Lyngdorf TDA 2200
Re: Lyngdorf TDA 2200
Ano, pocit že vše není jak má je prevít. Hlodá,vrtá nedá pokoj. Znám to. Vyřešil jsem to tak, že jsem RP1 nastavoval asi 10x, vždy jiné ustavení mikrofonu (kromě poslechové pozice) a více a více pozičních míst.Stále táž skladba z alba Raising Sand (nabasováno). Nakonec jsem vybral to jedno nastavení o kterém si myslím, že je to ono. Pochybnosti zmizely, nejspíše tím, že jsem si řekl, že víc proto nelze udělat.
Tak! Poslouchat muziku a aby to znělo dobře. Minimum krabiček (krabic). Taky bych to tak rád jednou měl.Mih píše:Nakonec jsem vybral to jedno nastavení o kterém si myslím, že je to ono. Pochybnosti zmizely, nejspíše tím, že jsem si řekl, že víc proto nelze udělat.
Hlavo, jak řešíš přehrávání DVDA nebo SACD? Respektive jestli nemáš SACD player tak alespoň to DVDA. Myslím, zda ti jde z PC přehrávat plný signál, který není nijak mrven WinDVD nebo PowerDVD atp. Nebo vlníš pouze z CD?
Nevlastním žádná fyzická CD, všem mám na disku v počítači. Nemám ani žádný CD přehrávač, jen samostatné tichounké PC se zvukovkou Lynx L22, ze kterýho hraju. DVD-A jdou řešit naprosto bezproblémově, grabneš z média do FLAC a přehráváš tak jako obyčejná CD přes Foobar/ASIO. S jediným rozdílem, že to třeba jede 24bit/48kHz. SACD mám jen pár, grabnutých přes Vanity modul, ty jsou 24bit/88kHz. No a pak je tu ještě skvělá možnost si pořizovat HiRes nahrávky přímo od zdroje, viz třeba HDtracks.com, kde za 24bit/96kHz dá člověk 16 USD, což je naprostá paráda.
S počítačem nejsem vůbec omezen jen na CD placky, tak jak to bylo s CD playerem.
A Lyngdorf to všechno přechroustá, neb jede až do 24bit/192kHz.
PS: Stále ještě nikdo nenašel onboard zvukovku s optickým výstupem, která by uměla posílat nezmršeně a použitelně až do 24bit / alespoň 96kHz??
S počítačem nejsem vůbec omezen jen na CD placky, tak jak to bylo s CD playerem.
A Lyngdorf to všechno přechroustá, neb jede až do 24bit/192kHz.
PS: Stále ještě nikdo nenašel onboard zvukovku s optickým výstupem, která by uměla posílat nezmršeně a použitelně až do 24bit / alespoň 96kHz??
Myslíš to tak, jak je to napsané? Na tohle se přece žádný výrobce onboard řešení ohlížet nebude. Nevěřím tomu, že by něco takového kdy bylo uděláno.PS: Stále ještě nikdo nenašel onboard zvukovku s optickým výstupem, která by uměla posílat nezmršeně a použitelně až do 24bit / alespoň 96kHz??
To grabnutí nemusí být ani do Flacu, tohle znám. Jde mi ale o to, že přijdeš o strukturu menu a tyhle blbinky. Kupodivu jsou v tom občas zajímavé informace. Jako majitele přehrávače s Watermark check mě zajímalo, zda jsi to vyřešil. Ale i ty jdeš cestou foobaru. Dík za info.
Přiznám se, že jsem watermark ani jednou zatím řešit nemusel. Prostě jsem vložil DVD-A do mechaniky, našel hi-res stopy, grabnul do WAV a zkonvertoval do FLAC. Toť vše. Přiznám se, že ani pořádně nevím, co by ten watermark měl být zač a co by měl dělat. Mělo by to jít složitěji?agavel píše:Jako majitele přehrávače s Watermark check mě zajímalo, zda jsi to vyřešil.
