A zase ta TESLA......
Re: A zase ta TESLA......
Ty tlakáče byly ART 481 s impedancí 0,6ohm a musely mít převodní trafo. Někdy v letech 1977 nebo plus mínus tak nějak jsem slyšel u kamaráda bedny s ARO 834/ARO667 a ART481. Byly postaveny podle publikace tuším že od op. Svobody. Objem přes 150 litrů. Slyšel jsem na tom Paranoid a něco od Omegy a to byla bomba. krmeno Transiwattem TW 40. Vynikajíc zvuk, který - si troufnu tvrdit - by dnes zcela v klidu obstál i proti hodně drahým bednám.
Inu, žili jsme 42 let jak vopice v kleci bez kontaktu s vyspělou cizinou
proto...Tesla. Průměrný zákazník kupoval v tuzexu (Pioneer, JVC, Toshiba)
podle vzhledu a počtu repráků (pásem) "je to japan tož hrát to musí"
že tesláky za poloviční cenu hrály stejně nebo lépe nikdo nechtěl slyšet.
Zajímavý paradox
(až najdu v archívu dobový článek v amatérku (AR) dám to sem)
proto...Tesla. Průměrný zákazník kupoval v tuzexu (Pioneer, JVC, Toshiba)
podle vzhledu a počtu repráků (pásem) "je to japan tož hrát to musí"
že tesláky za poloviční cenu hrály stejně nebo lépe nikdo nechtěl slyšet.
Zajímavý paradox
(až najdu v archívu dobový článek v amatérku (AR) dám to sem)
proklikal jsem si www na https://www.teslahifi.cz/
Líbí se mi: 1) hezky udělané stránky 2) celkem velký sortiment zboží 3) přijatelné ceny a jasný fokus na určitou úroven.
Tak at se investovaná práce i peníz vrátí a celkově se daří.
Líbí se mi: 1) hezky udělané stránky 2) celkem velký sortiment zboží 3) přijatelné ceny a jasný fokus na určitou úroven.
Tak at se investovaná práce i peníz vrátí a celkově se daří.

kychtax
Jsi velmi vstřícný a hodný pán. No, uvidíme jak dlouho vydrží. Velkou PR s těmi krabicemi z konce 80. asi neudělají, možná se však zlepší.
V těchto časech rozjíždět byznys s Hifi a na přesyceném trhu, asi není úplně to pravé.
Jsi velmi vstřícný a hodný pán. No, uvidíme jak dlouho vydrží. Velkou PR s těmi krabicemi z konce 80. asi neudělají, možná se však zlepší.
V těchto časech rozjíždět byznys s Hifi a na přesyceném trhu, asi není úplně to pravé.
Zapomněli jste na elektronky Tesla. Používám výborné a dnes už těžko sehnatelne, v zahraničí vyhledávané,nos e83cc, e88cc s pozlacenými piny.
No jasně, jenže tyhle typy s pozlacenejma nožičkama byly určený pro průmyslový aplikace.Takže jim byla při výrobě věnovaná náležitá péče.S tím, co bylo určený pro běžnej trh, např. řada PCL pro spotřební elektroniku (rádia, televize) to není úplně srovnatelný.
Když nad tím trochu přemejšlím, tak Tesla stejně nemá žádný zásluhy na tom, že by něco z toho vymysleli.Oni to tenkrát jenom pomocí reverzního inženýrství obšlehli vod američanů (stejně jako rusáci ve Svetlaně) a pak to prostě jenom dobře a dlouho vyráběli.Vyráběli to ve velkým množství ještě v době, kdy už svět přešel na modernější polovodičovou techniku, a proto je to relativně ještě pořád k sehnání.
Ta technologie výroby elektronek není žádná rocket science, takže stačilo dodržovat správný výrobní postupy.A to v Tesle zvládli.
Ve výrobě elektronek byli opravdu precizní.To se o jejich polovodičích napsat nedá.
