Luxman L503S

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Luxman L503S

Příspěvek od Borek »

sasko

osobně bych dal přednost Electrocompanietu. Myslel jsem, že ve výběru byl ECI2. Hraje velmi dobře, EC nic nezdůrazňuje. ECI 1 měla myslím vyšší výkon, EC má solidně postavené přístroje.

Některé kombinace spolu hrají, některé ne. Jednou z těch osvědčených je MARANTZ+CANTON, trefil ses *2thumbsup*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Borek píše:sasko

osobně bych dal přednost Electrocompanietu. Myslel jsem, že ve výběru byl ECI2. Hraje velmi dobře, EC nic nezdůrazňuje. ECI 1 měla myslím vyšší výkon, EC má solidně postavené přístroje.

Některé kombinace spolu hrají, některé ne. Jednou z těch osvědčených je MARANTZ+CANTON, trefil ses *2thumbsup*
Všiml jsem si tohoto Saskova vlákna díky příspěvku Borka.
Ano Borku, to je kvalitní názor. EC umí. Chce to zkusit. Mohlo by to sednout.

Sasko řešíš ozvučení Eposů. Takto by měl znít název vlákna!
Kvalitní komponenty neznamenají automaticky dobrý zvuk.
Zvážil jsi vyšší model Creek, třeba dělený?
Nevím proč se bojíš úprav v zesilovači Luxman? Nech mu udělat revizi z pohledu bezpečnosti. Ano, je to divný pocit, že v tom někdo pájel. V případě, že obměnil zastaralé součástky, může to být pokrok.
Nepíšeš jak úpravuješ el. síť.
Stres na výškách může a dělá dělá rušení v rozvodech.
Občas si pustím Densen bez filtrace, ale dlouho to nevydržím. Dokonce ani cd-přehrávač. Stíněná síťová šňůra také udělá část práce pro pohodový zvuk.
Otázkou pro mě je, zda jsou Eposy dost kvalitní bedny pro Luxman.
Zkus propátrat internet, zda najdeš vhodné značky pro Epos. Ani Densen neumí hrát s každou bednou. Mě samotného překvapil stresující charakter s Dynaudio 42. Když ti studio nepůjčí zesilovač domů, zabal Eposy a poslechni je u nich.

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Borek
Electrocompaniet zvazujem,ale bohuzial nepoznam nikoho kto by mal tento zosik v mojom okoli,maju teraz eci 2 na hifibazar.cz,ale Ostrava je velmi daleko,som z Galanty co je mesto asi 50km od Bratislavy.Netusim ani kto na Slovensku predava tuto znacku.
Nechcem kupovat nic bez pocutia,to uz ma preslo davno.
Ano Canton + Marantz spolu hraju,Marantz je kludny a Cantony agresivnejsie takze si sadnu,ale je to len AV receiver a Cantony su rada LE,takze uroven je sice za danu cenu fayn ale slusne stereo z toho nedostanem.Preto som presiel na stereo a este k tomu je aj "lacnejsie".

Eficak
Mas pravdu s tym vlaknom, v dobe ked som ho zakladal som riesil iba ten Luxman a veci sa pohli dopredu.
Upravam a tunningom sa nebranim ale myslim ze by to mal robit skuseny clovek co sa vyzna,a to ten majitel Luxmana v ziadnom pripade nie je,on je taky brouk pytlik.Neverim mu ani slovo nie este vetu.Keby si ho pocul tak by si sa zadusil od smiechu..... :lol:
Filtraciu neriesim nijako,nie som si isty ci by to pomohlo,mam stare hlinikove rozvody a vsetky zasuvky su napajane z jedneho istica co asi nie je ktovieco.Myslim ze tu by pomohla iba pracka siete ale to by bolo v tomto pripade neekonomicke,tiez nie som velmi na kabliky a bizuteriu,pomoct pomozu ale ja radsej peniaze dam do lepsich komponentov a tam je vyraznejsi zvukovy posun.
Creeka som neskusal ineho,ked tak by som zvazil Destiny ale to uz je mimo mojho rozpoctu,kedze zohnat jazdeny Creek je vazny problem.
Eposy su fayn bedne za svoju cenu,keby som chcel ist vyzsie,musel by som o dost viac pridat.Bedne teraz nebudem riesit,inak som pocul velmi pozitivne ohlasy na beryliove Ushery,ktore by som rad pocul ale to je zatial v nedohladne,aj jest treba :(

Ak niekto ma nejaky zosik od Elektrocompanietu a byva do 100km od Galanty,nerobi mu problem mi pomoct,rad by som si ho vypocul,samozrejbe bedne by som priniesol svoje,nemyslim ze sa niekto najde ale ktovie,dakujem.

