WiiM vibelink amp

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: WiiM vibelink amp

Příspěvek od adrian »

Načo sa hnať za kvalitou, keď aj tak signál prezenieš korekciami. 4 roky som hral na koncaku Leben CS 660p s Harbeth SHL5 a korekce mi nikdy nechýbali.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Ani korekce ani diaľkové ovládanie. Koncak nový vyšiel na 7900,-Eur a od výroby bol bez diaľkového ovládania, takže rozhodnutie inžinierov z ViiM plne chápem a rešpektujem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Lemon --- s tou "výbavou" jakou má je ten zesilovač jen pro nadšence, podle mě to s rozvahou a plánem nezvládli a teď to maskují puristickými řečičkami.
Budu ho mít v ložnici přímo u ruky a stačí mi dva digitální vstupy, takže v poho, ale pro většinu je nepoužitelný...

Fox --- existují výjimky, třeba Bluesound Node jako digitální usb transport je fakt dobrý a levný. V zesilovačích nebylo dlouho možno jít s dobrým zvukem nízko, většina budžetových modelů hraje lacině............. Ale moderní D class mění pravidla........... Jestli Vibelink patří do kategorie levných zázraků se teprv uvidí, ale našlápnuto má skvěle --- jak celkovým pojetím, tak potvrzeným dobrým měřením.
Radost si kazit nenechám, když nebude dobrý, půjde do skříně a hotovo.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Do skříně to je škoda. Já bych ho koupil například na Alze a pokud by ti nevyhovoval, tak bych do 14 dnů vrátil. Sice nejsem této praktiky příznivec, ale proč to nevrátit, pokud ti to nebude vyhovovat. Od toho je ta lhůta. Alza s tím nemá problém. Peníze máš zpět do týdne.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Není. Chci ho tak jako tak. A objednal jsem přes českého dovozce, i když z Amazonu jsem ho mohl mít dřív............

Navíc si nemyslím, že budu nějak zklamaný. Když pan Březina popisuje zvuk WiiM Ampu, je tam všechno, co chci od Déčka. Sytý, pružný, rytmický bas a zároveň jistá "hladkost" celého zvuku. To neznamená, že zesilovač nemá dobrou lokalizaci nebo má zastřené výšky................ je to v něčem jiném. A hodně hlasitě říká, že poslech hudby má být zábava a radost.
Jen bude Vibelink stabilnější, míň náchylný na "nesednoucí" bedny.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Tak co Vibelink?
Rozhodně vypadá dobře a nejvíc je to vidět na zadní straně, která není vidět. :lol:
..................... ale vážně.
To že nemá dálkové ovládání hlasitosti ho odsuzuje jen do role společníka streameru Ultra. Jako samostatná jednotka snad jen na stůl k monitoru počítače.......... Integrovaný zesilovač bez dálky je prostě nesmysl.

Vibelink mě překvapil svým charakterem --- nejvíc se podobá nějakému nabroušenému A/Bčku: Čistý transparentní zvuk s výbornou lokalizací, dobrá barva, bas krutopřísně utažený, konturovaný. Celkově velmi detailní. Až k jednotlivým nástrojům v sekcích symfonického orchestru.
Obzvlášť ta lokalizace je fakt něco, fantomové zdroje jsou hodně zaostřené a vyrýsované, na koaxiálním vstupu až vyloženě přehnaně --- tam myslím úřaduje nejnovější čip od ESS. ESS jsou nejanalyčtější čipy ve srovnání s jinými značkami.
Optický vstup klasika, já optiku nemusím, ona nějak nenápadně přeskupí hudbu nebo něco v ní, pro mě vždy až poslední volba.
Analogový vstup je nejlepší a nejneutrálnější.
Takže super zesák za necelých deset?
Bohužel ............. první dojem může být skvělý, ale neuběhne ani týden a bude vám lézt těžce na nervy...

Přímé srovnání s o trochu dražším, stejně výkonným Déčkovým NAD C 328 dopadlo pro Vibelink tragicky. NAD má horší konturu i barvu nástrojů, ale měkoulinký mňamkový rytmizující bas a zvuk bohatý a nasycený.............. ale hlavně - už je to skutečně audiofilský zesilovač, který se dá poslouchat hodiny, dny a roky.... Ne nadarmo léta vévodil budžetovým strojům na Stereophile. A dál zůstává nejlevnějším hrajícím Dé=čkem, které znám...

Pokud chcete nějaký malý streamující systémek, nekupujte WiiM Ultra + Vibelink.
Kupte si Bluesound Powernode, uděláte mnohem líp.....................................

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

dadaft: sympaticka otvorena recenzia. Palec hore

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

ahoj dadafte,
děkuji za super recenzi! Trochu jsem předpokládal, že na 4ohm regálovkách to bude šlapat více - podobný pocit jsem měl s jiným zesilovačem se stejným čipem (bez PFFB) ovšem na 8ohm sloupech. Každopádně ho chci osobně vyzkoušet stejně jako dříve zmiňované smsl s jiným čipem, k dynamickému AB od MF se mohu vrátit kdykoliv.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Celkem nemilé překvapení. Dík za recenzi. Až se k tomu dokopu pořídím to SMSL. Dle recenzí by to mohlo hrát příjemně na dlouhý poslech. Ani bych se nedivil kdyby lépe než ten vibelink.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Za 10k ..... plus co pozere spotrebni retezec .... rekl bych, ze je zazrak, ze se to prodava jako "hifi" :shock:. Ale velky *thumbs up* jak jsi to sepsal. Jen se ted bude asi spatne prodavat nebo o to lepe vracet v ramci zakonne 14-ti denni lhuty :mrgreen:.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Z hov na bič neupleteš. A když upleteš, tak nezapráskáš. :)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

A když zapráskáš, tak jen sebe.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Já osobně si z toho beru, že ty Déčkové čipové zesilovače ještě nejsou dost dobré pro hifi. A to má ten Texas Instrument který je ve Vibelinku skvělá hodnocení...

Lemon --- ani já do SMSL nepůjdu. Ale když mi shořel NAD C 368 a v servise mi řekli, ať si koupím nový (byla to základová deska), tak teď trochu experimentuju ............ a mám nového favorita:

Audiophonics DA-S125NC
https://www.audiophonics.fr/en/integrat ... 17064.html
Obrázek

Tohle je supermoderna!!!
Jen tři prvky --- ovládací a zobrazovací panel, digitální dac/pre a analogový D class výkonový stupeň Hypex nCore s integrovaným spínaným napájecím zdrojem. Hotovo dvacet.
Mé srdce minimalisty jásá.
Jen tři digitální vstupy, ale mně to stačí -- usb pro streamer/pc, optika pro tv a coax pro cd-transport. Žádné další vstupy nepotřebuji.
A nCore je ověřená klasika s dobrým zvukem...

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Aha to jsem nevěděl, že ti odešel NAD. No NAD byl ,,proslulý" už dříve nekvalitními kondenzátory co měli krátkou životnost. No já mám zesilovače vyřešený-chci jen porovnávat tu dnešní modernu s mými vintage. Mají kolem 45 let s kterými jsem zvukově spokojený a šlapou stále bez problému i po těch letech.

Odpovědět