Digitální zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
david
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální zesilovače

Příspěvek od david »

Zajimave je, ze najednou se prekvapive pripousti existence "expectation bias". Ten prece na tomhle foru zasadne neexistuje, ne? Snad zalezi na mistickach v rozich mistnosti, na materialu nozicek prehravacu a na pojistkach.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Ještě bych oboum pochybovačům doporučil jedno : ať si projdou diskuze mezi BV a PMA ti dva se většinou skoro na ničem neshodnou. A pokud oba hovoří jednohlasně tak to asi taky něco znamená.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Začalo to tím, že PMA přišel, napsal že je to hrůza a že se o tom nebude bavit. Na to jsem napsal svůj "podrážděný" příspěvek, ať se teda nebaví a jde si někam jinam. BVa tady konkrétně poukázal na konstrukční problémy s těmito zesilovači spojené a jako jediný se do nikoho nenavážel. Na druhou stranu, jelikož tady nikdo opravdu netvrdí, že těm problémům rozumí, není nic jednoduššího než nám laikům vysvětlit jak se konkrétní věci projeví na zvuku, což už asi jde a to se nestalo i když o to byl požádán pokud se nepletu. Takže o tom jestli jsou ty problémy kromě měření taky slyšet se budu muset přesvědčit sám, protože tady se na tom asi nikdo neshodne. Tipnul bych si, že moje uši "zkažené empétrojkami" ty problémy neodhalí, ba spíš odhalí výhody této konstrukce. A nedá se říc, že bych neměl s čím srovnávat, slyšel jsem už pár docela drahých sestav z nichž nejdražší stála 6 milionů.

Jinak dost mě překvapuje, jak na jednu stranu se tady někteří lidé ohánějí tím, že měření nic nedokazuje, že zvuk nejde změřit a že ve Stereophilu psali... (pokud se to týká kabelů a dalšího woodoo) a na druhou stranu je pro ty samé lidi měření THD a jitteru na čtyři desetinná místa strašně důležité a recenze ve Stereophilu zkorumpovaná... Tomu abych se přiznal moc nerozumím.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Bludný kruh se točí dál a dál. Laik se dožaduje vysvětlení, když ho dostane, tak mu nerozumí a dožaduje se vysvětlení...

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

merhaut píše:Bludný kruh se točí dál a dál. Laik se dožaduje vysvětlení, když ho dostane, tak mu nerozumí a dožaduje se vysvětlení...
Jestli to neni tim, ze se dozaduje elementarni logiky a konzistence...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No nebo tím, že když si dvě tvrzení jednoho odborníka navzájem protiřečí a ten odborník je ještě navíc arogantní elitář (okresního formátu), tak se tím stává naprosto nedůvěryhodným.

Je zvláštní, že Hifi je asi jediný obor, kde k tomu, abych mohl okusit jeho plody, potřebuji být odborníkem a ještě k tomu uvěřit na nikdy nikým vědecky nedokázané bludy a babské povídačky (teď nemám na mysli zrovna zesilovače třídy D).

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

T-M píše:Ještě bych oboum pochybovačům doporučil jedno : ať si projdou diskuze mezi BV a PMA ti dva se většinou skoro na ničem neshodnou. A pokud oba hovoří jednohlasně tak to asi taky něco znamená.
Pánové, ať si tvrdí cokoliv...po technické stránce i opodstatněného.
Nuforce Ref 9 SE v 2 skvěle hraje :idea: .. to je důvod, proč ho mám doma a nahradil Vincent 226 mk II, kterému i přes jeho dostatečnou sílu, chyběla dynamika, "ticho" a "suverenita" NF.
Pro příznivce Vincentů: ...nebojte se, bezdomovec není, šel si odpočinout do ložnice a občas si zahraje...na dobrou noc :)

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Jak tak koukám, už je to jen téma 3 person, které si to kutálí před sebou.
Navzájem se doplňují, čekajíc až se někdo vmontuje a pak .... zas máme co probírat. *headbang*.
Abych byl konkrétní Ramoses a Hellboy. Kdyby to bylo u jednoho vlákna budiž, ale i třeba jemnými narážkami to začíná všude viď Ramosesi.
Já rád čtu a dovídám se novinky, postřehy a i názory které mi nesedí mi nejsou cizí.
Ale tady je teď po příchodu některých vševědů až nevolno.
Naposledy upravil(a) bohus dne 10 bře 2010 21:12, celkem upraveno 2 x.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

bohus píše:Jak tak koukám, už je to jen téma 3 person, které si to kutálí před sebou. Navzájem se doplňují, čekajíc až se někdo vmontuje a pak .... zas máme co probírat. *headbang*
Jak výstižné... *2thumbsup*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Vždyť ano, pokud k tomu nemá kdo co říci, tak ať nediskutuje :idea:
Máte nějaký jiný postřeh, přímo k předmětu diskuze :?:

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Už se na to konečně vyse*te kdo má pořád číst tuhle slovní onanii. Už je to unavující a trapný zřidte si vlastní vlákno a tam si je můžete měřit kdo ho má většího. Ramones taky nemáš co říct k tématu a je tě pořád slyšet.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

bohus píše:Jak tak koukám, už je to jen téma 3 person, které si to kutálí před sebou.
Navzájem se doplňují, čekajíc až se někdo vmontuje a pak .... zas máme co probírat. *headbang*.
Abych byl konkrétní Ramoses a Hellboy. Kdyby to bylo u jednoho vlákna budiž, ale i třeba jemnými narážkami to začíná všude viď Ramosesi.
Já rád čtu a dovídám se novinky, postřehy a i názory které mi nesedí mi nejsou cizí.
Ale tady je teď po příchodu některých vševědů až nevolno.
teď jsi se trefil...jemná narážka není urážka *bravo*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Mike píše:Už se na to konečně vyse*te kdo má pořád číst tuhle slovní onanii. Už je to unavující a trapný zřidte si vlastní vlákno a tam si je můžete měřit kdo ho má většího. Ramones taky nemáš co říct k tématu a je tě pořád slyšet.
Proč bych neměl co říci, tento zesilovač i předzesilovač vlastním :idea:
Jsou zde jiní, kteří jen četli, od někoho slyšeli...a přesto se zde vyjadřují :roll:

*offtopic*
...a když už jsme o té přesnosti, nuancích a hledání dokonalosti v Hi-fi, co se takhle naučit nekomolit přezdívky???(i když, překlepnout se může každý)

Ramones..ne Ramos,Ramoses, Ramon a pod ;)

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Vy, pane Ramonesi asi dobře víte jak jsem to myslel.
Ono stačí opravdu jemňoučce brnknout na strunku a už se někdo chytí. A pak to řádně rozvinem, že jó.
Možná, až se Vám jednou podaří potkat se se členy tohohle fóra, tak změníte názor.
Vše je na Vás.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Posledni at zhasne...

Odpovědět