Digitální zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální zesilovače

Příspěvek od Ramones »

*offtopic*

Sestavu nikoho zde nebudu hodnotit, natož kritizovat.

Je každého jeho osobní věcí, přes co si pouští hudbu.

...ovšem, podléhat klamům autosugesce rovněž nehodlám.

Spoustě lidí domněnka, že něco rozliší, dělá dobře, nechejme je při tom....ale hledat například opravdový prostor v umělém pseudoprostoru, namixovaném a různými dozvuky upraveném ve studiu do podoby 2D, je prostě nesmysl..je to jen klam v kterém se utvrzujeme.
Taktéž s "prostorem" nepohne jakýkoliv "drát"...a je fuk, jestli stojí 60,- nebo 300 000,- (nebo mi chce někdo tvrdit, že ano...protože má schopnost cestovat virtuálně časem a ovlivnit zpětně již jednou pořízený záznam?)

Ano...můžeme mít dojem změny vnímání pseudoprostoru mezi reproduktory, ale pouze změnou polohy posluchače vůči reproduktorům, případně laborováním s umístění beden a využívání odrazů/neodrazů v poslechové místosti.

Každému vyhovuje něco jiného, bavme se tím....prskat po sobě nemusíme ;)

:arrow: Zpět k tématu

Má zkušenost je pouze s Nuforce Ref 9 SE v 2 a předzesilovačem Nuforce P 9.
K jiným "digitálům" se vyjadřovat nemohu, neslyšel jsem je...a není to důvod, aby se odborníci rozčilovali, případně, abych já jim musel něco dokazovat :)
Pro ostatní, které by tyto zesilovače opravdu zajímaly, stačí napsat jejich názvy do Googlu a můžete si o nich číst do aleluja :idea:
Zbytek nechť si poslouchá a staví svá "A" nebo vymýšlí jiné možnosti zesílení.
Třeba budou jednou slavní a s nimi i celá naše ČR/SR ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ramones píše:ale hledat například opravdový prostor v umělém pseudoprostoru, namixovaném a různými dozvuky upraveném ve studiu do podoby 2D, je prostě nesmysl.
ale tak to není. nikdo přece nehledá opravdový prostor v pseudoprostoru nahrávky. právě naopak: hledáme iluzi. hledáme iluzi prostoru nahrávky ve svém konkrétním poslechovém prostoru. a že jsou v zobrazení téhle iluze rozdíly, na to vem jed. stačí si doma udělat malý pokus - vem si nějakou nahrávku s dobře sejmutým prostorem, třeba Roadhouses and Automobilies od Chrise Jonese a postupně měň vzdálenost beden od bočních zdí. čím horší akustika místnosti, tím jasnější to bude - předozadní prostor se ti bude krásně měnit. a nejde tady primárně o "velikost" prostoru nahrávky, tedy o umělý (studiový) dozvuk, který je momentálně tolik populární, ale o vzájemné umístění jednotlivých nástrojů .- možná ještě lepší jsou na to starší nahrávky, bez té posvátné aury, třeba The Piper at the Gates of Dawn.
kdybys měl poslechovku jako já došlo by ti, že v každé konkrétní místnosti existují pro nějaké konkrétní bedny 4 nejlepší možné umístění. jejich kombinací (podle toho, jak potřebuješ bedny mít, jestli na šířku nebo na délku nebo úhlopříčně) získáš nejlepší možné zobrazení (pseudo)prostoru v nahrávce.

taktéž nechci hodnotit, ale věř, že v podání prostoru bude mezi Hell a PMA docela rozdíl.

u drátů bych si taky nebyl tak jistý. teď nemluvím o ceně, ale o vlastnostech (parametrech, konstrukci). udělej si třeba signální kabely z drátů o průměru 0,3mm; 0,4mm; 0,5mm atd. až po třeba 1,7mm a uvidíš...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

p.s. otázka prosazení se není jen o schopnostech. do značné míry je o kapitálu. doporučuji Karla Marxe.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

p.p.s. nemám nic proti moderně se zvýrazněným (umělým) dozvukem a podobnými vymoženostmi, naopak, hraje to skvěle. ale mám rád, když mi dobře hrajou i stará, z dnešního pohledu ne příliš dobře nahraná alba...

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Hellboy: ty máš nějaký komplex, že ? :shock:

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Takovej Kazatel, ten se na rozdíl od tebe nikomu zpovídat nemusí co je zač, protože sem dal fotku "televize" ve který mu jezděj čáry, což je samo o sobě důkazem konstruktérské geniality a mnohaletých zkušeností.
:lol: dlouho nikdo takhle nepobavil

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Hellboy: toto nikam nevede, nebudeme se tady přít nad fotkami. Velikost bedny nenahrazuje její správné umístění v prostoru, což je podmínka abys slyšel to, o čem píšeme. Další podmínkou jsou ostatní komponenty řetězce, tj. nejen repro.

