Výber MONO koncového zosilovača

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
anawak
Kontaktovat uživatele:

Výber MONO koncového zosilovača

Příspěvek od anawak »

dovolil som si k tejto veľmi komplikovanej téme vytvoriť nové vlákno lebo predpokladám a očakávam búrlivú diskusiu. Tak píšte svoje podnety aby sme sa na konci dopracovali k tak max trom značkám.

Kritériá výberu sú: Monoblok 300 W a viac,najlepšie okolo 600 W, tranzistorová konštrukcia, prípadne hybrid, pokiaľ možno referenčná kategória.

K zamysleniu ponúkam značky a modely, ktoré sú mi známe. Je to ani nie štvrtina zo všetkých možných ale kľudne doplnte.

CLASSE OMEGA
LAMM 1.2
CARRY AUDIO CAD 500
MUSICAL FIDELITY TITAN
PLINIUS SA reference
CODA CX mono
ELECTROCOMPANIET AW 400 NADA
ELECTROCOMPANIET AW 600 NEMO
McINTOSH MC 1,2 kW
JEFF ROWLAND 301 mono
THORENS TEM 3200
PASS LABS X600.5
AESTHETIX ATLAS mono
SIMAUDIO MOON W-7m
YPSILON AELIUS
THETA CITADEL 1.5
TECHNICAL AUDIO DEVICES M600
KARAN KA-PA 450
BALANCED AUDIO TECHNOLOGY - VK 6200
NAIM NAP 500

značky ako KRELL, Mark Lewinson, DartZEll, Accuphase, AYRE, som neuvádzal, pretože od nich sa mi osobne nepáči nič.

Tak prispejte k MISS AMPLIFIER svojim hlasom a príspevkom aj vy....

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Výber MONO koncového zosilovača

Příspěvek od pasul »

Ještě před chvílí jsi psal, toto:
anawak píše:To Tony,

Myslíš, že by to s REF 5 a s AVALONom mohlo hrať? Mne sa osobne Accuphase vždy páčil, najmä ich integráče.
A nyní píšeš toto:
.... Accuphase som neuvádzal, pretože od nich sa mi osobne nepáči nič.
To hovoří naprosto za vše. A není již třeba tady s tebou cokoli řešit. Můžeš nám sdělit kolik ti je let? Ale pravdu. A ne ty vymysly co tady do teďka všude píšeš. :lol:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jen bych ještě rád upřesnil, že ten první příspěvek byl napsán 29 čer 2010 22:16. Ten druhý, kdy to již bylo všechno jinak je tedy dnešní. 30 čer 2010 11:35. Já chápu, že člověk se posunuje kupředu a hledá, mění a zkouší. U konstruktérů jako PMA je to zcela normální. On staví a zkouší různá zapojení. Zkouší různé změny a vlivy. Tam se člověk může stále posunovat a vylepšovat. Někomu ty obraty můžou připadat divné. Ovšem ani u Pavla to nikdy nebylo za 13 hodin čistého času. A to mohl za dopoledne něco nového objevit a vyzkoušet.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

anawak píše: ..... značky ako KRELL, Mark Lewinson, DartZEll, Accuphase, AYRE, som neuvádzal, pretože od nich sa mi osobne nepáči nič.
Anawak, pokial bedne budes mat Avalon, urcite zvazil by som i Ayre, u Eda s Ayre K1 + V1 vzdy to hralo slusne a nove Ayre KX-R a MX-R patria medzi top pristroje.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

To PASUL,

Najdrahší PASUL. Tvoje komentáre k tomu, čo kto kedy napísal a prečo zmenil názor, ma nezaujímajú. Ani nepatria na toto vlákno. Človek je tvor omylný a robí chyby. Taktiež chyby v písaní. Ten accuphase mi unikol. Pravda - nemalo sa mi to stať. Najmä keď tu poniektorým , a ty patríš medzi nich spolu s donutsom, ani nejde o hifi ale o to, ako koho napadnúť, uraziť, poslať do pi... atď.
A o písaní nezmyslov?! prepáč, neviem o čom to tu kvákaš a trepeš. Asi máte dosť teplo tak si daj studený obklad. Určite Ti to pomôže. Myslím, že toto je slobodné fórum a každý si sem môže napísať čo chce. ja tiež s niektorými tvojimi názormi súhlasím a niektoré sú mi riadne smiešne. ale to neznamená, že ta budem hned obvinovat a vyhrabavat na teba nejaký tvoj omyl.
Pozri sa skor na niektoré tvoje nezmysli, ktoré tu píšeš a o čom sú. S hudbou a jej počúvaním to už dávno nemá nič spoločné. A pokiaľ podľa teba nie je treba so mnou dalej niečo riešiť, tak nerieš. Bez tvojich teoretizovaní sa tu celkom dobre obídem. a myslím, že nehovorím len za seba.
Pokiaľ ta zaujíma moj vek, tak je to 32.
Namiesto toho , aby ste sem s donutsom pridali svoj názor, pretože teoreticky ste riadne "nabúchaný informáciami" tak ma tu ideš posielať do riti , že som označil accuphase - nepáči, a pred tým páči. Stalo sa. Neviem čo to tu riešiš.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

