Problém na AVR NAD T753

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

Mám vážný problém s AVR NAD T753. Asi po pěti letech naprosté spokojenosti s tímto AVR mi začal vypadávat zvuk při přepínání zvukových modu (stereo,prologic music a movie,EAC,stereo enhanced1+2 atd.)Prostě když přepnu tak cca každé druhé nebo třetí přepnutí mi naběhne bez zvuku, dělá to i na sat. přijimači který mám zapojený optikou do toho AVR, tady když přepínám kanály tak každý druhý třetí kanál naskočí bez zvuku. STejně tak když na AVR přepnu třeba vstup do rádia, tak jednou normálně zvuk naskočí a jednou ne !!! Nevíte někdo co se s tím mohlo stát? Díval jsem se i do softweru AVR-ka a taky se mi tam něco nezdá, protože na nastavení pro vzádlenost jednotilvých repro mi v místě kde má být vzdálenost v metrech a centimetrech skáčou nějaké nesmysly, jen když tam dám místo metrů feet, tak se to nastavení ve feet chová normálně, ale v metrech mi skáči údaje jaké jsem tam nikdy neviděl, prostě místo 2,50 2,60 2,70 apd. tam mám střídavě 9.9 s FRONT což tam oboje nemá co dělat. Musel se nějak podělat ten software. Nedá se to přepsat? Nevím o žádné sběrnici a odkaze kde bych našel ten firmware, nevím, ale dost mě to štve! To jsem si myslel, že to AVR budu mít doživotně. Za ty peníze co mě stálo (tehdy skoro 25tisíc!) bych očekával že se mi tohle nikdy nestane, chovám se ke všemu jak v bavlnce, mám dva síťové filtry a podívejte se. Fakt maras, jsem znechucený jak c.. Neví někdo co by to mohlo prosím být za problém a jak jej nejlíp vyřešit??? Pochopitelně záruka je dávno v trapu, mám jej odhadem tak do 5 let. Určitě víc než 4 roky. Díky za každou radu, která nenase..... ;)

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

Ještě tolik: Zvuk nevypadáva kdy se mu zachce, ale jen nenabíhá při tom přepínání ať už kanálu nebo modu či vstupu na AVR. Když už naskočí tak nevypadne! Teda zatím se to nestalo nikdy, ale vždy když přepnu zvukový mod nebo vstup či program na přijimači tak co druhý či třetí přepnutí zvuk nenaskočí a musím přepnout zpět nebo dopředu a zpět aby naskočil. Nedělalo mi to dosud nikdy. Za poslední týden snad 500x.

petrL
Příspěvky: 1338
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od petrL »

Nejde to nějak resetovat? Obnovit tovární nastavení? Možná zkusit nechat delší dobu vypnuté (ne jenom stand-by). Přepíná to pomocí relé? (cvakají jako obvykle?) Potom už zbývá opravna.

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

Právě že resetovat to nejde, v tom softu nic takového není, žádné tovární nast. apd. Jinak při tom přepínání to necvaká a necvakalo, vlastně to přepínání ať už vstupu nebo zvuk.modu se projevovalo vždy jen údajem na displeji a tím, že to pochopitelně slyšíš, tu změnu, ale žádné cvaknutí či nic podobného. Ze zadu taky není bohužel žádná sběrnice pro aktualizaci firmwaru apd. jen trigger sběrnice a softclipp pro ořez apd. bohužel, asi to budu muset řešit přes někoho, kdo bude vědět co s tím, ale je to NAD a pokud bude třeba přepsat ten software či firmware, bude to asi pro málokoho.
Myslím, že v případě AVR už do budoucna investovat žádné velké peníze nebudu, stárne to asi tak rychle jako počítač a navíc to není na dlouho, to jsem si myslel, že když to sotva unesu (cca 21kg!) a stojí to 3x více než nejnižší řada Yamahy nebo Denonu, tak to musí stát za to, ale teď fakt nevím. *thumbs down* Jsem docela nasr....

petrL
Příspěvky: 1338
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od petrL »

Třeba odchází šváb, co to přepíná, zhruba řečeno. V lepším případě jenom jeho napájení (elyty). To zjistí v servisu. Zvenku to nevyřešíš. Holt po 5 letech je spotřební elektronika spotřebovaná. Noname by ti vydržela 2 roky. Je to daň za spoustu funkcí, které ale ty asi potřebuješ. Každá sranda něco stojí.

