Jaký zesilovač bazarový zesilovač do 15000?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký zesilovač bazarový zesilovač do 15000?
Do 15000kc bez konkuren Linn majik nebo naim nait
Vyborny zvuk
Vyborny zvuk
Tom: pěknej stroj, psal sem mu, ale počítám, že bude pryč. Je to starý inzerát.
Starsocccer: Díky za typ.
Pasul: no tak to se říct nedá. Ale měl sem doteď spíš kina. Kdysi Kef Cresta2, který sem pak vyměnil za VOBA acoustic NONA 1.3 s CD Denon 735 a zesilovačem Marantz (typ už nevím). Tó hrálo dobře, pak už sem měl jen celé kina a to Mordaunt Short Avant s AVR Onkyo T595. Ty MS mi moc nevyhovovaly. Prostor nic moc, takovy studený, moc mě nebavilo poslouchat, v testech je chválili, ale moc mi neseděly. Na filmy super. Měl sem taky chvíli Shan Aztec 230 a to nehrálo zle. Určitě se mi to líbilo víc jak ty MS.Ted sem měl Yamahu RXV800 a Repro KEFCresta a BW sub. To taky nebylo špatný, ale mohlo by to hrát ještě mnohem lépe. Tak vše šlo pryč a přemýšlel sem o čistém stereu, protože mi nikdo není schopný říct, jestli, kdybych zustal u kina, tak jestli nejaky drahy receiver bude mit i na stereo slušny zvuk. Ta Yamaha třeba nebyla nejhorší, ale žádnej super stroj to nebyl. To jsou moje jediný zkušenosti. S vyšší třídou sem zatím neměl moc možností se poznat.
Starsocccer: Díky za typ.
Pasul: no tak to se říct nedá. Ale měl sem doteď spíš kina. Kdysi Kef Cresta2, který sem pak vyměnil za VOBA acoustic NONA 1.3 s CD Denon 735 a zesilovačem Marantz (typ už nevím). Tó hrálo dobře, pak už sem měl jen celé kina a to Mordaunt Short Avant s AVR Onkyo T595. Ty MS mi moc nevyhovovaly. Prostor nic moc, takovy studený, moc mě nebavilo poslouchat, v testech je chválili, ale moc mi neseděly. Na filmy super. Měl sem taky chvíli Shan Aztec 230 a to nehrálo zle. Určitě se mi to líbilo víc jak ty MS.Ted sem měl Yamahu RXV800 a Repro KEFCresta a BW sub. To taky nebylo špatný, ale mohlo by to hrát ještě mnohem lépe. Tak vše šlo pryč a přemýšlel sem o čistém stereu, protože mi nikdo není schopný říct, jestli, kdybych zustal u kina, tak jestli nejaky drahy receiver bude mit i na stereo slušny zvuk. Ta Yamaha třeba nebyla nejhorší, ale žádnej super stroj to nebyl. To jsou moje jediný zkušenosti. S vyšší třídou sem zatím neměl moc možností se poznat.

Chceš stabilní,dobrý,kvalitní levný a přitom dobrý zesík?
Stačí ti 2x5O W do 8ohm čili 2x80 do 4 ohm W?
Nevadí ti německo-čínský výrobce?
A nevadí ti že bude nový s dvouletou zárukou?
Nevadí ti cena 14 990 Kč?

Stačí ti 2x5O W do 8ohm čili 2x80 do 4 ohm W?
Nevadí ti německo-čínský výrobce?
A nevadí ti že bude nový s dvouletou zárukou?
Nevadí ti cena 14 990 Kč?