VSETKýM NáVSTEVNíKOM TOHTO VLáKNA SA OSPRAVEDLNUJEM ZA SVOJE VYJADRENIE K ZOSILO MARK LEWINSON, AYRE, ACCUPHASE ATD, žE SA MI NEPÁČia. Lepšie a vyspelejšie by asi znelo: Z NEJAKÉHO DOVODU NEVYHOVUJÚ. To sa týka najmä Accuphase, na ktorý ma svojim trápnym, arogantým a nemiestnym sposobom upozornil pan dokonalý - PASUL.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pasul píše:Jen bych ještě rád upřesnil, že ten první příspěvek byl napsán 29 čer 2010 22:16. Ten druhý, kdy to již bylo všechno jinak je tedy dnešní. 30 čer 2010 11:35. ....
Nebuď tak pintlich - nejspíš se dobře vyspinkal a navíc má (třeba) dnes svůj den ! :lol:

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

veď hej....

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

A jak si pekne to hovno rozpatlava ve vlasech. Nadhera.

boxer

Příspěvek od boxer »

Když pominu ty půtky a tvůj seznam,který je směsicí všeho možného,navíc ta tvá poslední věta měla asi znít (bez Accu),že z typů XYZ (určitě jsi neslyšel všechny typy) jmenovaných značek se mi nic nehodilo (velmi pochybuji,že ze zmiňovaných "nevhodných" značek a jejich všech typů by si "normální "smrtelník nevybral),tak zkus buď jednu stranu mince
Obrázek
a nebo druhou stranu
Obrázek

Tedy Manley Neo Classic 500 či Bryston 28B SST2.

Ale nějak se nemůžu zbavit dojmu,že nás jen zkoušíš.
Protože při týhle cenový dardě už by měl mít člověk jasno,co chce.

Minimálně Srolla, BigBrothera či TYA bys měl taky vyzkoušet.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pasul

vynikající. trefné.
také kroutím hlavou kolem dokola.

boxer

určitě nás jen zkouší. jinak si to anu neumím představit.
také trefné. jako vždy

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Musical Fidelity Titan..

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

I já jsem tápal,dnes už se musím pouze pousmát.Proč hledat tak daleko,když to nejlepší máš téměř před prahem.Samozřejmě,že snobismus stále jěště funguje,ale to už pak nejde o výsledek.Ale jednu radu mám,poslechni si Naim 500,můžu tě nakontaktovat ke správnému člověku,jedinému který má v Čechách kompletní řadu Naim 500!I já se těším na poslech někdy v září,budeme srovnávat jeden z TOp zesilovačů na světě dle odborných magazínů a tleskačův vynález,který má natrhnout zadek všem těm nej od těch nej světových firem.Výsledek bude více než zajímavý.Repro budou Proac Carbon8,tedy repro vysokého rozlišení.I Luděk se na tento zápas těší,včera když jsem mu to oznámil,byl přímo nadšen,je si opravdu jistý jak to dopadne. :) Promin za malé odbočení,ale i toto někdy pomáhíá k rozhodnutí.Neudělej chyby,které i jsem i já spáchal.mimochodem Naim 500 má mensší výkon než Tleskačův vynález a je stejně drahý,ale má hezké zkreslení,to je taky umění. :lol:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

anawak - No nečerti se. Já si moc dobře pamatuji co někteří psali k určitým značkám a jejich konečné závěry a soudy. Když někdo obrátí za nějaký čas - je to řekněme OK. Ale za 13 hodin čistého času mě to připadá jako celkem dost rychle. To by jsi asi nedokázal přes noc si něco od této značky poslechnout. A i kdyby jeden přístroj, tak je nevhodné zavrhnout podle jednoho přístroje celou značku. Každý se vyvíjí a zlepšuje. Nebo dokonce kompletně obrátí. Viz ta tvoje Wadia, kterou jsi se oháněl u zesilovače darTzeel. Nelíbí se mě ani tvé narážky na značku Sroll a tvrzení, že přístroj který asi vlastníš ty, je o 1000% lepší. Nebo to bylo ještě s jednou nulou navíc? Lepší tak možná pro tebe. Ale pro někoho jiného to tak vůbec nemusí být. Třeba Zappovi to sednulo naprosto dokonale a on by určitě neměnil.

Ale nejhorší na tom je, že si opravdu myslím, po tom co jsi tady předvedl, že jsi Sroll Lyric ani neslyšel. A teď myslím v domácím nebo tobě dobře naposlouchaném systému. A né někde na výstavě! Nebo se pletu?

Odpovědět