Prosím o radu - šum/bzukot z reprobeden
Prosím o radu - šum/bzukot z reprobeden
Zdravím,
používám reproduktory Xavian Bon Bonus zapojené se zesilovačem Yamaha A-S201, do něj zapojený gramofon Project Debut PRO a přes digitální vstup také počítač. V poslední době je ze zapojených reproduktorů slyšet výrazný šum až bzukot, tento problém jsem dříve neměl.
Zkusil jsem zesilovač vyčistit zevnitř od prachu a gramofon se zesilovačem zapojit do prodlužky oddělené od počítače a monitotu, to však nepomohlo.
Zesilovač je zakoupen z druhé ruky; pokud by se problém vyskytoval v něm, chtěl bych zároveň poprosit o případné doporučení možné alternativy vzhledem k parametrům reprobeden Bon Bonus a gramofonové přenosky Pick it PRO.
Předem díky.
používám reproduktory Xavian Bon Bonus zapojené se zesilovačem Yamaha A-S201, do něj zapojený gramofon Project Debut PRO a přes digitální vstup také počítač. V poslední době je ze zapojených reproduktorů slyšet výrazný šum až bzukot, tento problém jsem dříve neměl.
Zkusil jsem zesilovač vyčistit zevnitř od prachu a gramofon se zesilovačem zapojit do prodlužky oddělené od počítače a monitotu, to však nepomohlo.
Zesilovač je zakoupen z druhé ruky; pokud by se problém vyskytoval v něm, chtěl bych zároveň poprosit o případné doporučení možné alternativy vzhledem k parametrům reprobeden Bon Bonus a gramofonové přenosky Pick it PRO.
Předem díky.
Re: Prosím o radu - šum/bzukot z reprobeden
Když odpojíš vše, gramo i Pc a necháš jen bedny, tak to dělá taky ?
Ano, dokud mám zapnutý zesilovač (a volume je výš než 0) a z něj výstup do reproduktorů, přetrvává to.
Zas tak výrazný ten šum není, ale když je třeba pasáž ve skladbě slabší, je to znatelné.
Zas tak výrazný ten šum není, ale když je třeba pasáž ve skladbě slabší, je to znatelné.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Divná věc, Yamahy jsou obvykle velké držáky, měl jsem jich několik a všechny hrají do nynějška bez vady. Zkus zkontrolovat kabely a redukce, kterými máš připojený počítač do CD vstupu, jestli jsou v pořádku. Zkus i jiné vstupy. Pokud si soused nepostavil za zdí rušičku, tak bych zkusil, pokud možno, vypůjčit ještě oddělovací trafo. Mě třeba v paneláku zlobila lednice v úplně jiné místnosti. A nakonec bych odesl zesilovač ke kamošovi na zkoušku. Pokud vše selže, tak servis. Jrd
Dobrá, zkusím. Moc díky za rady
Yamaha A-S201 je moderní levnej šmuk, nelze od něj očekávat bůhví jakou kvalitu, klidně je možný, že bude stačit nějaký rušení v síti a do něj to pronikne jako nic. Spíš bych zkusil jinej (a kvalitnější) zesilovač.
> Yamaha A-S201 je moderní levnej šmuk, nelze od něj očekávat bůhví jakou kvalitu, klidně je možný, že bude stačit nějaký rušení v síti a do něj to pronikne jako nic. Spíš bych zkusil jinej (a kvalitnější) zesilovač.
A jakej byste případně v cenové kategorii okolo 10 000 doporučoval? Má na kvalitu výsledného zvuku větší vliv nižší impedance oproti reproduktorům, či nižší zatěžovací kapacita oproti té doporučené u přenosky gramofonu? Zaujal mě například cambridge AXA35 – sice 8ohmový, stejně jako reprobedny, ale s kapacitou pouze 110 pF (u přenosky píšou doporučenou 150 - 300 pF).
Jsem v tomto naprostej amatér, tak budu rád za jakékoliv další tipy/doporučení.
Předem díky.
A jakej byste případně v cenové kategorii okolo 10 000 doporučoval? Má na kvalitu výsledného zvuku větší vliv nižší impedance oproti reproduktorům, či nižší zatěžovací kapacita oproti té doporučené u přenosky gramofonu? Zaujal mě například cambridge AXA35 – sice 8ohmový, stejně jako reprobedny, ale s kapacitou pouze 110 pF (u přenosky píšou doporučenou 150 - 300 pF).
Jsem v tomto naprostej amatér, tak budu rád za jakékoliv další tipy/doporučení.
Předem díky.
A-S201 je uplný základ a je to normální (respektive vlastnost), u toho hodne low cost zesilovace. Mel jsi myslet na vyssi řadu, kde tento "efekt" neni. Dokonce je to zminene i na webu a udelan test a varovano pred tim.
Lad2000: Přesně tak, tam toto nehrozi.
Viz toto video.. je tam i zmíněn šum na nulu cca 8.35 atd..
Lad2000: Přesně tak, tam toto nehrozi.
Viz toto video.. je tam i zmíněn šum na nulu cca 8.35 atd..
Vycházel jsem z textu:
"V poslední době je ze zapojených reproduktorů slyšet výrazný šum až bzukot, tento problém jsem dříve neměl."
Tak jsem to bral jako závadu, ne jako vlastnost. Proto jsem chtěl vědět, jestli to dělá zesilovač i když se odpojí vstupy.
"V poslední době je ze zapojených reproduktorů slyšet výrazný šum až bzukot, tento problém jsem dříve neměl."
Tak jsem to bral jako závadu, ne jako vlastnost. Proto jsem chtěl vědět, jestli to dělá zesilovač i když se odpojí vstupy.
Některá repro navíc tuto neduhu výtáhnou/zesílí výrazněji a slyšíš to i daleko od beden.
Síťovej filtr? cívky a kondy a jejich kombinace...různejch zapojení je na netu víc než číslel v telef. seznamu.