Accuphase

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Dragon
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od Dragon »

Boxer vidíš dobre, trochu sme popočúvali aj nejaké tie reprosústavy, presne ako si napísal, poznáš to 8-) . Ináč je tam aj Meridian 808 i (prvý kus v stoje zo spodku), skúšali sme ho na priamo, bez predzosíku a bola to slabota, by som to skrátil, keď chceš takto hrať, tak je to kompromis a dosť veľký, možno sa to vyrovnalo predzosíku max. do 2500,-euro. Ale bola tam náramná strata dynamiky, priestoru, sily a veľkosti celej tej scény ... vytratili sa detaily a muzika prestala mať šťavu ...

boxer

Příspěvek od boxer »

Už o tom zde jinde psali jak PMA tak Renown,že přání hrát napřímo bez předzesu je sice hezké přání,ale výsledek je yaxitaxi bezpohlavní.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Dragon.A co Conrad J. monobloky,jak to hrálo?To by mne dost zajímalo.

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

Zappadaddy píše:Dragon.A co Conrad J. monobloky,jak to hrálo?To by mne dost zajímalo.

Poslal som odpoveď na SS.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Zcela vůbec si nemyslím, že použití preampu je jakkoli nutné. Pokud používám jeden zdroj a výstup přehrávače má regulaci a je postaven "dobře", tak absolutně nevidím jakýkoli důvod předek používat. Výstup přehrávače jako Mark Levinson No.512 je opravdu špičkový. Má regulaci. A pokud za něj připojím kvalitní preamp(300 000Kč), tak k zcela žádné změně zvuku nedojde. K zlepšení už vůbec ne.

Pokud někde dojde k zlepšení, tak to připisuji něčemu jinému.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Měl bys to zkusit ;)
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Vyzkoušeno. Změna zvuku nula. Vše přístroje přes 500 000kč. Jen ten preamp byl za 300 000Kč. Je možné, že to je málo. Ale nemyslím si to. Kdybych neměl více zdrojů, tak preamp vůbec neřeším. Já tuším kam míříš, ale jak jsem psal, výstup takového Nagra CDC nebo ML No.512 to nepotřebuje. Emm Labs nemá regulaci výstupní úrovně. Ale mám studiový kousek. Chtěl jsem to nej. Ta verze pro lidi to má.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Predzosik byt musi - o tom niet pochyb - ale musi byt naozaj dobry!
(a taky je vzdy velmi drahy...)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tony píše:Predzosik byt musi - o tom niet pochyb - ale musi byt naozaj dobry!
(a taky je vzdy velmi drahy...)
OK. Jak jsi k takovému tvrzení došel? Proč tam "musi byt"? Co to je "naozaj dobry"? A s tvrzením, že je vždy velmi drahý zásadně nesouhlasím. To je nesmysl.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pasul:
1. pocuvanim a porovnavanim - na vela aparatoch, ci uz doma, alebo u inych
2. musi tam byt hlavne kvoli lepsiemu zvuku a samozrejme v mojom pripade aj kvoli ostatnym pristrojom ako telka, dvd ci blu-ray
3. co je naozaj dobry - to sa neda napisat par slovami - to si musi kazdy zistit sam...a aj napasovat k svojej aparature a vlastnemu vkusu
4. neviem ako ty, ale ja som dobry predzosik v cene povedzme pod 3tis Euro este nepocul..

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ano čekla jsem takovou odpověď. Ale nesouhlasím s tím. Slyšel jsem toho již opravdu hodně a osobně jsem se přesvědčil, že to tak prostě není. Problematika a technické zdůvodnění je složité. Nemyslíš si, že "Vložit preamp do cesty signálu aby byl zvuk lepší" je trochu divné? Neměl by náhodou preamp pouze zesilovat signál linkové úrovně a nic nepřidávat ani neubírat? A tento tvůj závěr přesně o něčem vypovídá. Samozřejmě preamp je nutný u více zdrojů. A to jsem i napsal. Proto ho mám i já. S bodem 3 souhlasím. Je to velice těžké. A na závěr k bodu 4. Myslím si, že jsi toho ještě moc neslyšel. Zrovna teď jsem se o tomto přesvědčil. A jde to i hodně hluboko pod tvojí hranicí co jsi uvedl.

boxer

Příspěvek od boxer »

dobry predzosik v cene povedzme pod 3tis Euro este nepocul
jde to i hodně hluboko pod tvojí hranicí co jsi uvedl

Robine uveď,jmenuj.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Bylo by to každopádně zajímavé srovnat, jelikož kvalitní vřazený preamp odfiltruje VF rušivé zbytky z digitálního zdroje signálu. Nejde o 300.000,- nebo 500.000-. Nejde ani o ubírá/přidává v audiopásmu, ani o provedení výstupu přehravače. Jde o to, že vyfiltrovat VF rušení na výstupu digitálního zdroje signálu je extrémně obtížné. Pokud chcete někdo polemizovat, tak jen ten, kdo má přístup a používá VF spektrální analyzátory Agilent nebo Rohde Schwarz se šířkou pásma do GHz.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

PMA- Ano, tohleto jsem čekal, že se tam vše stočí. VF rušení. S tím měřením a nutnosti použití drahé měřící techniky nemůže být pochyb. Ovšem potom mám tolik dalších námitek a dotazů, že OPA je proti tomu poloviční.

boxer

Příspěvek od boxer »

Stačí mi takovýto?

Obrázek

Odpovědět