Digitální zesilovače
Re: Digitální zesilovače
ST 6/84 mám, idem si to prečítať 

Nějak to tu usnulo. Příliš mnoho faktů? Nebo je problém v tom, že se ukázalo, že kritici class D PWM "tuší" (decentně řečeno), o čem je řeč?
Pavel Macura Audio
Flamer ?
Nebylo těch svatých válek již dost ?
Je před svátky vánočními,
proč vyvolávat další hádky ?
Není lepší se těšit na
?
Nebylo těch svatých válek již dost ?
Je před svátky vánočními,
proč vyvolávat další hádky ?
Není lepší se těšit na

Si sa asi preklepol, nie? A idú Vianoce - sviatky pokoja a porozumenia, tak sa necuduj ze sa uz nikomu nechce natahovat...PMA píše:... se ukázalo, že kritici class D PWM "tuší" (decentně řečeno), o čem je řeč?
PMA: No usnulo, mě spíš přijde, že když se někdo na něco zeptá, tak se to přejde a mě nebaví tady pořád dokolo opakovat to samé. Můžete mi teda říct, jestli podle vás je lepší prakticky jakýkoli klasický zesilovač, než jakýkoli i mnohonásobně dražší zesilovač D? Je to podle vás tak, že Lyngdorf za nějákých 70 tisíc je šrot, který přehraje jakýkoli zasilovač v podobné, nebo dokonce nižší cenové kategorii? Jinými slovy zopakuji to na co jsem se ptal už před časem:
A druhá věc: když tady tvrdíte, že už z principu to nemůže fungovat, slyšel/měřil někdo z vás zde nejvíc probírané zesilovače jako NuForce, Lyngdorf TDA2200 atd? Nebo se bavíme čistě v teoretické rovině? Nepřijde mi zrovna fér, aby se tady hodnotila kvalita zesilovačů jedné značky, podle kvality zesilovače nějakého Létajícího krtka, který je podle samotného výrobce určen k podobným účelům, jako zesilovače BVa a slovo HIFI v jejich popisu nenajdete. Měření Lyngodrfu a NuForce ve stereophile není a Atkinson svojí recenzi Nadu M2 končí slovy (hodnocení měření se pro klid Merhauta vyhnu):Hellboy píše:Takže jak je to? Uznají odpůrci, že D class sice není možná absolutní špička (což ani nikdo netvrdí), ale ve "střední třídě" poskytuje slušný výkon za dobré peníze, nebo to je PODLE NICH opravdu odpad?
A radši dodám, že nejsem zastánce digitálních zesilovačů, jen se mi moc nelíbí způsob, jakým se tu na ně nadává.when fed high-quality PCM data it offers sound quality that competes with that of the best conventional amplifiers. Given my long-term skepticism about the sonic benefits of PWM amplifiers, that was not what I was expecting. NAD's Masters Series M2 is a winner all the way.
....že Lyngdorf za nějákých 70 tisíc je šrot, který přehraje jakýkoli zesilovač v podobné, nebo dokonce nižší cenové kategorii?
Ani ti nemusím odpovídat, že

