Výkonové konce k quadral Aurum Montan 8

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: Výkonové konce k quadral Aurum Montan 8

Příspěvek od marvinnrv »

OK, proto asi i tak nízká cena.

Ještě zkusím nadhodit jednou tuto značku a to přesněji Advance Acoustic MAA-705. Jsou tyhle kousci na tom třeba lépe?
Mohl bych mít dva kusy za 26 000,-

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jj, jsem psal dříve, že pokud koncáky, tak něco řady Nuforce (dnes pod Optoma), Bel Canto nebo Jeff Rowland.
Pak bys poznal (jako já), že dál hledat netřeba :-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

S výkonom by som to nepreháňal, tie boxy sú 4-ohmové a majú reálnu citlivosť cca 86dB. Pritom výrobca udáva zaťažiteľnosť max 300W music, http://www.quadral.com/lautsprecher/pro ... ntan-viii/ .Aby to neskončilo nejakým poškodeným meničom...

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Citlivost soustavy je 89dB, asi koukáš na technické parametry nějakých starších Montanu.

Když napíšu, že mi nejde v tomto o nejvyšší hlasitost, tak to znamená, že je nebudu solit na plný koule !!! tohle opakuju asi po 5té, ale věřím že za 10 příspěvků to zase někdo nadhodí a ještě přidá, že místo AVR bych měl použít klasickéj 2kanál ... *2thumbsup*

Vratím se zpět k přirovnání k tomu autu ... neznamená že mám vůz se 400koňmi, tak že s ním nejde jet pomaleji než 250km/h. I sním jde jet v klidu třeba 20km/h, jde o to, že když s ním člověk jede pak po dálnici 130km/h, tak mu nemusí stát na krku, ale plyn jen tak lehtá.

Poškozením to neskončí na 1000%, vydržet dlouhodobě hladiny akustického tlaku, které tyto repra ze sebe dokážou dostat neni ve 25m2 velké místnosti únosné a hlavně nejsem hluchej...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Již jsem ti psal reálnou zkušenost Advance Acoustic Daliborra a není první kdo hlásil poruchovost napříč jinými modely této značky.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ramones píše:
06 pro 2018 19:24
Jj, jsem psal dříve, že pokud koncáky, tak něco řady Nuforce (dnes pod Optoma), Bel Canto nebo Jeff Rowland.
Pak bys poznal (jako já), že dál hledat netřeba :-)
Vím moc dobře o čem píše.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

marvinnrv píše:
06 pro 2018 20:13
Citlivost soustavy je 89dB, asi koukáš na technické parametry nějakých starších Montanu.

Když napíšu, že mi nejde v tomto o nejvyšší hlasitost, tak to znamená, že je nebudu solit na plný koule !!! tohle opakuju asi po 5té, ale věřím že za 10 příspěvků to zase někdo nadhodí a ještě přidá, že místo AVR bych měl použít klasickéj 2kanál ... *2thumbsup*

Vratím se zpět k přirovnání k tomu autu ... neznamená že mám vůz se 400koňmi, tak že s ním nejde jet pomaleji než 250km/h. I sním jde jet v klidu třeba 20km/h, jde o to, že když s ním člověk jede pak po dálnici 130km/h, tak mu nemusí stát na krku, ale plyn jen tak lehtá.

Poškozením to neskončí na 1000%, vydržet dlouhodobě hladiny akustického tlaku, které tyto repra ze sebe dokážou dostat neni ve 25m2 velké místnosti únosné a hlavně nejsem hluchej...
Tie boxy majú 89dB pre 2,83V , čo je 1W do 8ohm., tak sa to bežne udáva a citlivosť 4ohmových boxov to "vylepší", Ale do 4ohm, čo majú reálne (testy na webe, minimálna impedancia 3,2 ohm, zameraná citlivosť pod 86dB pre 1 W..) )sú to 2W. A pre 1W ( čo sú 2V do 4ohm) je to je to presne o 3 dB menej. Preto sa hovorí, že potrebujú nakrmiť...Keđ nepotrebuješ hlasitosť (ani v špičkách..) , tak nepotrebuješ ani výkon, nejde o nejakú akceleráciu alebo niečo podobné, tak to nefunguje a porovnanie s autom je mimo realitu. A pozerám na boxy v tom odkaze. Ostatné nekomentujem, urob ako myslíš. ;)

