Výkonové konce k quadral Aurum Montan 8

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výkonové konce k quadral Aurum Montan 8

Příspěvek od FS »

Kamarád používá AV receiver od Marantze - model 7005 anebo spíše následující, nevím přesně. Má jen stereo, repro Xavian XN125 + sub Xavian Cuore. Mezi AV receiver a repro používá koncové stupně ze starého stereo zesilovače Monrio:
https://www.tnt-audio.com/ampli/asty_e.html. Není to žádný "postižený" hifista a určitě by si kvůli lepšímu zvuku z AV nekoupil další koncáky, nicméně i on slyší, že mu to hraje lépe přes Monrio. A to přesto, že se jedná o zesilovač málo výkonný. Ne, že by AV bylo špatné, ale Monrio je prostě lepší. Chci tím říct, že jen o výkonu to nebude.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

K Superchargeru - pokud jsem správně pochopil z jiných článků, tak jeho unikátnost je v tom, že lze využít jako jakýsi "booster" kdy se připojí na zesilovač klasicky na jeho výkonné stupně a dodájim další porci výkonu bez zabarvení charakteru výstupu zesilovače který ty Superchargery napájí.

Multikanál do budoucna udržet určitě budu chtít, ale tam i potom vystačím v pohodě s aktuálně používaným Marantzem.
SR7009 zůstane dál v obýváku kde je teď a k ni jen místo Montanu přijdou jiné menší sloupy od quadralu, jaké přesně, to teď ještě neni jasné. Na surroundech zůstanou přitomné quadral Argentum 520 a jako centr se zanechá i stávající quadral Argentum 510 Base. Jen ty velké Montany se přestěhují časem do samotné poslechové místnosti i s právě hledaným koncákem, či monobloky.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tedy v tvem okruhu vyberu bude jeste vhodny predzesilovac.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

marvinnrv píše:
03 pro 2018 13:35
K Superchargeru - pokud jsem správně pochopil z jiných článků, tak jeho unikátnost je v tom, že lze využít jako jakýsi "booster" kdy se připojí na zesilovač klasicky na jeho výkonné stupně a dodájim další porci výkonu bez zabarvení charakteru výstupu zesilovače který ty Superchargery napájí.

Multikanál do budoucna udržet určitě budu chtít, ale tam i potom vystačím v pohodě s aktuálně používaným Marantzem.
SR7009 zůstane dál v obýváku kde je teď a k ni jen místo Montanu přijdou jiné menší sloupy od quadralu, jaké přesně, to teď ještě neni jasné. Na surroundech zůstanou přitomné quadral Argentum 520 a jako centr se zanechá i stávající quadral Argentum 510 Base. Jen ty velké Montany se přestěhují časem do samotné poslechové místnosti i s právě hledaným koncákem, či monobloky.
muzes je pouzit jako samotne konce bez toho aniz bys jim prerazoval jiny zesilovac

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Pak asi není nezbytné se vázat na AV receiver, ale použít silnější integráč třeba Vincent, MF, ...

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Bazi 36:
vhodný předzesilovač budu řešit až v momntě, kdy Montany opustí obývací pokoj a usadí se v poslechovce, což může zabrat ještě 1-2roky

PavelDosko:
jsem si toho vědom

Borek:
:roll:

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Advanced Acoustic konce měl Daliborr a u obou se vyskytly technické problémy, jinak hrály celkem pěkně. Každopádně bych koupil raději jeden pořádný koncák v bazaru než nové zboží ve stejné ceně, když už bych chtěl co největší kvalitu. Za mě co jsem slyšel Classé, Primare, Marsh. Už tu padlo x možností, stejně je to o poslechu. Zápory AVR zmíněny také, nyní je to tvá volba. :ugeek:

PS: žil jsem s nevyváženou sestavou preamp 3v1 + konce Vincent SP997 a skončil v setupu jaký zmínil Pavel tzn. lepší žádný preamp než underdog, naštěstí toto můžeš zdarma řešit ad-hoc po poslechu s AVR ale stejně z 95% tipuji, že skončíš u řetězce bez preampu AVR 8-).

