DENSEN B-350 monobloky

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Re: DENSEN B-350 monobloky

Příspěvek od Zbynek »

Jsou již konečně v ČR *jupi*
Pipe, dej sem nějaké fotky, ať se mohu pokochat.
Došel jsi na konec Densenovské cesty, dál už není kam.
Dávám Ti max. rok než je vyměníš (resp. nabídneš zde na fóru k prodeji a na ceně se domluvíme)...
Nastal čas Tě teď opatrně nasměrovávat na jiné značky - co třeba Audio Research, ten je dobrý *thumbs up* ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pipísů, ptal ses na bezknoflíkový předzesilovač a vidíš, jak to knoflíkáčům s B-350 sluší!
Rozhodně podporuji Zbyňkův tip, na plně lampový konec Audio Research

A máme tu další postupku. Zbyňkův B-420 bude volný pro mne.
To je úžasné. Všichni si polepšíme!

Pro Pipísé
Obrázek

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Eficak

Nadherný noční stolek. *palec*. Jenom nikde nevidím šuplíček a na vršku by to chtělo poklidit, ať tam jde postavit třeba hrnek s čajem.

Pipis

Krásné kousky ty monobloky. *bravo* Vím jak to hraje Efičákovi a tohle musí být docela maso.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ty fotíš podobně dobře jako já... :D
Zkus to vyfotit bez krytu, to bude zajímavější pohled...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ale chlapci no ták.Většinou to jsou čtyři šroubky.To přece nemůže nikoho nijak časově omezovat.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pipís :
Jasně, vyfoť to bez krytu a fotku dej i na Slovanet.
Alespoň se dozvíš, co máš doma za poklad :-).

...postupka se dlouho chlapci konat nebude, na to zapomeňte. Však víte, že mi můžete věřit...

Já Ti samozřejmě věřím... Nic se neboj, dnes se dá léčit i syfilis, alkoholismus či gamblerství. Ale počítej s tím, že léčba je brutální. Zavřou Tě do čtvercové nevytlumené místnosti a 16 hodin denně pouštějí Michala Davida v maximální hlasitosti. Vyléčení obvykle nechtějí o muzice ani slyšet. Ale jsou i vyjímky. Jeden uzdravený pacinet naopak bez jeho hitů neusne. Doktoři se ale nemohou shodnout, zda se uzdravil, nebo zbláznil :-).

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Není důvod k obavám.Mám tem pěkné referenční CD přehrávače a všechny takové stroje mají lampy na výstupu.Je to jasné co je nejlepší a co ve svých referenčních strojích výrobci používají na pozici výstupních analogových obvodů.A může tam každý napsat cokoli k tomu.Nevidím v tom problém.Ovšem tak to prostě je.Jeden z takových referenčních strojů má i Ciba-na výstupu lampičky Philips JAN 6021W.Nikdo mě tam za to nemidlí.Ovšem je pravda,že zatím ne... :mrgreen:

Densen je něco co ti zřejmě sedlo k tvým reproduktorům.Já říkám proč ne.I kdyby tam v tom byl jednočinný pass v áčku.Každému co libo jest.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Zbynek píše: Nastal čas Tě teď opatrně nasměrovávat na jiné značky - co třeba Audio Research, ten je dobrý *thumbs up* ;)
eficak píše:Rozhodně podporuji Zbyňkův tip, na plně lampový konec Audio Research
pipis píše:Postupka se dlouho chlapci konat nebude, na to zapomeňte. Však víte, že mi můžete věřit :-)
Hm, hm, hm, vzpouzí se nám chlapec. Neví, že chceme jeho dobro.

Co teď? Vypusťte LAMPO-PHILA :!:

Filipe, jak hodnotíš ten krásný Audio Research s těmi baňkami nahoře ?? Jak ho odhaduješ k Pipovým bednám?

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Zbynek píše:
Zbynek píše: ... Hm, hm, hm, vzpouzí se nám chlapec. Neví, že chceme jeho dobro...
:-) :-) :-)
Není přeci možné, aby takovou krásnou výměnnou akci zkazil jeden reakcionář.
Prostě dejte demokraticky hlasovat, kdo je pro výměnu.
A bude-li nejhůř, donutíme ho ke spolupráci Kaťuško, třeba i silou...