Ani ti nemusím odpovídat, že

Jak dětský kolovrátek. Infantilní dotazy s podsunutou debilovinou a halasné vyžadování odpovědí. A furt dokolečka dokola...
Pánové jak se chcete bavit o digitálních zesilovačích ve smyslu co je na nich dobré a co špatné když mnozí z vás ani nechápou princip spínané frekvenční modulace (PWM)
Myslím že pan Macura dal o stránku dozadu velmi věcný a výstižný odkaz.
Každý nemůže rozumět všemu ale nechápu proč to většina musí alespon předstírat.
Přidám svojí osobní zkušenost s digitálem konkrétné lyngdorf na různých sestavách. V oblasti basů a středů se mi to hodně líbilo ale přišlo mi že to hraje "bez výšek" samosřejmě tam byly ale já mám rád trošku zvonitější výšky takže já bych si jej nekoupil ale na druhou stranu proč by si jej mohl koupit uživatel kterému se tento charakter zvuku líbil tak at si digitální zesilovač klidně koupí nechápu rozbroje o rozsahu 15 stránek. Samosřejmě všechno má své + a - .
Myslím že pan Macura dal o stránku dozadu velmi věcný a výstižný odkaz.
Každý nemůže rozumět všemu ale nechápu proč to většina musí alespon předstírat.
Přidám svojí osobní zkušenost s digitálem konkrétné lyngdorf na různých sestavách. V oblasti basů a středů se mi to hodně líbilo ale přišlo mi že to hraje "bez výšek" samosřejmě tam byly ale já mám rád trošku zvonitější výšky takže já bych si jej nekoupil ale na druhou stranu proč by si jej mohl koupit uživatel kterému se tento charakter zvuku líbil tak at si digitální zesilovač klidně koupí nechápu rozbroje o rozsahu 15 stránek. Samosřejmě všechno má své + a - .
Ano, tyhle zesilovače jsou horší na vejškách, to je to, co tvrdíme od začátku...a protože jsou horší na vejškách, mají horší detailnost, neboť ta je určená právě chováním zesilovače na vejškách...ale těžko se to bez názornýho předvedení vysvětluje, neboť mi připadá, že mnozí z vás ještě dobrej zesilovač neslyšeli a neumí si proto představit, o čem vlastně mluvíme...
.. i když teď píšu z jiného soudku, tak bys nevěřil, jak MOC to platí. Nevím, jestli si vzpomeneš, když jsme zkoušeli předzesilovače v Lukášovce, a byla tam vývojová fáze bez vst. filtru. Teď mám předzes se šířkou pásma 5MHz (který ovšem chodí nahoře perfektně, v tom je rozdíl proti r. 2003), a konec má cca 500kHz. Je to neuvěřitelný, co udělá výměna předku za "klasickou" ŠP cca 150kHz. V detailech a podání výšek. Někdy se musíš zastavit.kazzatel píše:mají horší detailnost, neboť ta je určená právě chováním zesilovače na vejškách....
Pavel Macura Audio
Nechci se tady motat do diskuze , ale ten lyngdorf 2000 nebo kolik to je jsem tu u sebe doma měl, přivezl si to jeden kluk na vyzkoušení. Není to moje krevní skupina ale prů**r to zase není.
Stačí hoši ?
Pokud to porovnám s komercí za podobnou cenu tak je to zhruba podobný i když za daný peníze jsou rozhodně lepší kusy , ale taky horší. S tím že ten tikitál co jsem slyšel měl pár zajímavých fíčur jako SPDIF vstup s HIRESEM atd... dal se na to nasadit roomperfect a tak. Chápu, že to někomu může vyhovovat. Já se přes to nedokázal přenést. Subjektivně jsem to vnímal tak jak to popsal kazzatel.
Jinak třeba pro PA využití D-class doporučuji. Je to praktické řešení nízká hmotnost - velký výkon.
Stačí hoši ?
Pokud to porovnám s komercí za podobnou cenu tak je to zhruba podobný i když za daný peníze jsou rozhodně lepší kusy , ale taky horší. S tím že ten tikitál co jsem slyšel měl pár zajímavých fíčur jako SPDIF vstup s HIRESEM atd... dal se na to nasadit roomperfect a tak. Chápu, že to někomu může vyhovovat. Já se přes to nedokázal přenést. Subjektivně jsem to vnímal tak jak to popsal kazzatel.
Jinak třeba pro PA využití D-class doporučuji. Je to praktické řešení nízká hmotnost - velký výkon.
No když ničemu nerozumíme a nemáme se montovat do technické debaty, tak bych rád od odborníků slyšel nějaké srovnání. Zatím to nepřímo vyznělo tak, že DISPRE, nebo DPA by nemělo mít s mnohem dražším Lyngdorfem problém, tak bych to rád slyšel řečený na férovku, protože jestli ne, tak nevím o čem se tady bavíme. Zdá se ale, že se do toho PMA ani Kazzatelovi moc nechce. Ani na podruhé žádná odpověď.merhaut píše:Jak dětský kolovrátek. Infantilní dotazy s podsunutou debilovinou a halasné vyžadování odpovědí. A furt dokolečka dokola...
Na Slovanetu je v provozu (od včera) zajímavé vlákno DIY v třídě D.
Čím to je,
že se úrovní diskuse od tohoto vlákna tolik liší ?
Čím to je,
že se úrovní diskuse od tohoto vlákna tolik liší ?
Hellboy - toto vlákno je o digitáloch všeobecne.
Ja ako laik, ktorý mal možnosť priameho zrovnania digitálov a klasických ampov vlastnými ušami sa plne stotožňujem s príspevkom Pavla Dudka ,Mikeho, T-M... pretože to počujem rovnako ako oni. Je to moja priama posluchová skúsenosť a zjavne nie som jediný, čo to tak počuje (páni to navyše vedia zdôvodniť prečo to tak počujeme, to je ale tuná, zdá sa, kameň úrazu).
A vôbec nemám problém s tými, ktorým sa digitál páči a majú ho vo svojich zostavách, hoci mne osobne digitál z vyššie menovaných dôvodov nevyhovuje.
Aleska - je to OKREM INÉHO aj tým, že na Slovanete vo vlákne, čo si menoval sa nevyskytuje jav, že keď má niekto nesúhlasné stanovisko, tak oponent hneď napadne pisateľa v snahe zdiskreditovať ho ako osobu a tým znížiť jeho vierohodnosť. Je to žiaľ jedna z klasických manipulačných techník hojne sa vykytujúca práve tuná.
Ja ako laik, ktorý mal možnosť priameho zrovnania digitálov a klasických ampov vlastnými ušami sa plne stotožňujem s príspevkom Pavla Dudka ,Mikeho, T-M... pretože to počujem rovnako ako oni. Je to moja priama posluchová skúsenosť a zjavne nie som jediný, čo to tak počuje (páni to navyše vedia zdôvodniť prečo to tak počujeme, to je ale tuná, zdá sa, kameň úrazu).
A vôbec nemám problém s tými, ktorým sa digitál páči a majú ho vo svojich zostavách, hoci mne osobne digitál z vyššie menovaných dôvodov nevyhovuje.
Aleska - je to OKREM INÉHO aj tým, že na Slovanete vo vlákne, čo si menoval sa nevyskytuje jav, že keď má niekto nesúhlasné stanovisko, tak oponent hneď napadne pisateľa v snahe zdiskreditovať ho ako osobu a tým znížiť jeho vierohodnosť. Je to žiaľ jedna z klasických manipulačných techník hojne sa vykytujúca práve tuná.