to by mi nevadilo, ale radeji bych bazarovy. Skoda, ze utekl ten za 8tis, o tom sem premyslel. Novy nechci z duvodu, že jak sem již já i ostatní naznacili, nevim jeste presne co chci, takže je mozne, ze behem roka bude změna a nechci dostat polovinu původní ceny. Držel by tčeba s tímhle AVR typu 3805 ve stereu krok a nebo ho tento zes třetinové pořizovací ceny převálcuje?
Slyšel jsem pořádně jen jeden postarší AVR od Denonu s repro Authentic. Sice je ten receiver nestíhal, ale lepší než moje tehdejší ubohost to bylo (v něčem). Od té doby jsem já i původní vlastník šel dost nahoru. Když to nebudeš srovnávat, tak se můžeš dostat k dostatečnému zvuku i s AVR. Ale např. u Harmanu to pan Roček popisoval tak, že ani 7300 nebyla lepší než ten jejich integráč (970?). Cenově rozdíl obrovský. Ve zvuku bych čekal rozdíl v tom nejtěžším - lepší stereo zesilovače budou víc samozřejmé, přirozené. A to je bohužel to nejtěžší a na první poslech to nemusíš vždy poznat. V případě většího průseru u AVR budou rozdíly více zřejmé.
A potom jsou tu ty kombinace... K DIY bednám to nelze přesně odhadnout. Ale já to tomu přesně rozumím, prostě nejsou ty peníze pohromadě, takže to bude drahý postupný vývoj. I to má ale něco do sebe.
Jo a pokud ti nevadí Vincent a chceš z druhé ruky, tak za těch 14990 bys měl poshánět i 121 nebo při velkém štěstí 233. 236 je dražší a lepší jen v něčem (rozuměj výborná, ale trochu jiná - lampy). Je to oblast, kde z druhé ruky na eBay jdeš s každou tisícovkou nahoru.
A potom jsou tu ty kombinace... K DIY bednám to nelze přesně odhadnout. Ale já to tomu přesně rozumím, prostě nejsou ty peníze pohromadě, takže to bude drahý postupný vývoj. I to má ale něco do sebe.
Jo a pokud ti nevadí Vincent a chceš z druhé ruky, tak za těch 14990 bys měl poshánět i 121 nebo při velkém štěstí 233. 236 je dražší a lepší jen v něčem (rozuměj výborná, ale trochu jiná - lampy). Je to oblast, kde z druhé ruky na eBay jdeš s každou tisícovkou nahoru.
Na AVR se vykašli, tam je příliš mnoho kompromisů, zdrojem počínaje. Pokud nemáš vybrané bedny, doporučuju vybrat silnější watáž, dobrou stabilitu a neutralitu, aby tě nic nelimitovalo při výběru (citlivost, divočejší impedance) beden. Integráč BV Audio A300SE (2x170W RMS 4ohm), pokud jej ale někdo prodává, by mohl být pevným základem pro další hledání. Obstojí i pro velmi vysoké nároky. Rovnou konečná.

