Accuphase

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Dragon
Příspěvky: 98
Registrován: 24 pro 2008 09:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od Dragon » 02 srp 2009 14:16

Boxer vidíš dobre, trochu sme popočúvali aj nejaké tie reprosústavy, presne ako si napísal, poznáš to 8-) . Ináč je tam aj Meridian 808 i (prvý kus v stoje zo spodku), skúšali sme ho na priamo, bez predzosíku a bola to slabota, by som to skrátil, keď chceš takto hrať, tak je to kompromis a dosť veľký, možno sa to vyrovnalo predzosíku max. do 2500,-euro. Ale bola tam náramná strata dynamiky, priestoru, sily a veľkosti celej tej scény ... vytratili sa detaily a muzika prestala mať šťavu ...

boxer

Re: Accuphase

Příspěvek od boxer » 02 srp 2009 14:22

Už o tom zde jinde psali jak PMA tak Renown,že přání hrát napřímo bez předzesu je sice hezké přání,ale výsledek je yaxitaxi bezpohlavní.

Uživatelský avatar
Zappadaddy
Příspěvky: 1632
Registrován: 17 dub 2008 16:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od Zappadaddy » 02 srp 2009 14:28

Dragon.A co Conrad J. monobloky,jak to hrálo?To by mne dost zajímalo.

Uživatelský avatar
Dragon
Příspěvky: 98
Registrován: 24 pro 2008 09:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od Dragon » 02 srp 2009 14:53

Zappadaddy píše:Dragon.A co Conrad J. monobloky,jak to hrálo?To by mne dost zajímalo.

Poslal som odpoveď na SS.

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1507
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od pasul » 02 srp 2009 14:54

Zcela vůbec si nemyslím, že použití preampu je jakkoli nutné. Pokud používám jeden zdroj a výstup přehrávače má regulaci a je postaven "dobře", tak absolutně nevidím jakýkoli důvod předek používat. Výstup přehrávače jako Mark Levinson No.512 je opravdu špičkový. Má regulaci. A pokud za něj připojím kvalitní preamp(300 000Kč), tak k zcela žádné změně zvuku nedojde. K zlepšení už vůbec ne.

Pokud někde dojde k zlepšení, tak to připisuji něčemu jinému.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1650
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od PMA » 02 srp 2009 15:59

Měl bys to zkusit ;)

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1507
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od pasul » 02 srp 2009 16:10

Vyzkoušeno. Změna zvuku nula. Vše přístroje přes 500 000kč. Jen ten preamp byl za 300 000Kč. Je možné, že to je málo. Ale nemyslím si to. Kdybych neměl více zdrojů, tak preamp vůbec neřeším. Já tuším kam míříš, ale jak jsem psal, výstup takového Nagra CDC nebo ML No.512 to nepotřebuje. Emm Labs nemá regulaci výstupní úrovně. Ale mám studiový kousek. Chtěl jsem to nej. Ta verze pro lidi to má.

Uživatelský avatar
Tony
Příspěvky: 851
Registrován: 26 dub 2008 20:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od Tony » 02 srp 2009 17:01

Predzosik byt musi - o tom niet pochyb - ale musi byt naozaj dobry!
(a taky je vzdy velmi drahy...)

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1507
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od pasul » 02 srp 2009 17:33

Tony píše:Predzosik byt musi - o tom niet pochyb - ale musi byt naozaj dobry!
(a taky je vzdy velmi drahy...)
OK. Jak jsi k takovému tvrzení došel? Proč tam "musi byt"? Co to je "naozaj dobry"? A s tvrzením, že je vždy velmi drahý zásadně nesouhlasím. To je nesmysl.

Uživatelský avatar
Tony
Příspěvky: 851
Registrován: 26 dub 2008 20:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od Tony » 02 srp 2009 17:57

Pasul:
1. pocuvanim a porovnavanim - na vela aparatoch, ci uz doma, alebo u inych
2. musi tam byt hlavne kvoli lepsiemu zvuku a samozrejme v mojom pripade aj kvoli ostatnym pristrojom ako telka, dvd ci blu-ray
3. co je naozaj dobry - to sa neda napisat par slovami - to si musi kazdy zistit sam...a aj napasovat k svojej aparature a vlastnemu vkusu
4. neviem ako ty, ale ja som dobry predzosik v cene povedzme pod 3tis Euro este nepocul..

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1507
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od pasul » 02 srp 2009 18:30

Ano čekla jsem takovou odpověď. Ale nesouhlasím s tím. Slyšel jsem toho již opravdu hodně a osobně jsem se přesvědčil, že to tak prostě není. Problematika a technické zdůvodnění je složité. Nemyslíš si, že "Vložit preamp do cesty signálu aby byl zvuk lepší" je trochu divné? Neměl by náhodou preamp pouze zesilovat signál linkové úrovně a nic nepřidávat ani neubírat? A tento tvůj závěr přesně o něčem vypovídá. Samozřejmě preamp je nutný u více zdrojů. A to jsem i napsal. Proto ho mám i já. S bodem 3 souhlasím. Je to velice těžké. A na závěr k bodu 4. Myslím si, že jsi toho ještě moc neslyšel. Zrovna teď jsem se o tomto přesvědčil. A jde to i hodně hluboko pod tvojí hranicí co jsi uvedl.

boxer

Re: Accuphase

Příspěvek od boxer » 02 srp 2009 18:41

dobry predzosik v cene povedzme pod 3tis Euro este nepocul
jde to i hodně hluboko pod tvojí hranicí co jsi uvedl

Robine uveď,jmenuj.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1650
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od PMA » 02 srp 2009 19:01

Bylo by to každopádně zajímavé srovnat, jelikož kvalitní vřazený preamp odfiltruje VF rušivé zbytky z digitálního zdroje signálu. Nejde o 300.000,- nebo 500.000-. Nejde ani o ubírá/přidává v audiopásmu, ani o provedení výstupu přehravače. Jde o to, že vyfiltrovat VF rušení na výstupu digitálního zdroje signálu je extrémně obtížné. Pokud chcete někdo polemizovat, tak jen ten, kdo má přístup a používá VF spektrální analyzátory Agilent nebo Rohde Schwarz se šířkou pásma do GHz.

Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 1507
Registrován: 15 črc 2008 08:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od pasul » 02 srp 2009 19:25

PMA- Ano, tohleto jsem čekal, že se tam vše stočí. VF rušení. S tím měřením a nutnosti použití drahé měřící techniky nemůže být pochyb. Ovšem potom mám tolik dalších námitek a dotazů, že OPA je proti tomu poloviční.

boxer

Re: Accuphase

Příspěvek od boxer » 02 srp 2009 19:51

Stačí mi takovýto?

Obrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: briza a 1 host