Název známé to písně jsem užil záměrně a to z jednoduchého důvodu...prosím, objasněte mi někdo z opravdu technicky znalých, jako laikovi, čím to je, že různé zesilovače hrají různě. V tomto vlákně bych se rád oprostil od názorů na to, který zvuk je ten správný, správně naměřené hodnoty (nic mi neřeknou, nebo tip na přístroj, který je zaručeně etalonem podle kterého lze posuzovat ostatní přístroje...to mě teď nezajímá.
Dokonce jsem se dočetl větu : "že každý přístroj, který do zvuku něco přidá, stojí za..." Podle kterého ukazatele se to posuzuje? Nebo, byl někdo při pořízení všech nahrávek ve studiu? Či dokonce tvrdí, že slyší a vnímá zvuky stejně jako ostatní? To snad ne...
Ne, opravdu se ptám na jednoduchou věc , proč zesilovače (třeba integrované, zajímají mne nejvíce) mají různý zvuk...vyšší klidový šum při podobném či stejném nastavení a ano i slepém testu (absolvoval jsem je už kdysi jako prodejce, dobře vím, že různé přístroje hrají různě a je mi jedno o kolik, nebo kdo věří a kdo ne, není to předmětem otázky), tím je, které konkrétní součástky tolik ovlivňují zvuk, například větší množství basů, mírné nebo výraznější sibilance apod.
Z předchozích i současných diskuzí na tomto i jiných fórech už tedy vím, že to není vnitřní kabeláž, vnější kabeláž, konektory ani napájení, takže trafo myslím také vyloučíme...co tedy? Výkon? Kondenzátory? Vždyť konstrukce zesilovače, třeba dual mono jsou víceméně stejné (ne vždy, vím. Opravdu jsem laik, tak pokud se ptám hloupě, promiňte) ale je to tedy součástkami, nebo jejich sestavením? Nedává mi to smysl...proto prosím o relevantní vysvětlení, ne střílení od boku, či odkaz na články apod.
Uvítám i odkaz na už dříve uveřejněné vlákno. Omlouvám se, ale nenašel jsem...pouze vzájemná napadání a dvou znesvářených skupin. To mě také nezajímá.
Moc všem zkušeným a znalejším děkuji.