jaký zesík ke xavianům
Re: jaký zesík ke xavianům
Sáfra. Poseldní dobou se s digitálními zesilovači rozrthl pytel.
Jak to asi hraje?
Ty v Melisse asi budou opravdu "digitální" s digi vstupem. Tady ty za 100dolarů mají cinche a asi tam bude záležet na převodníku.
Jen tak nahlas uvažuju, možná plácám. Mohl by pan Macura, nebo někdo znalý o tom něco napsat? Zajímá mě to.
Jak to asi hraje?
Ty v Melisse asi budou opravdu "digitální" s digi vstupem. Tady ty za 100dolarů mají cinche a asi tam bude záležet na převodníku.
Jen tak nahlas uvažuju, možná plácám. Mohl by pan Macura, nebo někdo znalý o tom něco napsat? Zajímá mě to.
Ty zesilovače se dělají i s DA převodníkem, ale pouze pro stereo, nikoliv pro multikanál. Ale moc jsem po nich nepátral, cenově jsou o nějaký fous dražší než t-ampy co jsem zde uvedl (pokud mluvím o Čínské výrobě). Snad někdo napíše více.
Ke Xavianům 2 x 12W
Neblázněte.

možná by k tomu mohl něco říct BVa. u pulzních zesilovačů je myslím účinnost až 90%, takže by to tak nějak průměrně mohlo stačit. ovšem nevím, jak je to s pokrytím špiček. ale možná funguje jinak?
na mě digitální zesák pokud jde o kontrolu beden působil absolutně sebejistě - pravda, měl 100W. přesto mám raději svůj tranzistorák...
na mě digitální zesák pokud jde o kontrolu beden působil absolutně sebejistě - pravda, měl 100W. přesto mám raději svůj tranzistorák...
chvíli jsem těď přemýšlel, v čem se mi tehdy ten digitální zesíík nelíbil. rozhodně ne v barvě nebo lokalizaci, to ne. problém byl v tom, čemu se říká attack. nástupy nástrojů do plné znělosti byly příliš strmé. kopák zněl jako úder kladivem do kovadliny.
zajímalo by mě, jestli jde tahle vlastnost konstrukčně nějak ovlivnit?
zajímalo by mě, jestli jde tahle vlastnost konstrukčně nějak ovlivnit?
Já bych do těch srandiček nešel. Tip : www.hifibazar.cz je tam Xindak A 06 (9t.) nebo i s CDP C 06 (17t.). A má to i záruku...
Na základě své zkušenosti si dovolím navrhnout zesilovač NAIM NAIT 5i, který se dá za tvoji částku sehnat z druhé ruky. I když "papírový" výkon je jen 50W/8ohm, tak tento zesilovač dokáže dodat ve špičce do 1ohmu až 300W.
Já jsem ho používal asi rok ve spojení s Dynaudio Contour 1,3mkII a byl jsem s ním velice spokojen. Zvuk byl postaven na pevné basovém základě, středy as výšky byly podány s lehkým teplým nádechem, prostor byl velice dobrý. Nebyl problém hrát i hodně nahlas a rozhodně jsem netrpěl nedostatkem výkonu.
Na webu byla kdesi i recenze, zkus pohledat, psal to tuším F.Kraut nebo Sˇkarda, nepamatuji se už.
Já jsem ho používal asi rok ve spojení s Dynaudio Contour 1,3mkII a byl jsem s ním velice spokojen. Zvuk byl postaven na pevné basovém základě, středy as výšky byly podány s lehkým teplým nádechem, prostor byl velice dobrý. Nebyl problém hrát i hodně nahlas a rozhodně jsem netrpěl nedostatkem výkonu.
Na webu byla kdesi i recenze, zkus pohledat, psal to tuším F.Kraut nebo Sˇkarda, nepamatuji se už.
Pokud chceš něco silnějšího tak digital se dělá i s čipem TK2050 2x100W, na ebay za 50 USD. Dále pro změkčení a oživení zvuku se dá jako mezičlánek použít některý z lampových "Buffer Amp" krabiček, cenově jsou na tom od cca 50 USD. (Tyto krabičky převedou původní CD i MP3 a pod. zvuk na analogovější podobu zvuku blížící se gramofonové desce z gramofonu). Myslím si že celkově za cca 120 USD není co ztratit. Dále zde už je jen bazar, s cenou původního zesilovače hodně nad 50t Kč původní ceny, aby si byl spokojený se zvukem.
Koupil jsem dříve Xaviany 225 a krmil jsem ho zesilovačem Nad 320. Zavolal jsem p.Barletovi který
mi poradil Bluenote,je to Italský zesilovač na kterém p.Barleta zkouší Xaviany. Původně jsem chtěl Nad 370,ale v bazaru bohužel nebyl k mání proto jsem koupil Bluenote. Mohu říct,že hraje s Xaviany velice dobře.
mi poradil Bluenote,je to Italský zesilovač na kterém p.Barleta zkouší Xaviany. Původně jsem chtěl Nad 370,ale v bazaru bohužel nebyl k mání proto jsem koupil Bluenote. Mohu říct,že hraje s Xaviany velice dobře.
mám Xavian primissima asi 4mes. a začal som ich hrať NADom 325-ideálna kombinácia, až.
po prečítaní rôznych recenzíí kde ich chválili spolu s NADC355 som bol v pokušení vyskúšať silnejší(iný,drahší??)zosik.
o týždeň som bol v štúdiu a počúval xaviany na NADC355BEE a ich zvukový prejav sa zmenil(k lepšiemu), ako keby
v tej jednej pesničke reproduktory "zahoreli" a začali sa správať ozaj ako hifi, až.
na radu majiteľa "vyskúšajme ešte niečo" sme xaviany zapojily na elektrónkový zosik primaluna prologue one (2x35w).
počúvam akustickú hudbu, jazz, soft rock.. a a bol to šok
a zimomriavky spolu. Nechcelo sa mi veriť čo tieto lowend
bedničky zahrajú, presné a výrazné stredy, basy priznané ale sú, perfektný priestor. Primaluna + Xavian Primissima je môj
favorit na veľmi dlhú dobu. Zaslúžia si zosilovač ktorý ukáže čo dokážu. Min. NADC372 a viac.
hrajem cez HD+DACMAGIC.
po prečítaní rôznych recenzíí kde ich chválili spolu s NADC355 som bol v pokušení vyskúšať silnejší(iný,drahší??)zosik.
o týždeň som bol v štúdiu a počúval xaviany na NADC355BEE a ich zvukový prejav sa zmenil(k lepšiemu), ako keby
v tej jednej pesničke reproduktory "zahoreli" a začali sa správať ozaj ako hifi, až.
na radu majiteľa "vyskúšajme ešte niečo" sme xaviany zapojily na elektrónkový zosik primaluna prologue one (2x35w).
počúvam akustickú hudbu, jazz, soft rock.. a a bol to šok