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Skvělý nápad *hura* LAMPO-PHIL-LÁZEŇSKÝ svým pohledem řekne víc, než mnohý napíše.
Takže Filipe koukej spěchat k Pipisovi na návštěvu, ať si můžu do vánoc u Zbyňka poslechnout
jeho Triangly na monoblocích a u Efičáka jeho Phonary na Zbyňkově integráči. :mrgreen: *jupi*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Zbynek píše:
Zbynek píše: Nastal čas Tě teď opatrně nasměrovávat na jiné značky - co třeba Audio Research, ten je dobrý *thumbs up* ;)
eficak píše:Rozhodně podporuji Zbyňkův tip, na plně lampový konec Audio Research
pipis píše:Postupka se dlouho chlapci konat nebude, na to zapomeňte. Však víte, že mi můžete věřit :-)
Hm, hm, hm, vzpouzí se nám chlapec. Neví, že chceme jeho dobro.
Co teď? Vypusťte LAMPO-PHILA :!:
Filipe, jak hodnotíš ten krásný Audio Research s těmi baňkami nahoře ?? Jak ho odhaduješ k Pipovým bednám?
Oggy píše:Eficak
Nadherný noční stolek. *palec*. Jenom nikde nevidím šuplíček a na vršku by to chtělo poklidit, ať tam jde postavit třeba hrnek s čajem.
Souhlasím s tím, že jde o jedinečný noční stolek. Pipís zatím neví, respektive nezná, jak se dají lampy využít. Kromě jeho nadšení a chuti neustále něco obměňovat, umí vytvořit i neodolatelnou atmosféru při čajových rituálech. A právě zde bych viděl velký přínos tohoto konce Audio Research, který je na ohřev vody jako stvořený. :mrgreen: Jen by se musel najít přesný plát (možná, že by stačilo i síto, ale to by chtělo vyzkoušet), který by odběrem tepla lampy až moc příliš neochlazoval, čímž by mohl Audio Research přijít o ten krásný teplý lampový charakter a v podstatě by jeho projev byl chladný jako tranzistory. *thumbs down*
Pokud by se to Pipísovi nelíbilo a myslím si, že ne (nedá totiž ani jeden den na Densen dopustit), já bych za určitých podmínek do AR šel.

Zbyněk
Já nabízel, že prubneme dánský sen proti mému německému klasikovi, pak bych mohl být o malinko moudřejší zda by AR k novým pipísovkám šel. Já si myslím, že jo. Musím podotknout, že jsem je pořádně ještě neslyšel a neslyšel jsem je ani s novými bloky B-350. Můj osobní pocit je, že by jim lampy slušely! Už kvůli tomu čaji. :lol:

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

To víš, že přijedu, ale mám jednu podmínku. Až budeš Densen kompletní! Potom Ti dám záběhový týden a pak jsem u Tebe okmanžitě! A ani žádný kruháč mě nezastaví. :lol:
*offtopic*
V létě mi do cesty postavili nějací projektanti kruhovou křižovatku, tak jsem to vzal rovně.... :o Naštěstí bez újmy na majetku i zdraví. *thumbs up*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Mé první setkání s touto značkou bylo v roce tuším1996 a byl to zesilovač DM-10. Ten „strohý“ čistě hranatý design je nadčasový a připomíná mi mé Lucidy. Mě se také vzhledově více líbí varianty s klasickýma knoflíkama. Někde jsem viděl fotku vnitřku toho monobloku, a uviděl jsem tam jen jeden pár výkonových bi-polárů, což není běžné, ale koresponduje to s poměrně malým výkonem (na monoblok a takovouto cenovou kategorii) ale je to nejspíše nutnost kvůli zapojení bez zpětné vazby.
Noble Audio - výroba a prodej

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Filip Kolinsky píše:Souhlasím s tím, že jde o jedinečný noční stolek. Pipís zatím neví, respektive nezná, jak se dají lampy využít. Kromě jeho nadšení a chuti neustále něco obměňovat, umí vytvořit i neodolatelnou atmosféru při čajových rituálech. A právě zde bych viděl velký přínos tohoto konce Audio Research, který je na ohřev vody jako stvořený. :mrgreen: Jen by se musel najít přesný plát (možná, že by stačilo i síto, ale to by chtělo vyzkoušet), který by odběrem tepla lampy až moc příliš neochlazoval, čímž by mohl Audio Research přijít o ten krásný teplý lampový charakter a v podstatě by jeho projev byl chladný jako tranzistory. *thumbs down*
Lampo Phil nezklamal *thumbs up* Je to přesně tak jak píšeš – lampový zesilovač je učiněný ohňostroj! Jednak vyprodukuje ohnivý zvuk, jednak doslovně vyproduje žár pro přivedení vody do varu.
To dá rozum, nebyla-li voda přivedena k varu přímo na žhnoucích lampách zesilovače – nemožno hovořit o čajovém obřadu!

Neurazí-li se kolegové, dovolím si rozdat úkoly:
Filip každý příspěvek zakončí vždy ódou na lampy.
Bohuš si postěžuje, jak rád by svá „kladiva“ vyměnil za ony Audio Researche.
Křeček bude každý svůj příspěvek končit „Dánové lžou“ a konečně
Efičák (přemůže se) bude své příspěvky končit zvoláním „Densen stejně nehraje!“.

Pak už to chce jen trochu času.

My tomu Pipisovi tu radost z monobločků vytlučeme z hlavy ... ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Přidělený úkol přenechám Křečkovi. Již tak činí měrou vrchovatou.
Jak bych si pak Zbyňku mohl koupit Tvou B-420?
Čajový obřad a teplý hrníček hlasitosti předzesilovače Densen B-200 patří k sobě.
Proto zůstane zachován, a Pipís si nemusí kupovat AR předek.
Naopak zasáhneme do monobloků AR!
Díky zkušenostem s DIY Visaton, iplementujeme na čelní panely obou monobloků teplé hrníčky dodatečně.
Je mi známo, že monobloky B-350 je nemají. Čímž zcela ztrácejí na účelu k čajíkovému pomyšlení. Navíc hliníkové, černě eloxované skříně B-350, dosahují pouhých 40 stupňů Celsia, což nestačí ani pro konvici.
Tím je bezesporu zdůvodněn nákup AR monobloků s jejich utěšenými 230 stupni Celsia a já se těším, jak ožijí sloupy Triangle u Zbyňka.

Odpovědět