4ohm stereo (2+1) rady tipy

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
preman
Kontaktovat uživatele:

4ohm stereo (2+1) rady tipy

Příspěvek od preman »

Zdravim veschny a preji hezke vanoce.
Mam snad rychly dotaz:
Devon PMA600NE: 70W, 4 ohm
Hledam vhodny pairing, repro s rozumnou cenovkou (10-12k)
Zatim jsem zahnal myslenky na Jamo 3803+S8ATM (ktere jahodily asi pouze okem)?a zacal pokukovat po 4ohm reprosoustavě (stereo).
Aktualni favorit Dynavoice Classic CL-16
https://www.hi-fisystemy.cz/produkty/re ... 12427.html

Dotaz zni, zda to jerozumny vyber, take zda CL-16 opravdu ma onen 4ohmy odpor nebo je to jako u ostatnich co jsem videl kde udavaji 4-8ohm. Pripadne typ na jina repra ktere by plnne vyuzila tento zesilovac).

Jsem amater a tohle by mel byt muj entry setup (casem k tomu mejaky aktivni sub. cilem je pouze muzika filmofil nejsem polovinu zivota posloucham na sluchatkach a u pc jsem mival nejaky 5.1 genius shit takze tohle by mohl byt znatelny rozdil a vstup do sveta audia, doufam). Tak me prosim šetřete pokud vam prijde ze vybiram blbě.

dekuji kazdemu kdo mi napise par postrehu.

ps: omlouvam se adminum a ostatnim navstevnikum za zarazeni tematu do spatne kategorie (sousasne prosim o presunuti do sekce rady/typy). asi ksem slepej ale nemasel jsem ani moznost prispevek smazat abych to hodil do spravne sekce..

preman
Kontaktovat uživatele:

Re: 4ohm stereo (2+1) rady tipy

Příspěvek od preman »

ahoj, diky za typ. drive nez vybitat nové kandidaty bych rad slysel neco o Dynavoice CL-16 a proc je neporidit, pripadne prov ne k pma600ne.
Take bych poprosil pokud mi nekdo vysvětli do jake miry je vhodne mit k 4ohm zesiku 4ohm bedny a ne 6-8 ktere vidim vsude (i ty debuty maji nominalne 6).
diky a sorry za dotazy z prvni tridy pripravky 😆

LUK

Příspěvek od LUK »

PMA-600NE není "4 ohmovej zesík," je možný k němu připojit repro 4 až 16 ohm, takže tohle neřeš.

Dynavoice CL-16 nejsou nic extra, pokud Dynavoice tak už DM-6, ale u nás se nedají sehnat pod 14 000,-, pokud vím, ale z Německýho Amazonu je seženeš za cca 10 000,- (ale jen v bílej barvě):
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B08GLS5YX ... C88&sr=8-1
Nicméně například oboje tyhle Dynvoice mají bassreflex dozadu a vzhledem k tomu, že většina lidí (zvlášť začátečníci) umisťuje repro těsně ke zdi, tak je lepší nemít bassreflex vyvedenej dozadu.

Ale možností je samozřejmě x a každý repro hrajou jinak a co se ti líbí a co ti bude vyhovovat ti nikdo neřekne, to víš jen ty.

A proč třeba právě ty Elacy? Protože ve svej ceně hrajou parádně :D.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Impedance se tu párkrát probírala. Pokud koupíš 4 ohmové bedny, tak využiješ výkon zesilovače naplno. Je tu ale riziko, že narazíš na bedny, kterým někde padá impedance klidně pod 3 ohmy a mohlo by to zesilovači vadit. 6 ohmové bedny jsou fajn varianta. 8 ohmové bedny nebudou hrát tak nahlas jako 4 ohmové, ale tam hraje roli i citlivost, takže bych se řídil citlivostí. Ale to je opravdu jenom základní popis. Klidně impedanci ignoruj.

preman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od preman »

zdravim a dekuji za rady.
prijde mi, jak to tu tak ctu, ze sem vzdy prijde nejaky greenhorn jako ja, s budgetem treba 20k a odchazi s tim ze musi nasetrit alespon 2x tolik aby se priblizil realne k tomu co si vysnil.. 😄
takze ja jsem se posunul k DF-8 coz bude pro me snad dostatecne jako konecne reseni.
utahne je rozumne Denon pma600ne? pocitam se zapojenim pres biwire. take prosim o doporuceni odpovidajici kabelaze, neco kvalitniho pokud mozno ne 500 za metr. pocitam s 2x2m pro kazdou z beden. koncovky bananky nebo neco jineho?
diky za dalsi rady👍

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ke každé bedně dvě křížové čtyřky 4x2.5mm2
Tím bych asi začal. Pak uvidíš. Možná i 4x1.5mm2 postačí.

https://www.srovnanicen.cz/helukabel-si ... 382491889/

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jarda69 píše:
24 pro 2022 16:53
8 ohmové bedny nebudou hrát tak nahlas jako 4 ohmové, ale tam hraje roli i citlivost, takže bych se řídil citlivostí. Ale to je opravdu jenom základní popis. Klidně impedanci ignoruj.
Zesil dnešních dnů krátkodobý pád impedance pod 4Ω zpravidla snese
bez úhony, v krajnosti zapracujou ochrany koncáků
sám hraji na 8Ω bedny, citlivost 90 dB (Pioneer) stačí, max hlasitost
není kritériem prvořadým.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Napiš rovnou, že to co jsem napsal není pravda a nemusíš to tak okecávat.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

??? důvod ???
nepíši jen pro tebe takže zklidni hormon, víš

Odpovědět