to vysvětlit, proč něco hraje jinak než něco jiného.
co když konstruktérům něco uniká?
co když je tažení za tzv. věrností jen chiméra, protože to NIKDY prostě nebude jako naživo?
jen se ptám...
co když konstruktérům něco uniká?
co když je tažení za tzv. věrností jen chiméra, protože to NIKDY prostě nebude jako naživo?
jen se ptám...
Ale nič o podplatitelnej sebranke netvrdím. Sú za tým jednoduché ľudské vlastnosti- ak je niečo výrazne iné ako ostatné veci , tak to zaujme . A ak je to navyše drahé, tak tu musí byť samozrejme aj správne a kvalitné...ty tvrdíš, že recenzenti Stereophile jsou podplatitelná sebranka. neříkám, že nemusí hledět na různé zájmy. ale zůstává tady ještě jedna možnost: co když dobré výsledky měření automaticky nezaručují subjektivně dobrý pocit z reprodukce?
No nazdar ... a kdepaks na to přišel Robine.
By mne zajímalo co si například pánové kteří se do diy nebo měřičů navážejí že si myslí - co je jako našim kritériem posuzování kvality komponentů řekněme zesilovačů. Když nám neustále podsouvají "poslouchání obdélníků" a čumění do osciloskopu.
A taky by mne dost zajímalo jestli si pánové uvědomují že i mezi tzv. měřiči jsou výrazné rozdíly v posuzování a v tom jaké priority mají.

