Nedávno jsem pořídil zesilovače PKN LC-2002 a LC-4004. I když tato kategorie zesilovačů není z ranku Top Hifi, mohu se podělit o své první zkušenosti z provozu. Zesilovače mám určeny výhradně pro PA ozvučení, ale zvukové prověrce v domácích podmínkách pokojíčku 4x4m jsem neodolal. Zrovna tyto výkonné zesilovače neumějí hrát potichu, přechodové zkreslení při nízké hlasitosti je poslechově zcela evidentní. S vyšší úrovní hlasitosti už zkreslení nevnímám, ale s takovou hlasitostí bych doma nevydržel. Je pravda, že jsem zprvu použil fullrange PA bedny 2x B&C 12HPL64 + Beyma 2“ CP750Ti o celkové účinnosti 103/110dB, a to odhalí neduhy jakéhokoliv zesilovače! Pokud porovnávám zvuk s mými hifi zesilovači – 2x SPV250P, DPA222, hybrid s Leachy, BA200 – jeví se mi zvukové podání po prvotním nezvyku mých uší poněkud syntetické. Bohužel kvalitní Hifi bedny nemám, jen třípásma 300W, 95dB, tady se to chovalo zvukově umravněněji…

Abych neprezentoval jen své dojmy, provedl jsem taky jakési měření zesilovače LC-4004 s archaickou výbavou – RC generátor BM534 a oscil BM464, zátěžový odpor 4,4 Ohm / 480W – slabý odvar toho co měřil Kazzatel na str. 2

Rozsah na oscilu nastaven zpočátku na nejvyšší citlivost, hned po zapnutí s nulovým zesílení signálu se linka na obrazovce rozšířila, asi přechodové zkreslení.
Výstupní napětí 2 V, chlupatá sinusoida, uvnitř sinusoidy vidím něco podobné obdélníkům. S vyšším výstupním napětím už tento jev nepozoruji, na stejném rozsahu je vidět výsek již zúžené sinusoidy.
S mou odporovou zátěží jsem se odvážil jet až na cca 62 Volt na výstupu! Pak už se z krabice s odpory kouřilo, asi jsem vypálil pavoukům hnízdo! Nicméně na oscilu byla krásná sinusoida, k limitaci ještě nedošlo

Z mého pohledu na digitální zesilovače musím dát za pravdu Kazzateli, BV, PMA a jiným odborníkům…

Popis prvního PA testu s digitálními zesilovači:
http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php? ... 22#p211922