(Proto také se já držím jednoduchých přístrojů, nejlépe DIY, abych věděl, kam šáhnout, když se něco podělá - zatím musím zaklepat. Ale v případě mých znalostí to znamená omezení na stereo, s malým komfortem, zkrátka jenom podstatu - co nejlepší zvuk...)

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

Jinač tady je manual v pdf http://www.superfi.co.uk/extras/NAD/NAD ... ctions.pdf
Je tam taky popis k tomu softweru, je tam jasně viděť, že to žádné tovární nastavení nemá, jen si tam můžeš uložit až pět profilů nastavení a ty pak jen vyvolávaš s dálkače. Používám jen jeden, občas se to resetne při výpadku energie nebo spíše při nějakém přepětí nebo co, už se mi to za ty roky párkrát stalo a tak jsem si ten profil uložil pod jedničku a občas jej vyvolávám, když se mi něco nezdá. Jak říkám, žádné tovární nastavení, což je podle mě velká škoda. Třeba je ten problém ale horší, jak píšeš, myslím technického rázu a to si pak zásah vyžádá. Takže až se fakt naseru, tak přivedu do dacu Casea Cepheuse vedle koax vstupu (z DVD) ještě optiku ze satelit přijimače a vyprdnu se na celý multikanál. To bude asi nejlepší řešení.

petrL
Příspěvky: 1338
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od petrL »

Já jsem připojoval k televizi se 2 scarty a koaxem VHS, DVD a SAT. Existovalo několik možností. Teprve ve druhé variantě mi fungoval i zvuk SAT. Jenže za týden bez zjevné příčiny přestal fungovat zvuk VHS *headbang* Tak jsem zkusil třetí variantu a najednou všechno zase šlo... Zkus to taky nějak překopat. Zdá se, že zvuk je choulostivá věc. To tady ale všichni víme :)

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

Když mi to fungovalo v pohodě celou dobu a nikdy jsem nic takového nezaznamenal tak to nebude jen tak.
Ten problém je na beton na tom avr, jedině snad nějaký reset toho softu by mohl pomoci, pokud vůbec, ale ten nejde provést, alespoň zatím nevím jak.
Teď ho mám už přes hodinu odpojený zcela od síťe tak uvidím, až to budu zapínat, ale pochybuji že by to pomohlo. Taky jsem si říkal, že zkusím přehodit ty dva vstupy (optické) k jednomu mám přivedené DVD a ke druhému ten sat přijimač, jenže to je taky k ničemu, protože když na tom AVR přepínám pouze vstupy (třeba na rádio a zpět do tv)nebo jen mody tzn, ze sterea do multikanálu ať už jakékoli verze, tak se ten zvuk prostě nezpustí, skoro po každém přepnutí, je to tak 60 ku 40 v procentech, takže když sedíš u televize a přepínáš kanály nebo jsi na jednom kanále a přepínáš jen mody zvuku na avr tak ti prostě nenabíhá zvuk! Destkrát přepneš a z toho tak 4x nemáš zvuk, úplně náhodně! Takže jednou v modu stereo, jednou prologic music, jednou prologic movie, jednou eac, jednou enhanced 1 nebo 2 prostě kdykoli náhodně jak ve sportce, vůbec v tom není systém a taky není boha aby jsi to přepl třikrát a nestalo se to jednou. Dost to otravuje a spíš si myslím, že to bude čím dál horší.Kdoví co přijde.

Uživatelský avatar
Oggy
Příspěvky: 238
Registrován: 17 dub 2008 22:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od Oggy »

Našel jsem na jednom fóru návod na reset firmware ( http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/1/10321.html ). Jestli to funguje, to nemám jak vyzkoušet. :?

Just got off the phone with my NAD rep.. for the T753, he advises this process..

-> while the unit is on.. hold VIDEO6 and SOURCE right button (the outer two buttons on the bottom row) down for 5 sec's- the display will change a message

-> let go of them and the firmware will reset

-> turn the main power off (black pushbutton on the back of the receiver)

-> power back on... and you have a clean slate

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

oggy: prosím tě, můžeš mi to trošku přeložit? VIdeo6+ doprava zmáčknout na 5 sekund nebo co?
Já tomu nerozumím, když to není v cz. Díky

Uživatelský avatar
Oggy
Příspěvky: 238
Registrován: 17 dub 2008 22:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od Oggy »

hi-fi calvus píše:oggy: prosím tě, můžeš mi to trošku přeložit? VIdeo6+ doprava zmáčknout na 5 sekund nebo co?
Já tomu nerozumím, když to není v cz. Díky
No pokud to chápu dobře, tak máš zapnout Nada.
Zmáčknout čudlíky VIDEO6 a pravý čudlík SOURCE (krajní 2 čudlíky ve spodní řadě) a držet 5 vteřin - display má cosik ukázat.
Pustit oba čudlíky, firmware se zresetuje
Vypnout zadním černým čudlíkem.
Zapnout a mělo by být obnoveno tovární nastavení.

