NAD 316Bee v2

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Pecark
Kontaktovat uživatele:

NAD 316Bee v2

Příspěvek od Pecark »

Prosím o radu ohledně vhodného výběru reproduktorů k zesilovači NAD 316Bee v2.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: NAD 316Bee v2

Příspěvek od Sto61 »

Prosíš o radu. Proč se tedy neptáš v sekci "Potřebuji poradit" (potrebuji-poradit/) a
navíc se ptáš na reproduktory (reprosoustavy/) v sekci o zesilovačích i když chápu, že to spolu souvisí.
Ale nejsi první. To tady dělá mraky lidí, když se jim nechce hledat.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Spíš by si to chtělo uvědomit, že na trhu je reprosoustav jenom asi tak celá hromada a z toho "vhodných" k danýmu zesilovači jich bude asi tak půl hromady. Ale už ne všechny z tý půl hromady budou vhodný do danýho prostoru, k jeho požadavkům na to jak to má hrát, dokonce ani neřek jakou hudbu poslouchá, jakej zdroj hudby používá, jestli to mají být sloupky nebo regály (+ subwoofer), kolik do toho chce vrazit atd., atd.....

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pecark píše:
29 čer 2025 00:43
Prosím o radu ohledně vhodného výběru reproduktorů k zesilovači NAD 316Bee v2.
Vzal bych k tomu tyhle
https://www.vmaudio.cz/clanky_pokracova ... o.php#main

Pecark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pecark »

Omlouvám se jsem úplný začátečník . Má cenová představa kolem 20000Kč(max 25000Kč), rád bych sehnal bazarové. Ohledně výběru, zda sloupové či regálové nemám preference, nechal bych si poradit. Co se týče druhu hudby je to spíše rock a hard rock, ale i někdy folk(Led Zeppelin, Nick Cave, Pearl jam, David Bowie, Blue effect, atd. ale i Karel Kryl či Nohavica). Mám v podkroví prázdnou místnost (přes 32m2), ale má zkosené stropy - sedlová střecha. Zatím mám pouze zesilovač NAD 316BEE v2 a CD přehrávač Marantz CD 6007. Převážně bych chtěl muziku poslouchat přes CD, ale do budoucna bych si chtěl pořídit i gramofon pro poslech desek. Primárně bych, ale využíval převážně pro poslech CD přehrávač. Měl jsem teď možnost koupit reproduktory Infinity Kappa 8.2, ale můj zesilovač NAD 316BEE v2 je výkonově (40W-8ohm) na tyto bedny asi nedostačující(40-300W)?Za jakékoliv připomínky či odpovědi budu velice rád.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Já bych se zaměřil v první řadě na repro s trochu vyšší citlivostí cca kolem 89-90dB a tím ti výběr dost zřídne. Sloupy do větší místnosti a regály do ložnic a studentských pokojíků. Na doporučenou zatížitelnost beden se neohlížej, 40-300W rozhodně poslouchat nebudeš. Důležitá je impedance 8Ohmů. A nakonec si jdi vybraný model někam poslechnout a případně vezmi kamaráda. Tak šťastnou ruku! jrd

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To sis vybral jedny z nejnarocnejsich starsich beden, kdyz uz vintage kousky tak se mrkni po JBL 250ti nebo 5000Tim jsou citlivejsi a maji daleko lepsi impendacni prubeh tzn. neodvari ti zesilovac tolik jako notoricky "divocejsi" IK 8(.x). I tak bude NAD docela slaby partak k takvoym bednam a bude to hrat jako z prd*le. Z mladsich bych zkusil Aurum cantus M-103, rozpocet na ne staci a zrvona tyto zanry zvladaji na vytecnou a jejich pasek je navykovy *thumbs up*.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak si kup tohle a pak časem uvidíš

https://www.excelia-hifi.cz/inzerce/mis ... n-753/3415

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »