toroidne trafo

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
andre
Příspěvky: 15
Registrován: 29 úno 2012 20:00
Kontaktovat uživatele:

toroidne trafo

Příspěvek od andre »

Caute stalo sa vam uz niekedy ze po vypnuti zosilovaca bzuci trafo?Uz sa mi to stalo 2krat a preslo to az ked som ho vypol zo siete.Jedna sa o novy stroj.Taktiez mi nesvieti ledka v rezime ON ,teda obcas zasvieti alebo preblikne.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: toroidne trafo

Příspěvek od Odar »

andre píše:novy stroj
Co sa spytat vyrobcu / predajcu? *sunglases*

andre
Příspěvky: 15
Registrován: 29 úno 2012 20:00
Kontaktovat uživatele:

Re: toroidne trafo

Příspěvek od andre »

Tak to je samozrejme.Chcel som len vediet ci mal niekto takuto chybu a ci bola vazna.Neaky cas potrva kym pojdem na reklamaciu,kedze to mam dost od ruky a ani cas nie je.

Jintaj
Příspěvky: 17
Registrován: 13 dub 2011 22:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: toroidne trafo

Příspěvek od Jintaj »

Škoda, že jsi neuvedl typ zesiku. Toroidy jsou obecně háklivé na SS složku v síti. Je možné, že po vypnutí zůstane přístroj v režimu Standby a po odlehčení se prostě trafo ozve.

andre
Příspěvky: 15
Registrován: 29 úno 2012 20:00
Kontaktovat uživatele:

Re: toroidne trafo

Příspěvek od andre »

Ide o NAD 356.Posledne dni som si vsimol ze ked odpojim kabel od siete a zapnem ho az na druhy vecer ked idem pocuvat ,tak vtedy ta ledka co signalizuje rezim ON svieti stale,doteraz nesvietila iba obcas blikla.A tiez neviem ci je uplne normalne ze ked ho zapnem tak sa najskor rozsvieti cervena tak na 3sec. az potom modra,teda ak sa jej chce.

Jintaj
Příspěvky: 17
Registrován: 13 dub 2011 22:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: toroidne trafo

Příspěvek od Jintaj »

To rozsvícení červené LED signalizuje aktivaci soft startu (nabíjení kondenzátorů omezeným proudem, jinak by zesik vyhodil třeba i 16A jistič). Rozsvícení modré LED pak provozní stav.
Trafo bručí při zátěži, nebo v režimu Standby? Možná si budeš muset obstarat něco na odfiltrování SS složky v síťovém napětí (síťovou "pračku" třeba Accuphase PS-510 nebo podobnou, viz zde http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=15&t=732 ).

andre
Příspěvky: 15
Registrován: 29 úno 2012 20:00
Kontaktovat uživatele:

Re: toroidne trafo

Příspěvek od andre »

Trafo ma az tak netrapi stalo sa to iba raz od kedy ho mam cca 3 mesiace,ano bolo to v Stand By,ale ta LED mi bud nesvieti,alebo blika niekedy svieti 5min,niekedy 5 sec.Moze to byt napr.nestabilitou v sieti?Jeden elektrikar na silnoprud mi povedal ze u nas su stare poddimenzovane el. kable na stlpoch,kedze novych domcekov stale pribuda a odber ja vacsy a vacsy,v nedelu ked je kazdy doma to je pekne vidno napr. na mikrovlnke ako sa pomalsie toci.Mozno je to sprostost ja do elektriky nevidim,ale myslim ze to s tym nema nic spolocne a problem je v NAD.Ale ak by bol problem v sieti a na reklamaci by im to svietilo tak by ma asi mrzela ta cesta za 50eur.Jedine to skusit u znameho v inej lokalite.

jouda

Re: toroidne trafo

Příspěvek od jouda »

Ja treba v casech, kdy jsou vsichni doma (vecery, Vanoce atd.) mam v siti az 255 V (jsem druhy za transformatorem) a to uz zasahne sitovy filtr (MonsterPower HTS5600) a pekne vse povypina. Nevim, jestli je to zrovna tvuj problem, ale neco takoveho by bylo dobre v budoucnu poridit - jednak z duvodu ochrany, druhak z duvodu filtrace. Pokud chces vyse, tak misto navrhovaneho Accuphase bych spise navrhoval PowerPlant, ale to uz zalezi na kazdem soudruhovi ;)

magy1
Příspěvky: 31
Registrován: 01 kvě 2012 17:28
Kontaktovat uživatele:

Re: toroidne trafo

Příspěvek od magy1 »

No xiii ten ti poradil ze accuphase pracku a este mu porad Nordost Odin sietovy kabel urcite sa mu to oplati
ja radim zahod ten NAD dalekooooo a kup si poriadny zos........

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host