Nevím, jestli má NAD takový čudlíky, z obrázků předního panelu jsem moudrej nebyl. :(

Uživatelský avatar
Oggy
Příspěvky: 238
Registrován: 17 dub 2008 22:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od Oggy »

Tak jsem koukal, že na některejch fotkách má NAD ty 2 čúdle, na některejch ne. To jsem z toho jelen. :?:

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na AVR NAD T753

Příspěvek od hi-fi calvus »

Děkuji Oggymu za pomoc, ten reset jsem dělal vlastně špatně, protože jsem mačkal současně s SOURCE to VIDEO6 na dálkači a ne přímo na AVR, proto to nešlo, po tom oggyho překladu už ten reset vyšel hned napoprvé, pak se skutečně cosi objevilo na displeji (přes celý display) a pak to jaksi zmrzlo nebo co, protože nešel ani vypnout receiver. Pak tedy skutečně nezbylo nic, než reset na čudlíku zezadu, po opětovném zapnutí skutečně software v továrním nastavení. Musel jsem vše znovu naladit, včetně rádia. Bohužel to stejně vůbec nepomohlo, už v tom softweru jsem si všiml, že je tam stále ta malá chyba v nastavení, kde se nastavuje vzdálenost všech repro v metrech a centimetrech, tam totiž vždy byly volby jako 1,50 1,60 1,70 1,80 atd. až do cca už nevím snad osmi metrů, v mém případě jsem tam měl vždy cca 2,70 stejně na centru, někdy o 10 cm méně no a na soroundech tak 1,50. Jenže teď co se pokazil receiver je tam, teď dobře poslouchejte, u každé volby 9,90 10,90 a slovo FRONT ! Což je naprostá blbost. Vzdálenost repro FRONT, ano tohle tam mám teď za volbu. Jediné štěstí je, že když tam přejdu z meters do feet, tak tam naštěstí funguje všechno normálně, teda zatím, takže teď to tam mám ve FEET.
Jinak zatím nikde v tom softweru chybu nevidím. Horší chyba je s tím zvukem a to se odstranit resetem rozhodně nepovedlo, takže jde nejspíš o hardwerovou chybu, abych měl 100% jistotu, potřeboval bych mít možnost přepsání firmwaru neboli softweru toho AVR, jenže k tomu NAD T753 nenabízí žádnou sběrnici, k méme velkému údivu, protože tohle je dneska samozřejmostí i u kdejakého šitu za pár kaček z hypermarketu, taky každé jiné AVR na které jsem se díval pro případný další nákup (už s HD formáty zvuku) tuhle možnost nabízejí, např. MARANTZ nebo HK v ceně už od 15t. Samozřejmě je třeba pak taky sehnat konkrétní firmware ke konkrétnímu přístroji, to ale na internetu problém není. Sám jsem už přepisoval firmware asi 3x k různým DVD přehrávačům, nedávno taky k jedné GPS-ce a mému HD sat.přijimači. Mimo to asi 10x v minulostí jsem přepisoval i BIOS k základním deskám několika PC. U NAD bohužel nic, tohle prostě neřeší a možná že by mi to pomohlo vyřešit ten problém, usuzuji právě proto, že se viditelně ten soft podělal (viz první připomínka k nastavení vzdáleností repro) možná bych pak nepotřeboval ani zásah v servisu. Tak nevím, co teď dělat, každopádně se mi nechce dále do toho AVR cokoli investovat. Už jsem se díval na MARANTZ SR5004 a HK AVR255, teda zatím jen tak zběžně, ale věnoval jsem tomu zatím skoro celou středu. :D
Asi to vypadá na vyřešené dilema letošních vánoc, pokud to dobře dopadne, času ale zatím ještě moře, nejen na uvažování. NAD AVR a CD už ale doma vidět nechci, na to jsem teď dost zanevřel. Oggymu ještě jednou děkuji za čas a pomoc.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host