Digitální zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digitální zesilovače

Příspěvek od dadaft »

palipol píše:Určitým nuanciám sa však,tak ako každý poslucháč, nevyhnem, ale som praktik a už dosť starý na to, aby som snil o dokonalom svete, či prístroji. Hájim praktickú stránku posluchovej synergie medzi mojimi konkrétnymi komponentami
velký souhlas.
důležitý je součet (systém), ne jeho jednotlivé položky - ty jsou samozřejmě důležité taky, ale jenom jako přínos systému, ne samy o sobě.

už několikrát v životě jsem zažil, že mi systém hrál k mé velké spokojenosti, jenže třeba nějaká jednotlivá položka nebyla dost "hifi" (například jedny DIY upravené sloupky (zpevněná ozvučnice + jiné basáky) - hrály nakonec fantasticky, jenže to byly Radiotehniki a takové bedny hifista zkrátka mít nemůže (bože, jaký jsem to ale býval blbec)), takže musely jít pryč - - - a s novýma bednama to zase začalo nanovo: výměny komponentů atd.
navíc každá místnost, kde mám hifi (3), chce v součtu něco jiného...

zkrátka už si teď mnohem víc vážím toho, jak mi to hraje jako celek, než abych zkoumal, co kdo říká a co si myslí o jednotlivých komponentech mých systémů...

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Řetěz je silný podle nejslabšího článku... *sunglases*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...a když vypnou el, jsou si všechny "řetězy" rovny :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

kazzatel píše:Řetěz je silný podle nejslabšího článku... *sunglases*
... a tím je v 99% poslechový prostor.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Nevím jak ty, ale já poslouchám v perfektním... 8-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já v perfektním rozhodně ne.
ale zase si můžu dát bedny kam chci a jsem vyznavač poslechu v blízkém poli (13cm basák je ideál *2thumbsup* ), peru si to zkrátka přímo do hlavy, takže to moc neřeším...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

*offtopic*
Silnejší hlavový most (zohnúť z pásoviny alebo roxoru *2thumbsup* ), by tie búdky s 13cm basákom na hlave udržal.. :D.Alebo ich priskrutkovať na vojenskú prilbu *thumbs up* . A priestor je potom nepodstatný, to bude blízke pole!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

koukám, že near-field tě moc nebere...
:cry:

... a člověk by asi měl naslouchat konstruktérovi s perfektní poslechovkou (komu taky jinému, že?):

jen mám takové neblahé tušení, že když vyjdu mezi lidi s regálovkama přikurtovanýma na vojenskou přilbu, tak nebudou chápat, že Hi-Fi je zkrátka cool životní styl... :ugeek:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Dnes bylo opravdu krásně, celé odpoledne a podvečer volný obývák a mohl jsem v klidu vychutnávat hudbu skrze sadu Nuforce :)
Na rozehřátí jsem si pustil vzpomínku na pubertální mládí, dvě placky Status Quo a následně pak zvukový balzám od Tracy Chapman.
Nuforce dodají "šťávu" i nevýrazným nahrávkám prve jmenovaných, takže i jejich rané kousky z 70tých let jsou poslouchatelné.
Při poslechu T.CH. nastupuje úžasná dynamika a až překvapující basy...přirovnal bych to fyzicky k pocitu, jako když máte rýmu a ne a ne se pořádně vysmrkat...když v tom vám to vytáhne, z ničeho nic, skoro "mozek" (ta úleva a podtlak :D )
Podotýkám, že se nejednalo o žádnou decibelovou masáž, ale příjemný poslech někde kolem "půl desáte" dle vytočení kolečka volume.
Ono, když s těmito komponenty žijete stále, posloucháte každý den, ani vám jejich kvalita nepřijde...a ani k nim tak nepřistupuji. Berete vše spíše samozřejmě.
Přesto se, právě v takových jedinečných chvílích, málokdy ubráním příjemnému pocitu z kvality těchto komponentů.
...fakt, hezké odpoledne *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Ramones.

Na to,že digitály stojí za prd,tak máš 1000 odpověď a já načal další. 8-)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

vlákno založil pekelníček :D ...jeho zásluha

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Zasloužím si sice upálení análogisty, ale dovolím si tvrdit:
A přesto hrají! HOWGH :-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Devialet D-Premier

Digi deviant a ve Stereu ..och kam se to řítí svět...100%. !!!!

Obrázek

Obrázek

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Hezkýý! Chtěl bych to slyšet, i když se to zvenčí tváří jako digitální osobní váha nášlapná :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Další netechničtí blázni hluší.

Rezence Nuroforce Reference 18.
US$7600/pr
......It goes without saying (but I’m saying it anyway) that the Ref 18s live up to its siblings and indeed the entire class D genre in their reproduction of bass. Any—and I mean any—bass challenge will be thoroughly handled with power, detail, punch and awe-inspiring depth (recording and speakers permitting). These amps seriously allow you to discover what your woofers are capable of - almost frighteningly so....

Obrázek
Obrázek

Odpovědět