Teď jsem někde viděl inzerát na ne SE verzi. Ale myslím, že ji je schopen výrobce dodatečně upravit. Ale to nevím jistě. Rozhodně je to hodně zajímavý stroj, který bych rád někdy slyšel. A není to krabice veliká, šeredná, jako je třeba můj bývalý Vincent SV-233.
Agavel: jo asi to bude dražší, ale když to za rok prodám a padnevolba na ebay, vetsinou na tom není ani takový provar. Minulý rok mi kamarád vydražil receiver Yamaha RV-X800RDS, cožje taky starej kousek (myslím, že 99)
http://www.yamaha.co.jp/english/product ... x_v800.pdf
a ten když sem ted prodal, tak sem ještě trošku v plusu. I kdyz by to šlo lehce do mínusu, da se to za rok pouzivani akceptovat. Vzhledem k tomu, že nejsem za vodou, je pro me predstava, že ted koupim rekneme novyho vincenta za 15t a za pul roku ho budu prodávat za polovinu, protože to nebude ono, docela nepříjemná. Taky proto, že posledních několik let sem žil s AVR, me zajímá, v jaké cenové kategorii musím koukat, aby ten zesilovač byl ve streu řekněme stejných zvukových kvalit. Jestli třeba HK970 ve stereu výrazně přehráva třeba několikrát dražší AVR 630 je to smutné. Na ebay se právě nejlépe v poměru k PC dá koupit AVR, protože na stereu se toho moc nemění, kdežto AVR, kterej byl před pár lety na vrcholu nabídky a jeho cena dost přesahovala 50t se dá při troše štěstí vydražit do 500e. Němci po strojích bez nových formátů a HDMI moc nejdou. Což mě nevadí. Nikdy sem nezakoplani o film dabovanej do češtiny v DTS natož v čemkloliv novějším a HDMI mám 4 v televizi a s tim si zatim vystačim. Rad se prave kouknu na nejakej film a dost sem paril prez minulou sestavu hry. Stereo je ro me ale základ, tak sem jen uvazoval, jestli bych nemol poridit neco slusnyho i mezi drahymi AVR abych spojil vse dohromady. Pokud je to i tak pruser, coz sem necekal, byl to jen vykrik do tmy... Ted treba sleduju tohle, abych vedel jak to tak cenove chodi (muj predpoklad je cca 600e, coz bychjeste skousnul), ale myslel sem si, že ackoliv je to AVR, tak stroj s PC 98tis v MOC musí hrát i stereo.
http://www.av-land.co.uk/denon/avca11sr/index.htm. Ten Vincent 233 se mi líbí, ale mám pocit, ze jsem nekde cetl jeho velkou náchylnost na stav el sítě, cehoz se docela bojim, protože nejaké vyražeče pojistek už doma mám.
merhaut: to vypada na peknej stroj, zkusim to taky pohledat. Bedny sice jeste nemam, ale je o nich rozhodnuto. Měniče mám nakoupený a strčený pod stolem, vyhybky bych mel mít vyzvedávat v utery v Xavianu a pak uz mi zbyva zadat jen vyrobu ozvucnice. jestli si nepostrehl o co se jedná, je to klasický 3 pasmo s vyslednou impedanci cca 6ohm, na basech to pada k 4ohm. Osazení bude těmito měniči.
http://www.tymphany.com/831868
http://www.tymphany.com/pl14wj09-04
http://www.tymphany.com/xt25tg30-04
Po nějaký době sem našel, žže bednu ve vícemene stejne konfiguraci dela i SF, akorat ja mam misto 4" a 6,5" větší a to 5" a 8" http://www.sonusfaber.com/eng/collectio ... tower.html
http://www.yamaha.co.jp/english/product ... x_v800.pdf
a ten když sem ted prodal, tak sem ještě trošku v plusu. I kdyz by to šlo lehce do mínusu, da se to za rok pouzivani akceptovat. Vzhledem k tomu, že nejsem za vodou, je pro me predstava, že ted koupim rekneme novyho vincenta za 15t a za pul roku ho budu prodávat za polovinu, protože to nebude ono, docela nepříjemná. Taky proto, že posledních několik let sem žil s AVR, me zajímá, v jaké cenové kategorii musím koukat, aby ten zesilovač byl ve streu řekněme stejných zvukových kvalit. Jestli třeba HK970 ve stereu výrazně přehráva třeba několikrát dražší AVR 630 je to smutné. Na ebay se právě nejlépe v poměru k PC dá koupit AVR, protože na stereu se toho moc nemění, kdežto AVR, kterej byl před pár lety na vrcholu nabídky a jeho cena dost přesahovala 50t se dá při troše štěstí vydražit do 500e. Němci po strojích bez nových formátů a HDMI moc nejdou. Což mě nevadí. Nikdy sem nezakoplani o film dabovanej do češtiny v DTS natož v čemkloliv novějším a HDMI mám 4 v televizi a s tim si zatim vystačim. Rad se prave kouknu na nejakej film a dost sem paril prez minulou sestavu hry. Stereo je ro me ale základ, tak sem jen uvazoval, jestli bych nemol poridit neco slusnyho i mezi drahymi AVR abych spojil vse dohromady. Pokud je to i tak pruser, coz sem necekal, byl to jen vykrik do tmy... Ted treba sleduju tohle, abych vedel jak to tak cenove chodi (muj predpoklad je cca 600e, coz bychjeste skousnul), ale myslel sem si, že ackoliv je to AVR, tak stroj s PC 98tis v MOC musí hrát i stereo.
http://www.av-land.co.uk/denon/avca11sr/index.htm. Ten Vincent 233 se mi líbí, ale mám pocit, ze jsem nekde cetl jeho velkou náchylnost na stav el sítě, cehoz se docela bojim, protože nejaké vyražeče pojistek už doma mám.
merhaut: to vypada na peknej stroj, zkusim to taky pohledat. Bedny sice jeste nemam, ale je o nich rozhodnuto. Měniče mám nakoupený a strčený pod stolem, vyhybky bych mel mít vyzvedávat v utery v Xavianu a pak uz mi zbyva zadat jen vyrobu ozvucnice. jestli si nepostrehl o co se jedná, je to klasický 3 pasmo s vyslednou impedanci cca 6ohm, na basech to pada k 4ohm. Osazení bude těmito měniči.
http://www.tymphany.com/831868
http://www.tymphany.com/pl14wj09-04
http://www.tymphany.com/xt25tg30-04
Po nějaký době sem našel, žže bednu ve vícemene stejne konfiguraci dela i SF, akorat ja mam misto 4" a 6,5" větší a to 5" a 8" http://www.sonusfaber.com/eng/collectio ... tower.html
proti designu 233 nic nemam, docela se mi i libi, obzvlaste v cerne. TO BV je ale hezčí, to jo.
A co TEAC A-BX7R v cernem provedeni s DO?
2x50W 20Hz-20kHz, 8ohm
2x70W 20Hz-20kHz, 4ohm
THD 8ohm 0.015%
IHF-A 97dB
FR (Line & XLR) 20Hz-40kHz, -1dB
Novy stal 32.000Kc. Ted cca 14.000Kc.

