Digitální zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
palipol
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální zesilovače

Příspěvek od palipol »

to Ramones:
...a občas to aj vypni, nech majú susedia pokoj od cvrlikania aspoň na Vianoce... *headbang*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

kazzatel píše:Ramonesi, i já mám více jak čtyřicetiletou poslechovou zkušenost...nejsem tetřev a poslouchám i živou muziku...a řekne-li toto někdo, přičemž já vím, že to z principu funkce není možný, pak dotyčný musí bejt tetřev bez zkušeností, sorry kamaráde...
...chtěl bych být víc, než přítel Tvůj, dej si říct a chvíli stůj, vejšky mi schází, čím dál víc, víc než basy, dá se říct......

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

kazzatel píše:Ramonesi, i já mám více jak čtyřicetiletou poslechovou zkušenost...nejsem tetřev a poslouchám i živou muziku...a řekne-li toto někdo, přičemž já vím, že to z principu funkce není možný, pak dotyčný musí bejt tetřev bez zkušeností, sorry kamaráde...
Tak to napište Atkinsonovi do Stereophile, dyť Ramones jenom cituje vaše oblíbené kapacity. Prakticky tady říkáte, že všichni recenzenti, všech časopisů jsou hlušci a nýmandi a i když já si o hifi recenzentech myslím svoje, přeci jen mám pocit, že by všichni jedním vrzem absolutní hnůj takhle nevychvalovali.

Jinak co je za problém říct tady, že Lyngdorf je na úrovni toho, nebo onoho když jste si tak jistý tím, že je to bída?

Někde jsem četl, že v osmdesátých letech podobné opovržení jako dnes digitály vzbuzovali zesilovače AB. Dneska se nikdo ani nepozastavuje nad tím, když se některá ABčka označují jako čistá áčka. To bude asi ten pokrok.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

..hmmm, tak kazzatel je opravdu zkušenější, musím to uznat. Muziku poslouchám soustředěně jen od svých 15...to znamená, že už i tehdy jsem seděl ve sweet point a poslouchal analogové vysílaní Vltavy a polských hudebních pořadů a narazil na Ramones :D

No nic, vypnul jsem Joan Armatrading, digitály nechal modře svítit, zavřel dveře do obýváku, ať mi americký kokřík neoznačkuje analogově americké bedny a půjdu chrnět. *thumbs up*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Hellelle, po x-té, odvykni si podsunovat druhým co nenapsali. Jinými slovy přestaň jim podsunovat své choré výmysly. A ubude ti práce, nebudeš se muset blbě ptát, ani nic halasně vyvracet.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Vzhledem k tomu, že si zakládáš na svých lingvistických schopnestech bych tě poprosil o to, abys mi sdělil, kde komu co podsouvám. Protože si toho nejsem vědom. Je tady cca 15 stránek důkazů toho, jak se PMA, BVa a Kazzatel vyjadřují na adresu zesilovačů třídy D jako k něčemu, co rozhodně není hifi, ale hrůza, která NEMŮŽE dobře hrát. Pan Dudek dokonce i všelijakými peprnými výrazy a to jak na adresu těch zařízení, tak jejich majitelů.

Rád bych proto věděl, jak si v očích pana Dudka, nebo PMA nějaký konkrétní high end class D zesilovač stojí vůči nějakému konkrétnímu A, nebo AB zesilovači. Myslím, že se zde s řadou lidí shodneme, že to je asi nejjednodušší způsob jak si my, technicky nevzdělaní lidé můžeme udělat obrázek o tom, kam si je asi zařadit. Že to nemá luft je poněkud obtížně uchopitelná definice. Mám takový dojem, že možná zjistíme, že hrůza, vlastně znamená vcelku slušnou střední třídu (jak už naznačil T-M).