Když nad tím trochu přemejšlím, tak Tesla stejně nemá žádný zásluhy na tom, že by něco z toho vymysleli.Oni to tenkrát jenom pomocí reverzního inženýrství obšlehli vod američanů (stejně jako rusáci ve Svetlaně) a pak to prostě jenom dobře a dlouho vyráběli.Vyráběli to ve velkým množství ještě v době, kdy už svět přešel na modernější polovodičovou techniku, a proto je to relativně ještě pořád k sehnání.
Ta technologie výroby elektronek není žádná rocket science, takže stačilo dodržovat správný výrobní postupy.A to v Tesle zvládli.
Ve výrobě elektronek byli opravdu precizní.To se o jejich polovodičích napsat nedá.
kabelguru.cz
No a k tý současný Tesle taky něco mám.Zrovna jsem objevil na těch Kychtaxem chválenejch stránkách jednu zajímavost.Tohle jsem vymyslel a vyrobil já, jako příslušenství námi nabízenýho přístroje.Prodáváme to za symbolický dvě stovky.Cena materiálu asi sto korun.Hoši si na to nalepili samolepku a voilá...
https://www.teslahifi.cz/product/prislu ... redukce/84
https://www.teslahifi.cz/product/prislu ... redukce/84
kabelguru.cz
"Zahořování napájecích kabelů" jako nic proti, ale toto?
Kdysi (když jsem byl mladíček) jsem si koupil v bazaru dvoupásmovky TESLA o objemu asi deset litrů.Patřily původně k nějakýmu gramorádiu.Zvuk měly dobrej, tenkrát jsem s nima byl dost spokojenej.
Ale u kamaráda jsem viděl dvoupásmovky podobný velikosti, měly stříbrnou barvu a nápis Pioneer.Sem mu je docela záviděl.Poslouchali jsme na tom u něj doma nějakou hudbu a dobrý.
Pak jsme měl možnost si je půjčit na celý odpoledne, abych si je vyzkoušel.Myslím, že je chtěl tenkrát prodat.Ovšem, jaký bylo moje zklamání, když jsem je porovnal s dvoupásmovkama Tesla, to se nedá popsat.
Při přímým porovnání hrály ty Pioneery fakt hrozně.Takovej plechovej zvuk.Několikrát jsem kontroloval zapojení, jestli jsem neudělal nějakou chybu (např. nepřehodil fázi), ale ne.
Pak se u mě objevil kamarád, kterej ty reprobedny znal a taky se mu líbily.Chvíli poslouchal a povídá...ty hrajou fakt hrozně.
Tak jsem je s díky vrátil.
Neměly pro mě cenu ani zadarmo.Jen byly fakt hezký.
Tímhle povídáním jenom chci říct, že ty historky o tom, jak někdo toužil po značkovým hifi z Tuzexu, podařilo se mu to po čase sehnat a pak zažil velký zklamání ze zvuku onoho zařízení, se částečně zakládaj na pravdě.
Jak píšu vejš, mě samotnýmu se to taky stalo.
Ale žádný pravidlo to nebylo.Spousta lidí, který si v Tuzexu něco podobnýho pořídili, pak s tím žili spokojeně dlouhý léta.A některý kousky by udělaly parádu i dneska.
Ale u kamaráda jsem viděl dvoupásmovky podobný velikosti, měly stříbrnou barvu a nápis Pioneer.Sem mu je docela záviděl.Poslouchali jsme na tom u něj doma nějakou hudbu a dobrý.
Pak jsme měl možnost si je půjčit na celý odpoledne, abych si je vyzkoušel.Myslím, že je chtěl tenkrát prodat.Ovšem, jaký bylo moje zklamání, když jsem je porovnal s dvoupásmovkama Tesla, to se nedá popsat.
Při přímým porovnání hrály ty Pioneery fakt hrozně.Takovej plechovej zvuk.Několikrát jsem kontroloval zapojení, jestli jsem neudělal nějakou chybu (např. nepřehodil fázi), ale ne.
Pak se u mě objevil kamarád, kterej ty reprobedny znal a taky se mu líbily.Chvíli poslouchal a povídá...ty hrajou fakt hrozně.
Tak jsem je s díky vrátil.