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Výrobce udává ale 89dB při 1W a ne při 2,83V, takže při 4 ohm by to nemělo být 86dB. Krom toho si myslím, že tu citlivost výrobce neuvádí při 8ohm, ale při 4ohm, protože ty Montany jsou 4ohmové. Nejsem ale žádnej elektroinženýr, takže se s tebou dohadovat o pravdě nemohu.

V praxi rozhodně nepociťuji oproti jiným soustavám (které byly 8ohm s citlivosti i někdy 90dB při 1W) nutnost přitlačit na zesílení.

Ono spíš to působí tak, že jejich reprodukce je tak nenásilná, že člověku přijde jejich hlasitost při poslechu nízká do momentu, než na mě, nebo já na někoho promluvím a zjistím, že musím přidat na hlase, jelikož soustava vlastně hraje dost nahlas.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

" Výrobce udává.."
Nájdi si meranie na webe, je dostupný test s meraním aj komentárom. A takých údajov od iných výrobcov sú mraky, viď. merania v Stereophile. Bežne udajú citlivosť pre 2,83V čo je 1W, ale do 8ohm. A pritom niektoré boxy padajú aj pod 2ohmy. Rozdiel udávanej citlivosti od reality aj 6dB nie je nijako výnimočný, rovnako udávané a skutočné kmitočtové rozsahy.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Můžeš poslat odkaz na to reálné měření, které ukáže že kluci z Hanoveru lžou, jak v ciltivosti, tak kmitočtu atd?

Jinak měření neni všemocné. Bedny krásne na papíře někdy hrají otřesně a opačně.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

z toho co se objevuje z druhé ruky, je nejzajímavější řešení asi tohle https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... -js-audio/
je to vlastně v jedné krabici umístěn předzesilovač a dva koncové zesilovače, ve druhé krabici 3 trafa, odděleně samostatná napájení pro předzesilovač a a každý z obou koncáků. Výkon utáhne prakticky cokoliv s prstem v nose, dokáže to probudit i méně citlivé repro a dodat jim dynamiku. Jako velmi dobrý partner budou fungovat i s výrazně kvalitnějšími repro než Montany. Charakter zvuku je autoritativní, ale především uvolněný, muzikální... Ta velká výkonová rezerva není o hlasitosti ale autoritě a dynamice, a ta je u TriVisty a NuVisty fenomenální, ta energie kterou pak produkují bedny je neuvěřitelná.
za tu cenu je to bomba, zajímavější řešení než předzes a koncový zesilovač nebo monobloky. Trivista se vidí k prodeji velmi málo a už vůbec ne za tuto cenu... Je to kategorie nejvyššího highendu ale za přívětivější cenu než třeba ML nebo Gryphon. S NuVistou jsem nějakou dobu žil, takže mám srovnání... udělané je to jako tank, z fotek to není patrné, ale toho přístroje je potřeba se dotknout, ta poctivost a autorita je patrná i na dotek. Jediná výhrada byla k dálkáči, který nekoresponduje s celkovým provedením přístroje...

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Se tak ptám zda to vůbec má smysl, když se dívám na hodnocení a reálné měření toho "hrozného" AVRka co teď používám.
Abych neutratil 30-50tis a polepším si o 3%...

SR7009.jpg

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Borek : jo, ta Tri Vista je vyborna

marvinnrv : ta hodnoceni jsou vzdy stazena k dane tride vyrobku (v tomto pripade AVR), ne napric vyrobky v dane cene

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Zajímalo by mě jaký bude ten naměřený výkon s připojenými Quadraly na 50Hz tónu, ne tam kde to jde na brnkačku do střeďáku.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Kdybys věřil na numerologii, tak bys měl dát na mnou doporučené.
Registroval ses 29.11. a to já vždy slavím narozeniny :-)))

Odpovědět