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Dneska se nikdo ani nepozastavuje nad tím, když se některá ABčka označují jako čistá áčka. To bude asi ten pokrok.
Ano , veriť sa dá hocičomu, však je to predsa napísané v časopise, nie?..Že to nie je pravda ? Nevadí ,rovnako ľahko sa verí tomu, že PWM konce sú
špičkové kousky , že jsou neutrální, vynikající v celém přenášeném spektru a nezkreslující /nezbarvující ani v hlasitostech kolem maxima.
.
Ale čo, keď pár ľudí sa nechce zaradiť do kategórie "nikdo"?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Hellboy píše:PMA: No usnulo, mě spíš přijde, že když se někdo na něco zeptá, tak se to přejde a mě nebaví tady pořád dokolo opakovat to samé. Můžete mi teda říct, jestli podle vás je lepší prakticky jakýkoli klasický zesilovač, než jakýkoli i mnohonásobně dražší zesilovač D?
Ani mě nebaví pořád dokola opakovat to samé (často i několik let). Odpověděl BVa a odpověděl jsem i já v tomto vlákně dříve. Oba jsme uvedli principiální limity použití PWM pro hifi výkonové zesilovače. Dále jsem na předchozí stránce tohoto vlákna uvedl odkaz na můj článek z roku 1984, který se zabývá použitím PWM pro analogový přenos signálu (zkuste si jej přečíst). Odkazy dám znovu

http://web.telecom.cz/macura/pwm15.jpg
http://web.telecom.cz/macura/pwm15_2.jpg

Článek ukazuje, že pro analogovou šířku pásma 17kHz/-3dB bylo potřeba pro přenos impulsů PWM použít zesilovač impulsů se šířkou pásma 5,8MHz/-3dB, a velmi kvalitní filtr (Bessel 5.řád). Na rozdíl od audio zesilovačů byl výstup tohoto systému "čistý", ale s odstupem S/N (širokopásmově) jen cca 60dB. V tomto případě bylo použití PWM na místě, jelikož bez ní byla nelinearita vysílací diody, její šum, teplotní závislost a změny útlumu nepřijatelné. Došlo ale ke snížení použitelné šířky pásma. U audio zesilovačů problém nelinearity není, pokud je navrhne kompetentní osoba. Ke snížení šířky pásma ale dojde, a dále dojde k silné kontaminaci výstupního signálu rušivými složkami.

Co víc chcete slyšet??
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

PMA píše: U audio zesilovačů problém nelinearity není, pokud je navrhne kompetentní osoba.
Tím mám na mysli klasické "lineární" audio zesilovače, nikoliv PWM.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

BANáN :?

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

+1

dost bylo Hellboye

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Hellboy : nevkládej mi do klávesnice co jsem nenapsal - řekl jsem že to za ty peníze ujde - nikoliv že je to slušná střední třída. Ta u mne začíná někde u 100k/komponent u komerčních produktů.
příklad zesilovače slušné střední třídy je u mne Audioresearch D400 kterej stál novej asi 200k a ten smázne jakejkoliv digitál kdykoliv a jakkoliv.

boxer

Příspěvek od boxer »

....bych tě poprosil o to, abys mi sdělil, kde komu co podsouvám.

....nevkládej mi do klávesnice co jsem nenapsal

;)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:BANáN :?
To je reakce, která mě dost překvapuje. I když asi už ne, bohužel :(
Pavel Macura Audio

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

T-M píše:Hellboy : nevkládej mi do klávesnice co jsem nenapsal - řekl jsem že to za ty peníze ujde - nikoliv že je to slušná střední třída. Ta u mne začíná někde u 100k/komponent u komerčních produktů.
příklad zesilovače slušné střední třídy je u mne Audioresearch D400 kterej stál novej asi 200k a ten smázne jakejkoliv digitál kdykoliv a jakkoliv.
No tak to jsme se nepochopili. Někdo by při definici střední třídy umazal jednu nulu, jiný by jí možná vydělil dvěma, každý to má asi někde jinde :) Já bych zesilovač za 200k asi za střední řídu neoznačoval. A srovnán je to sice konkrétní, pouze je zde malý problém, že 200k stojí Lyngdorf, NAD M2 a NuFOrce dohromady, takže by skoro bylo divné, kdyby hráli líp.

PMA: Co chci slyšet? Pětkrát jsem se na to zeptal a pořád to s Dudkem ignorujete. Nebo se snad ve vašem článku z minulého století píše něco o tom jak podle vás hraje Lyngdorf ve srovnání se zástupcem tradičních konstrukcí? A jestli si z toho mám vydedukovat, že hraje hrozně, tak jednodušší by možná bylo napsat to sem jednou větou a nechodit kolem toho pořád dokola. Odborný článek mě nic neřekne, jsem kretén (viz podpis) a potřebuju všechno polopaticky.

Kazzatel: Uff, ještě že žádný vyměklý digitál nemám.

Odpovědět