2x50W 20Hz-20kHz, 8ohm
2x70W 20Hz-20kHz, 4ohm
THD 8ohm 0.015%
IHF-A 97dB
FR (Line & XLR) 20Hz-40kHz, -1dB
Novy stal 32.000Kc. Ted cca 14.000Kc.
vadik: to se mi zdá za tento stroj hodně. Ale díky za nabídku. Podobné stoje z ebay se dají sehnat lépe.
boxer: to je vzhledem k záruce docela dobrá nabídka. Jen ve mě spíš vyvstává otázka, že jestli vincent, tak jestli není lepsi sehnat nejakou vyšší řadu. Koukal sem, ze tu nekdo prodaval 233 za asi 16t, ale už je pryc
boxer: to je vzhledem k záruce docela dobrá nabídka. Jen ve mě spíš vyvstává otázka, že jestli vincent, tak jestli není lepsi sehnat nejakou vyšší řadu. Koukal sem, ze tu nekdo prodaval 233 za asi 16t, ale už je pryc

To všechno si musíš vyzkoušet a rozhodnout sám.
Ta 121 je hodně dobrej stroj.Samo ,pokud seženeš za 15-17 K silič v OKeji původně stojící 30-40 K,tak je to lepší,
Ale...... vždy když něco kupuješ jetýho musíš počítat s tím,že atd...
Jak říkám,každej si to musí srovnat sám.
Nyní má třeba p.Holcner v Melisse akci na Cambridge výrobky.
Krásnej výrobek,síla 2x 150 W !! do 4 ohm. Je za 2O K.No ale tak můžeš laborovat a vymýšlet 100 let.

Ta 121 je hodně dobrej stroj.Samo ,pokud seženeš za 15-17 K silič v OKeji původně stojící 30-40 K,tak je to lepší,
Ale...... vždy když něco kupuješ jetýho musíš počítat s tím,že atd...
Jak říkám,každej si to musí srovnat sám.
Nyní má třeba p.Holcner v Melisse akci na Cambridge výrobky.
Krásnej výrobek,síla 2x 150 W !! do 4 ohm. Je za 2O K.No ale tak můžeš laborovat a vymýšlet 100 let.

milan - boxer má pravdu. Tohleto si musíš poslechnout a rozhodnout sám.
asi by bylo nejlepsi, kdybych se nekde stavil a poslechl si treba CA, nejakyho Vincenta, ale stejne si s sebou nevezmu repro a stejne tam budou mit uplne jinou akustiku. Z toho prece moc nepoznam. A taky se docela děsim, že me buou tlacit do koupe.