bedničky zahrajú, presné a výrazné stredy, basy priznané ale sú, perfektný priestor. Primaluna + Xavian Primissima je môj
favorit na veľmi dlhú dobu. Zaslúžia si zosilovač ktorý ukáže čo dokážu. Min. NADC372 a viac.
hrajem cez HD+DACMAGIC.
JJ, empétrojková doba začíná přinášet plody....péwemkovej tupák, nabarvenej do krásy nějakou flaškou...a aplaus v plénu...bravo hifisti, jen tak dál... 

Bude to jen další v řadě znalostí, kumštu a řemesel, které zmizí, vaporizuje.
Pavel Macura Audio
ano ano neveriaci Tomáš, je to tak - evolúcia 

ďakujeme Vám páni že ste zostúpili sem dole a pár trefnými radami ste pomohli nám začínajúcim v ich
neľahkom rozhodovaní. Je to veľmi povzbudzujúce. Niekomu vyvolenému to všetko asi len tak spadne do "lona"
a už je len on a ostatný.
ďakujeme!
neľahkom rozhodovaní. Je to veľmi povzbudzujúce. Niekomu vyvolenému to všetko asi len tak spadne do "lona"
a už je len on a ostatný.
ďakujeme!
http://s1.imgupload.cz/img/252778/1lpWv/dsc.JPG
fotka z hifi časopisu hifisti!
fotka z hifi časopisu hifisti!