Vypínání zesilovače..

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vypínání zesilovače..

Příspěvek od kychtax »

Ahoj,
někde jsem si teď přečetl, že se u zesilovače počítá životnost i na počet spuštění a zahřátí/počet nějakých jeho provozních cyklů. Chápu, že je to proto, že některé součástky jako např. kondenzátory postupem času ztrácejí svoje vlastnosti a životnost.
Svůj zesilovač pouštím cca 4-5dnů v týdnu. Bylo by tedy lepší např. při poslechu ve dvou dnech nechat zes. puštěný přes noc a den (a vynout zes až v případě delší pauzy než 1 den)? Jde mi o to, abych dosáhl co nejnižšího jeho opotřebení. Úplně stejný dotaz by se týkal i DAC, který mám samostatně.
Nevadí mi vyšší spotřeba.. Děkuji *klanimse*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vypínání zesilovače..

Příspěvek od kychtax »

Ted se dívám, že jsem to dal do zlého vlákna.. prosím o přesunutí a přidávám omluvu.. :shock:

Pivišťák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vypínání zesilovače..

Příspěvek od Pivišťák »

kychtax píše:Bylo by tedy lepší např. při poslechu ve dvou dnech nechat zes. puštěný přes noc a den (a vynout zes až v případě delší pauzy než 1 den)?
Jestli mohu pridat svuj skromny nazor, tak tohle mi pripada prehnane. Kdyz mi napriklad neco dohraje a vim, ze si za par minut chci pustit neco dalsiho, tak samozrejme nevypinam. Ale nechavat bezet zesilovac (pripadne dalsi komponenty) pres noc mi pripada spis na skodu. Pokud jde o nejaky ultra vzacny kousek, tak bych se radeji ptal vyrobce, v ostatnich pripadech cekam, ze s tim zarizeni nema problem a par (desitek) let to vydrzi.

Odpovědět