Chci zkusit ještě různé možnosti propojení.
AES/EBU jedu teď
pak optikou asi rovnou ze zvukovky na základní desce
pak S/PDIF asi taky ze základní desky
pak třeba ještě vyzkoušet nějaký konvertor USB na S/PDIF (třeba BelCanto má jeden zajímavej)
Doporuč prosím SW pro grabování DVD-A -> WAV. Umí to jen z dvd disku nebo i z VOB souborů už nagrabovaných z DVD-A?Hlava píše:DVD-A jdou řešit naprosto bezproblémově, grabneš z média do FLAC
Zkus si někde najít co umí DVD Audio Explorer. Rozebírat to víc je přes rámec pravidel tohoto fóra.
Watermark řešíš pouze v případě, že máš přehrávač. Při přehrávání z FLAC nebo po převodu do video stopy respektive DVD-V už ho nic nedetekuje. Možná proto jsi na něj nenarazil. Já si chci většinu věcí přehrávat z audio mašiny, tak jsem holt nucený k ústupkům. Třeba jednou do PC na audio taky pudu.
Watermark řešíš pouze v případě, že máš přehrávač. Při přehrávání z FLAC nebo po převodu do video stopy respektive DVD-V už ho nic nedetekuje. Možná proto jsi na něj nenarazil. Já si chci většinu věcí přehrávat z audio mašiny, tak jsem holt nucený k ústupkům. Třeba jednou do PC na audio taky pudu.
Už dosť dlho pokukujem po D-zosilovačoch a Lyngdorf je zatiaľ favorit. Keďže nepotrebujem DAC uvažujem o SDA resp SDAI 2175. Ak tomu dobre rozumiem výkonová časť je totožná s TDA 2200?
Myslíte si, že ako dlhodobý poslucháč Brystonu, unesiem tento prechod?
Myslíte si, že ako dlhodobý poslucháč Brystonu, unesiem tento prechod?
To je pro mě velká neznámá. Píšou, že předek 2175 je analogový, takže připojíš např. rádio. Na druhou stranu je otázka, zda digi signál nemusí nejdřív projít DA konverzí a pak zpět. Jestli to tak je, tak to není moc shodný s 2200, která to bude mít plně v digitální doméně.
Zle som sa vyjadril, data u mna idu z pc do Linn DS kde sa prevedu na analogovy signal a ten by isiel do SDAI 2175. Ide mi o to ci koncovy zosilnovac je totozny s TDA 2200 respektive ci ma totozny zvukovy charakter.
Myslím, že konce jsou shodné, pro jistotu zavolej p. Holcnerovi. Nevím jaký jsi měl Bryston, zesilovače Lyngdorf jsou hodnoceny jako střední třída s neutrálním zvukem. Zesilovač Millenium patří do vyšší kategorie (ale toho se tvůj dotaz netýká).
Pan Holcner potvrdil ze su konce rovnake. Teraz hram na Brystone 4B NRB a uz je v rokoch a chcel by som prejst na nieco "modernejsie".
no nevím . bryston je docela slušnější zes , takže si to raději vyzkousej!
Digitalizuj až na dřeň, ať to stojí za to ;)Guliver píše:Pan Holcner potvrdil ze su konce rovnake. Teraz hram na Brystone 4B NRB a uz je v rokoch a chcel by som prejst na nieco "modernejsie".
T-M: Jasne, bude sa najprv pocuvat...
david: Asi mi chces naznacit TDA 2200, ze? Ale ako som pisal som velmi spokojny pouzivatel Linn Majik DS - vyhovuje mi zvuk, ovladanie, moznosti a tak som odkazany na zosiky s analogovym vstupom...
david: Asi mi chces naznacit TDA 2200, ze? Ale ako som pisal som velmi spokojny pouzivatel Linn Majik DS - vyhovuje mi zvuk, ovladanie, moznosti a tak som odkazany na zosiky s analogovym vstupom...