By mne zajímalo co si například pánové kteří se do diy nebo měřičů navážejí že si myslí - co je jako našim kritériem posuzování kvality komponentů řekněme zesilovačů. Když nám neustále podsouvají "poslouchání obdélníků" a čumění do osciloskopu.
A taky by mne dost zajímalo jestli si pánové uvědomují že i mezi tzv. měřiči jsou výrazné rozdíly v posuzování a v tom jaké priority mají.
Naposledy upravil(a) T-M dne 01 črc 2010 16:12, celkem upraveno 2 x.
Robine, mluvil jsem se 4 lidmi, kteří tento zesilovač měli možnost poslouchat. Všichni tu píšou, někteří častěji, někteří málo. Jeden měl velké výhrady, jeden průměrné, jeden poměrně malé a jeden vcelku bez výhrad. Z toho mi vychází, že to ani poslechově žádná bomba není.
Určitě si vzpomenete, jak Zappa dříve hodnotil Naim, a jak dnes.
Určitě si vzpomenete, jak Zappa dříve hodnotil Naim, a jak dnes.
Pavel Macura Audio
Pavle - Víš sám moc dobře, jak je toto ošemetné. Jaký systém, které komponenty tam byly a co dotyčný posluchač upřednostňuje. Až to uslyším v mě známém systému, dovolím si k tomu něco pořádně napsat. Vyměním pouze tento komponent a poté dokážu k tomu něco napsat. Dokážu si představit do jakého systému to bude vhodné a do jekého ne. Ale od počítače si to určitě nedovolím hodnotit. O to se snažíte vy všichni konstruktéři v celém tomto treadu a to pouze podle vám známých měřitelných veličin.
V USA je DarTzeel jedna z TOP značek. Spolu s Playback Design a Evolutione Acoustic. Na C.E.S. Las Vegas tento systém vyhrál v hodnocení posluchačů. Ne novinářů, ale lidí co tam šli poslouchat. A to je opravdu jiný trh a jiné počty hifistů, než tady ten vidlákov. Podívejte se na Audiogon. No a potom si přepnu na zdejší fórum a zde se dočtu od pár zdejších konstruktérů, že to je totální katastrofa. Přístroj je špatný a má špatné parametry. Je sice fakt, že to nikdo z nich pořádně neslyšel, ale bude to nepochybně tak. Hmm. A teď kde je chyba?
V USA je DarTzeel jedna z TOP značek. Spolu s Playback Design a Evolutione Acoustic. Na C.E.S. Las Vegas tento systém vyhrál v hodnocení posluchačů. Ne novinářů, ale lidí co tam šli poslouchat. A to je opravdu jiný trh a jiné počty hifistů, než tady ten vidlákov. Podívejte se na Audiogon. No a potom si přepnu na zdejší fórum a zde se dočtu od pár zdejších konstruktérů, že to je totální katastrofa. Přístroj je špatný a má špatné parametry. Je sice fakt, že to nikdo z nich pořádně neslyšel, ale bude to nepochybně tak. Hmm. A teď kde je chyba?
no názor "general public" je dobrý tak leda pro kšeft - je to jistě taky měřítko ale rozhodně ne kvality.
Poněkud více by mne zajímal názor úžeji vymezené skupiny - muzikantů nebo zvukařů. To už by o kvalitě něco říkalo.
Poněkud více by mne zajímal názor úžeji vymezené skupiny - muzikantů nebo zvukařů. To už by o kvalitě něco říkalo.
Kde je chyba ? V tom, že 90 % tzv. hifistů jsou ovlivnitelní tetřevi bez vlastních zkušeností a tím snadno manipulovatelní mediální masáží...a to stejně tady jako v Americe...na vše se pak dívají hlavně " cenovým pohledem " - " když už je to tak drahý, nemůže to bejt přece špatný..."..kritériem kvality je pro ně samozřejmě kromě ceny i " odlišnost " od průměru, neboť často mají se skutečnou živou muzikou minimální zkušenost...
Skúste nájsť nejaký audiofilský zosilňovač vo významnejšom nahrávacom štúdiu ako "pohon" monitorov...Bude ich ako šafránu.
A aj keď tomu mnohí asi neuveria, počúvam hudbu dosť, aj živú a merania konfrontujem s posluchom, aj na "skúšobných králikoch", ktorí o tom často ani nevedia, v rovnakej krabici iné "vnútornosti"....
Nikdy, opakujem nikdy nebol stroj, ktorý meria horšie, posluchovo hodnotený ako lepší, maximálne pri ešte "slušných"parametroch nebolo počuť zhoršenie. A pri tých meraniach nikdy nejde o jeden izolovaný parameter, ale o komplexný súbor pri rôznych úrovniach. Zlepšenie jedného z nich nesmie zhoršiť nič iné, napr. rýchlosť na úkor skreslení alebo stability.
A aj keď tomu mnohí asi neuveria, počúvam hudbu dosť, aj živú a merania konfrontujem s posluchom, aj na "skúšobných králikoch", ktorí o tom často ani nevedia, v rovnakej krabici iné "vnútornosti"....
Nikdy, opakujem nikdy nebol stroj, ktorý meria horšie, posluchovo hodnotený ako lepší, maximálne pri ešte "slušných"parametroch nebolo počuť zhoršenie. A pri tých meraniach nikdy nejde o jeden izolovaný parameter, ale o komplexný súbor pri rôznych úrovniach. Zlepšenie jedného z nich nesmie zhoršiť nič iné, napr. rýchlosť na úkor skreslení alebo stability.
Pasul, ja som ten koniec počúval asi hodinu, dvakrát som sa vrátil.. A nebol som jediný s rovnakým názorom.Rozdíl je v tom, že on to midlíod stolu a já si to opravdu poslechnu.
- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
-Abbey Road StudiosBVa píše:Skúste nájsť nejaký audiofilský zosilňovač vo významnejšom nahrávacom štúdiu ako "pohon" monitorov...Bude ich ako šafránu.
3 Abbey Road
London
NW8 9AY
UK
-Chord
Snad si to pamatuju dobře, už je to myslím tak tři roky, co jsem tam byl. A taky nevím, zda je to významnější studio...
JS
-
- Kontaktovat uživatele:
tak,tak,Pepe
Předposlední-tuším, album od Amy Winehouse(to,za které dostala cenu Grammy) je komplet míchané v jednom z 21 century Abbey Road studio,přes NAIM Audio koncák a Acoustic Energy Pro 22 monitory.
Viděl jsem ve studiích taky Ayre,Electrocompaniet,Chord,Cello,starého Levinsona 21.5 atd...
Oni ti borci v těch režiích by chtěli audiofilské zesáky a odposlechy,jenomže všude se šetří,a profi věci jsou podstatně levnější
S kvalitou to nemá co dělat,většina zvukařů HIGH END techniku bere zcela vážně jako TOP.Je to jen otázka rozpočtů..
Předposlední-tuším, album od Amy Winehouse(to,za které dostala cenu Grammy) je komplet míchané v jednom z 21 century Abbey Road studio,přes NAIM Audio koncák a Acoustic Energy Pro 22 monitory.
Viděl jsem ve studiích taky Ayre,Electrocompaniet,Chord,Cello,starého Levinsona 21.5 atd...
Oni ti borci v těch režiích by chtěli audiofilské zesáky a odposlechy,jenomže všude se šetří,a profi věci jsou podstatně levnější

S kvalitou to nemá co dělat,většina zvukařů HIGH END techniku bere zcela vážně jako TOP.Je to jen otázka rozpočtů..

Chord má paramerty slušný, Pepíno...když zvukaři nevadí ten katedrální dyzajn, tak proč ne... 

-
- Kontaktovat uživatele:
Electrocompaniet monobloky NEMO AW 600 hrají třeba úplně jinak,než papírově skoro shodný,jen o stupeň nižší model mono AW 400.
A to je prosím jeden výrobce,deklarující u obou hodně podobné parametry.
Ale u měření by jste byli naprosto spokojeni.U obou.Navíc oba jsou stabilní až do skorozkratu
Jen je každý sestrojen a navržen JINAK.
A vovotom to je
A to je prosím jeden výrobce,deklarující u obou hodně podobné parametry.
Ale u měření by jste byli naprosto spokojeni.U obou.Navíc oba jsou stabilní až do skorozkratu

Jen je každý sestrojen a navržen JINAK.
A vovotom to je
-
- Kontaktovat uživatele:
Jako diletant jen vím,že jsou oba plně symetrické a navíc ještě v můstkovém zapojení.
A parametrově i měřením prakticky shodně dokonalé,ale každý hraje jinak.
Tak v čem to je,co ještě neumíme měřit?
A parametrově i měřením prakticky shodně dokonalé,ale každý hraje jinak.
Tak v čem to je,co ještě neumíme měřit?