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

S tím poslechem bych samozřejmě byl s tebou za jedno. Taky tyhle věci nerad pořizuje jen na základě toho, že někdo napíše značku s dodatkem "to hraje dobře" a já to hurá běžím koupit. Ale upřímě, kde si to člověk má jako poslechnout. Chápu ještě nové, či aktuálně prodávané věci, že si zajedu někam do studia. Jenže nové kupovat nebudu. Zastávám také názor raději starší, zachovalí a lepší model, než dražší, nový, ale horší. K tomu se přídává skutečnost, že rozpočet neni neomezený.
U bazarového, či ±5let starého koncáku si těžko zajdu do studia na poslech. Pochybuju že někdo v okolí by odpojoval, zabaloval a přvážel svoje koncáky až ke mě. Druhý směr, že já naložím Montany a pojedu k němu je připojit je stejně nesmyslná. Tak či onak, zvolený koncák na jiné, nebo i stejné soustavě bude v nějaké místnosti hrát jinak, než u mě ... je to prostě alchimie.

Využití AVR jako preampu je jen dočasné rešení, než by se Montany přesunuly do poslechovky a tam se ke koncákům bude samozřejmě muset přikoupit předzes. To všechno jsem tady ale už min. 3x psal. Trošku mi přijde, že každý druhý co mi odepíše, jako by četl jen polovinu toho co napíšu ...

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Uvažuju nad nabídkou ADVANCE ACOUSTIC MAP306 za 11 000,-

Vím, je to výkonově "stejné" jak SR7009 a je to integráč, ale že bych se jednou odlepil od těch Marantzu a poslech něco jiného než komerci.
Co na to říkáte? Má to nějaký smysl, že by mě to nasměrovalo, popřípadě se posunula i reprodukce těch Montan, nebo je to úplně zbytečný takovej krok dělat.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

A co je nekomerce? Komerční jsou všichni.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Kolego, ono "Marantz" je úplně v pohodě.
Jestli potřebuješ silnější výkon, sežeň silnější "Marantz"

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

irotam:
z mého pohledu je komerce to co vidím ve všech elektrech atd. - Pioneer, Yamaha, Denon, Marantz, Onkyo...

Ramones:
to netvrdím, Marantz je taková moje srdcovka, samotného mě ale láká poslechnout něco jiného, abych měl porovnání.
Ten zmíněný MAP306 mi přišel s ohledem na cenu jako přijatelný na test.

Otázka je co od toho Marantzu, nesplnitelný sen je MA-9S1 / MA-9S2, ten jsem ale snad nikdy nezahlédl v nějaké nabídce a když tak to bude za raketu. Již zmíněné MA-500 nemají smysl

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Při zapojení v biampu nemusíš nic dalšího hledat, si myslím.
Citlivost beden 89db je dostatečná na domací poslech, byť mám doma "hlasitější".
...při plném výkonu by mě vyhnaly z pokoje :-)
Chraň si sluch, po zraku to nejcenější, co máme :-/

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

To je taky důvod, proč jsem se tu oháněl, když kdokoliv hazel "špínu" na SR7009. Ano, asi to neni jako koncáky které tu zazněli, ale jak jsem psal, kdyby si přítomní udělali výlet a tuhle stávající kombinaci poslechli, možná by přikývli že to opravdu špatně nehraje. Tuto nabídku berte vážně, zda někdo je z blízkosti Chomutova, rád ho zde přivítám k poslechu - kává je gratis ;)

Příspěvky typu "Smutny pripad naprosto nevhodneho parovani komponent" mě až urazili. Protože takhle to opravdu nehraje!! *taktone*

To nic nemění na tom, že i tak věřím tomu, že ta soustava umí i ještě lépe a člověku to nedá se neposouvat dál a dál...
Znovu připomenu - jen o hlasitost mi nejde.

Registroval jsem se a psal i přímo na Německé Aurum-forum se stejným dotazem, uvidíme co napíšou tamní odborníci, jelikož ti reproduktory řady Aurum vlastní a tak mají možná lepší vlastní zkušenosti.

sekal

Příspěvek od sekal »

Ten výše zmíněný ADVANCE ACOUSTIC MAP-306 není zrovna příliš povedený stroj (www.mpielectronic.com/NewsFiles/Advance ... o-2011.pdf). Harmonické zkreslení (THD+N) na úrovni elektronk. zesilovače a stejně tak šumové vlastnosti, které jsou nevalné. K diskutovaným Quadralům bych si představoval rozhodně lepší zesilovač, než je zrovna tento.

Odpovědět