Pokud Tě zajímá srovnání, přijeď na některý z našich srazů se svými zesilovači Technics a můžeme je porovnat s mými zesilovači.
Pavel Macura Audio

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Jo, hosi, kaslete na to, jdete radsi hledat luft (v tom ci onom vyznamu).

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Maska spadla

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Zajímalo by mě proč se navážíš do Pana Dudka když on v dobách kdy jsi Ty ještě tahal za sebou kačera měl již postavené nějáké zesilovače a hráli. Ty jsi nic takového nepostavil a kde bereš tu drzost vysmívat se těm kteří něco postavili,dokázali.
Jestli máš komplexy tak si je běž léčit někam jinam ale ne na diskusní forum. Jediné co jsi dokázal je že jsi akorát rozesral spoustu témat nic mic.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Von je totiž hellboy borec kterej neuznává ani sluchaře s drahými aparáty co zkusili všechno možný i nemožný (považuje je za blbce co mají akorát prachy a nevědí co s nimi).
Ale neuznává ani konstruktéry, protože sám je ten vůbec nejvíc nejchytřejší. To že pánové PMA, nebo Kazzatel svoje produkty předvedli na nesčetných setkáních hifistů kde se porovnávalo jak na relativně laciných věcech tak na drahejch aparátech neví.
Asi si spletl fórum zkusit by mohl např: "Google/majitelé pravdy" tam by třeba zapadl akorát, že bude mít trochu problém najít další smeghead s podobným názorem.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Snad bylo vše řečeno z té i druhé strany, teď se to už motá v kruhu.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

pipis píše:A mohli by jsme se vrátit k věcné diskuzi o Digitálních zesilovačích, BEZ ZBYTEČNÝCH EMOCÍ.
Dobrá poznámka :idea:

Dovolím si zde vložit postřeh z jiného fóra o hifi, co se týče Digi amp.
Přispívajícího neznám a jen upřesním, že můj dřívější odkaz je na ještě novější verzi Nuforce Ref SE v 2, která v tomto jeho hodnocení není (pokud se nespletl v názvu).

Člen

# Zasláno: 7 Led 2007 03:10:51
Citát

Zcela s vami souhlasim:
Ja jsem si s Nuforce uzil az nad hlavu vlastnil jsem Nuforce 8 pote Nuforce 9 prodal jsem je vsechny (mel jsem vzdy 6 monos) na active setup s DEQX .
Vsak musim podotknout ze jsem jeste nenasel hudebne lepsi amplifier nez Nuforce SE proto zase shanim a skousim dalsi amplifiery
ktere by se priblizili k NUFORCE SE

Koupil jsem Amplifier od firmy H2O 250 vsak tento model co jsem dostal pred dvema dny je hlucni (bzuci) a take jsem zjistil ze od 12 000 HZ jede
rapidne dolu na 18 000 HZ je dole o 14 DB .
Takze zase smula.
Taky bych se chtel zminit ze mam doma od vcereska Amplifier od firmy CROWN Studio reference 1 je to starsi model pouzival se do studii a taktez audiophiles ho vlasntni po celem svete.Nemislel jsem si ze bude nejak super jelikoz vsechny profesional amps co jsem skousel nebyly nejak hudebne zalozene hodne power a to je tak vse vsak na to jsou stavene power ne na poslech doma.Nicmene tento model je velice dobry 35KG Damping factor 20 000 /10-400HZ .Zapojil jsem ho na moje Subs 2off Whise 624 profunders ani nevim jak vam to priblizil absolutni sound
nikdy moje subs nezneli lepe taktez zneji super pri normalnim zapojeni (speakers full range) Kolega by mi ho prodal vsak ho stal $ 8 200 AU.Mimo vse je tam hacek a to ze ma zabudovany fan ktery je rizen PC.takze pri zviseni volume fan se zapne a to by mohlo byt neprijemne kdyby se zapinal i pri low volume musim ho jeste poradne vyskouset vsak nicmene velice dobry amplifirer.

Momentalni hodnoceni mojich amplifiers (monentalnich a predchozich)

1.NUFORCE SE
2.CROWN reference 1
3.BEL CANTO ref 1000
4.NUFORCE 9
5.BRYSTON 4B SSt
6.MYRYAD MA 240
7.NAD S 200

8.H2O S 250 ( pred mesicem byl na 2 pozici vsak model co jsem dostal neni ok asi falty.)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jak už tady bylo někdy řečeno, absolutním bláznem do digitálů je Cadedu z TNT-audia. tady jeho těžce nadšená recenze zesáku Sonic Impact http://www.tnt-audio.com/ampli/t-amp_e.html

musím říct, že autorům z TNT docela věřím. poslechově mají něco za sebou.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Kdo dokáže zplodit "Nemislel", je u mě debatně diskvalifikovaný.

Odpovědět