Nic sem si nesliboval, byl to celkem běžný model a charakter novějších integrovaných zesilovačů značky mi neseděl.
Zesilovač má jak bylo zvykem přemíru ovladačů a bohaté volby korekcí.
2 gramofonové vstupy pro Moving Magnet přenosku.
Velmi hezké jsou osvětlené okénka s měřákama výkonu.
Ačkoli se o NAD říká, že předzesilovače neumí a je dobré použít jen koncový modul, poslouchám to tak, jak je a nemůžu si stěžovat.
Zadní reprosvorky jsou pérové. Přizpůsobil jsem tomu kabeláž vintage dvoulinku z pořádné mědi.
Poslouchám pěknou muziku a nic neřeším. Integráč neřeší zdroj zvuku a pěkně hraje. Hudba plyne, hraje když to tak obyčejně napíšu.
Velmi hezky vyznívá hlas a výšky. Efekty nahrávky vyzní kvalitně, zpěvák nechrčí na hlasivkách jako u některých přesnějších zesilovačů ale zpívá.
Středy s výškama se mi velmi líbí a říkám si, že s dobrým vintage se neřeší kabeláž a doplňky. S 3060 se dobře poslouchá muzika.
Jsem zaskočený, jak se mi zvuk líbí.
V mé poslechovce na DIY bednách po vzoru Xavian s rychlými měniči Ring Radiator a Seas Vintage 17W vyplave pro mne dojem, že oproti přesným zesilovačům se basová oblast doplňuje s tolerancí a nadhledem. Rozhodně tam není "stejnobas".
Basák hraje napojeně na bicí s rytmem a prsty na base sleduju jako zřetelné a z muziky mám radost.
Využiju přímý vstup do koncového zesilovače a zapojím svůj dobře měřící elektronkový předzesilovač Project Aniversary.
Dynamika a čistota je znát, je to "průzračnější".
Nevím nic o obvodech atd., ale můj názor je, že pro poslech hudby bez předsudků, je 3060 vynikající volba
Druhý test byl u jazzika 77 na obrovských profi bednách nějaké americké značky s obrovským basákem.
NAD hrál báječně, daleko lépe než u mě, protože akustika a kvalita těch beden je přesvědčivá.
Tam hrál NAD jako velmi kvalitní elektronkové áčko, tzn. muzikálně a velmi vzdušně.
2 roky s velmi přesným Teac A BX10 mne naučily poslouchat přesný zvuk rozlišující zdroj a nahrávku až na kost.
Ono malinké zabarvení není rušivé, ucho rychle odpustí a až na návyk na strojově přesné hluboké kmitočty odhalí nižší výkon a lehké zprůměrování v té oblasti.
NAD 3060 hraje muziku.
Foto z kaskus.us, protože jsem líný to blýsknout
Testovaný kus je více zachovalý.