Chválím iniciativu a oceňuji výsledek, i když na první pohled se může jevit bezvýznamně. Alespoň si uvědomí, že mlžit nelze donekonečna a bez odezvy.
BTW, zrovna teď, když zkouším nový koncový zesilovač, tak se musím pousmát, kolik prostoru se tady věnuje vylepšováním typu kabely apod., a o zásadních věcech je v podstatě mrtvo.
Mně to příliš logické nepřipadá, spíše alibistické.. Zvláště v dnešní době, kdy máme k dispozici I-net, kde lze spoustu věcí dohledat a nastudovat, popř. i konzultovat na podobných fórech, jako je toto..
BTW, když je tady řeč o kabelech, tak by mě např. zajímalo, zda zdejší kabelofilové ví, o kolik je vyšší vodivost Ag než vodivost Cu..
Obávám se, že k smíchu jsi zde jen ty (a tobě podobní), a jak jsi možná zaregistroval, nesdílím tento pocit sám..
Jinak bych ocenil, pokud by jsi si svoje "logická" odůvodnění nechal pro sebe, a když už máš neodbytnou potřebu své myšlenkové pochody někde ventilovat, tak v jiném vlákně nikoliv v mém..
Přiznávám, že jsem se sám nechal trochu unést a zavinil tento výrazný odklon od zaměření tohoto vlákna, jehož obsah byl až dosud na poměrně slušné úrovni. Hned zítra (vlastně už dnes) to napravím a požádám admina o smazání všech příspěvků lachimem ( 21:34 ) počínaje...
hluboce se tedy omlouvám, že jsem si dovolil vstoupit do tvého vlákna se svou reakcí na poznámku PMA.
velice mě to mrzí.
máš pravdu, že do tohoto tvého, odborného vlákna, zřejmě neveřejného vlákna, nepatřím.
snad přijmeš mou ventilovanou omluvu.
A co jste tím chtěl říci ? Tyto hodnoty se dají najít na internetu i v tabulkách tak nevím jaká je jejich výpovědní hodnota.
Pokud jste chtěl poukázat na fakt že z hlediska měřitelné hodnoty jsou ty dva materiály vodičů na tom skoro stejně
tak to je sice pravda ale kdo vyzkoušel kabel typu měd a stříbro tak ví jaké jsou rozdíly ve zvuku. Dle mého nelze hodnotit kabely jen dle parametru RLC. PMA se už na toto téma jednou vyjadřoval.
Osobne me vodivost a podobne parametry vubec nezajimaji a ani nechapu prilis lidi, kteri stavi pouze na cislech. Nekteri z techto teoretiku finalizuji na vyctenych tabulkovych hodnotach aniz by kdy neco poradneho slyseli.
Zkuste si vzit dva XLR , jako ja pred tydnem, napr. Oyaide PA02 (kvalitni a velmi dobre hodnoceny kabel) a porovnat ho se stribrnym Oyaide a uz ho nedate z ruky (ten druhy). Stejne tak (jeste znatelneji) je to s reprokabely (ale asi jen pro ty kteri opravdu neco slysi).
již já jsem zcela směšně reagoval v tomto sekalovo vlákně.
teď ještě další?
budete také vykázáni.
bo jste jedne jak druhý "zavinil tento výrazný odklon od zaměření tohoto vlákna, jehož obsah byl až dosud na poměrně slušné úrovni"
Jakožto naprostý laik a občasný konzument hudby si myslím, e může nastat situace, kdy zesilovač v A třídě bude hrát za exkrement a dobře udělaný zesilovač v AB třídě bude hrát výtečně. Totéž bude s kabely. dobrý Cu kabel ude třebas hrát daleko hůř než leckterý kabel Ag/Au.
Asi to je vše o koncepci a konstrukci. Apak taky o tom, co kdo preferuje. Někdo má rád jedovatý zvuk pak si třeba pořídí kabel XY, někdo radši zvuk poddekový, k tomu si pořídí kavel AB. je to 100 lidí, sto chutí. Absoutní pravdu zatím nikdo nenašel...
Ale je pravda, jak píše tušímže PMA, z principu koncepce by měl hrát lépe zesilovač v A třídě díky eliminaci určitých zkreslení. To se projeví při nižších hladinách výkonu.
A proč se Vincetn často prodává? protože se často nakupuje. Daleko astěji, než jiné zesilovače od jiných výrobců Je to jako s Oktávkami. Kupují se nejvíce, prodávají se nejvíce.
osobně jsem slyšel vícero áčkových zesilovačů.
pro moje uši byly všechny zcela neposlouchatelné pro klasickou hudbu nebo větší kapelu.
větší těleso způsobí totální rozpad zvuku, prostoru, barev
naposledy mě( a dalšího zdejšího člena) totálně vyděsil top sestém accuphase.
áčkový koncák připojený na veliké sloupy s velikým basákem.
dokud hrála trubka a basa... vynikající.
jak jsme pustili odvrácenou stranu měsíce nebo symfoňák.... totální průser za bratru 3 mio.
věřím technickým zdůvodněním. že je to takhle měřeno-správně.
jen jsem to zatím u nikoho dobře-použitelně neslyšel.
fakt ne.
Zdeny - tak to vidim i ja
Btw - muj priklad porovnani kabelu byl ciste z duvodu poukazani znacneho rozdilu mezi nimi, ne z duvodu preference stribra vzdy a vsude (ne ke kazde sestave se bude hodit), ostatni kabely mam medene.