Neměly pro mě cenu ani zadarmo.Jen byly fakt hezký.
Tímhle povídáním jenom chci říct, že ty historky o tom, jak někdo toužil po značkovým hifi z Tuzexu, podařilo se mu to po čase sehnat a pak zažil velký zklamání ze zvuku onoho zařízení, se částečně zakládaj na pravdě.
Jak píšu vejš, mě samotnýmu se to taky stalo.
Ale žádný pravidlo to nebylo.Spousta lidí, který si v Tuzexu něco podobnýho pořídili, pak s tím žili spokojeně dlouhý léta.A některý kousky by udělaly parádu i dneska.
kabelguru.cz
Pod tím se podepisuji...po kalamitě 1989 jsem nastřádal na třípásma bassreflex Pioneer, zvuk jedna katastrofa, žádná výplň ozvučnice v rámci svých možnosti a znalosti audio jsem zachránil přestavbou co se dalo ale o to přece nešlo - dodělej doma
nebo jo? Jediné co stálo za řeč byl pěkný dizajn výrobku - obal prodává ! Další už znáte.
nebo jo? Jediné co stálo za řeč byl pěkný dizajn výrobku - obal prodává ! Další už znáte.
Není to sice Tesla, ale taky už to něco pamatuje
Všechny co vyrobili, zůstaly u toho dědy doma...
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na vybrané reprodsoustavy Tesla ARS, které byly osazeny vybranými Tesla měniči a měly slušnou výhybku, rád vzpomínám. Za tu cenu hrály vcelku fajn (např. se zesilovači Tesla ARZ 223 nebo Transiwatt 140; před nimi jsem měl i levnější Transiwatt 44 Junior a Transiwatt 600 CD). Snad nejpovedenější byly 2p repro AuRa (s tlumící povrchovkou) od p.Jandy, které se zcela ztratily v prostoru a vytvořily krásný spojitý STEREO zvukové pole s četnými detaily. Pak jsem jim ještě vyměnili minimalistickou výhybku (kondík na výškách) za plnohodnotnou. Sice to bylo proti autorově filosofii, ale přesto měly úspěch veliký. No a pak se to roztočilo - hledání HiFi soundu ! Dodnes používám DIY 2-pásmovky na nenáročný poslech k TV. Papírová membrána na středobasech je fajn !
Všechny nové gramofony ProJect vychází z koncepce starých HiFi gramofobů Tesla NC 420, 430, 440, 450, 470, 500. PJ jsou samozřejmě dotaženy o značný kus dále, především co se carbonového raménka týče (jak rovného tak S-kového (a v různých dělkách)). Ale třeba jednoduchý plastový subtalíř se používá dodnes...
Elektrony ECC83 nebo EL34, byly a jsou na světové špičce, jsou výborné dodnes. Ale to je na samostatnou kapitolu.

Všechny nové gramofony ProJect vychází z koncepce starých HiFi gramofobů Tesla NC 420, 430, 440, 450, 470, 500. PJ jsou samozřejmě dotaženy o značný kus dále, především co se carbonového raménka týče (jak rovného tak S-kového (a v různých dělkách)). Ale třeba jednoduchý plastový subtalíř se používá dodnes...

Elektrony ECC83 nebo EL34, byly a jsou na světové špičce, jsou výborné dodnes. Ale to je na samostatnou kapitolu.

Presne tak Tesla je/byl pojem! Jejich elektronky jsou vehlasne a urcite soucasna produkce neumi vyrobit takovou kvalitu, jake dosahuji NOSky. I kdyz se situace lepsi.
Drzim palce TESLA reprosoustavam, i kdyz konkurence bude tvrda.
Drzim palce TESLA reprosoustavam, i kdyz konkurence bude tvrda.
Na silnici u Jablonce - tam jsem potkal tři japonce
neměl vůbec pochyby - toť špióni z Toshiby...
v ruce každej nesli - jeden magič z Tesly.
neměl vůbec pochyby - toť špióni z Toshiby...
v ruce každej nesli - jeden magič z Tesly.