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

sasko,

elektrocompaniet maju, v www.ketos.sk a http://highendshop.sk/index.php?cPath=159 skus nieco poriesit tam.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

electrocompaniet z hifibazaru je už asi fuč,myslím,že jsi zaváhal ;) .

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

sasko:
a je to v prdeli, skoda velika,

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

třeba by s Eposama nehrál :D

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

Electrompaniet by si s nimi sadol urcite, neutralita nic nepokazi
eposy nie je tazke zladit s dobrym zosilovacom, moje M5 hraju s brystonom paradne aj ked za chvilu ich nahradim PMC OB1 *2thumbsup*

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

sasko:

skus si este pozicat ten Luxman a zober ho do BVaudio ci by ti nevedel spravit nejaky tuning do povodneho stavu.

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

No skoda,vazne som o nom uvazoval,volal som aj do Ketosu,ked som spomenul predajcovi Luxmana ze bol ostrejsi na vyskach tak on mi na to "a co by ste ocakavali od vysavaca",dost ma pobavil,az kym nezacal kydat na konkurenciu.Hovoril som mu ze uvazujem a mam zajednany posluch BV audio A300SE tak sa az zarazil ze to je blbost a ze Buntove zosiky su onicom,taky nijaky zvuk bez schopnosti vtiahnut do deja,no neviem nepocul som ,nazor si urobim sam.Nepaci sa mi takyto pristup predajcov,akoby neexistovali lepsie vyrobky od tych co predavaju,ved ludia nie su hlupy vacsinou maju vlastny nazor a clovek co uvazuje dat 100t SK na audio si to dobre rozmysli .No v kazdom pripade by im nezaskodilo trochu skromnosti,posobilo by to doveryhodnejsie,aspon na mna,....
S tym Luxmanom to nie je zly napad,pan Bunta tusim robi aj tunningi-opravte ma ak sa mylim,zavolam mu dnes a opytam sa,diky za radu.
Ten "vysavac" mi ponukaju za 23t SK,dizajnovo sa mi hodi k Marantzu velmi,akurat tie vysky,skoda ze nemam skusenost s reprokablami,zaujimalo by ma do akej miery sa da korigovat zvuk pomocou nich.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Neupínej se pouze k jedné zn., a podívej a poslechni kolem. V Innsbrucku nabízí prodejna Hifi Roland nový Musical Fidelity A5 za "mrzkých" 1100€, ten je za ty peníze opravdu super...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Musical Fidelity A5 za 1100 euro - za ty prachy, nekup to :!:
Kdybych vybíral já, mezi výše zmíněnýma značkama, tak by vyhrál právě MF!

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Mih
Neupinam sa iba na jednu znacku,riesil som minimalne tri,je mi jedno co za znacku kupim ,chcem iba aby to konecne "hralo"
Inak diky za tip ,ten MF vyzera uz na pohlad vyborne,vykon 2x200w je fakt sila a dost kontroli aj na stlpy nieto iba na regale.
Insbruck je trosku od ruky,Vieden by nebola problem ,navyse by som mal aj navigatora.

Na lopuchu niekto predava Vincent SV-226MK II za 16t Kc,cena je super,na vystupe predzosika ma elektronky,ktovie ako by to zahralo.
Dnes sa mu pokusim zavolat a zistit odkial je a ci je to aktualne.

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

ten MF A5 som nepocul ale az taku doveru v novsie vyrobky by som nemal, setri sa kde sa da a viac sa investuje do dizajnu lebo ten predava, radsej stare a osvedcene :) a 1100 euro + doprava a uz sa blizime k hranici 40 000 sk co uz je pomerne dost

boxer

Příspěvek od boxer »

Ovšem co naplat,Luxman je takový "trochu jiný" McIntosh. Prostě je to trochu měďáček.Navíc Luxman jede tak trochu na nostalgii a jméno.

Oproti konkureci Mu-Fi v nových výrobcích silně zabral a jejich hodnocení je vezkrze dobré až výborné.
Osobně bych měl vybráno hned.

Odpovědět