Accuphase

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Accuphase

Příspěvek od lachim »

při osobním srovnání dvou rozdílných sestav (pouze zesilovač accuphase je shodný)
mohu popsat naprosto odlišné dojmy z poslechu.
v rakouském linzi parádička a zážitek.
v praze zklamání.
asi vážně záleží na celé sestavě.

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

pasul píše:Když jsem vybíral já, tak jsem se šel ptát na Audiogon. Tady je to nereálné v tebou zamýšlené kategorii(Nerad bych se zase někoho dotknul!). Přehrávač podobné cenové jako Audionet VIP cosi kdesi jsem zrovna měl. BelCanto PL2. Měl jsem to tenkrát u Matrixe a byl tam i ten Audionet co je momentálně k prodeji.

Probíral jsem i ten CDSA SE s Mike Lavingne. On měl toho dělence co mám teď já. Momentálně má Playback Design. A to já zrovna nemusím. Takže jsem skončil u CDSD se transport a DAC6e převodník. On sám podle svých zkušeností mi tvrdil, že tato kombinace je nejlepší(Je to totiž uděláno z DAC8. Měl jsem to otevřené. A to je profi přístroj použitý u mnoha nahrávacích studií. Např MFSL.). DAC2 údajně nemá tak dobrý zvuk. CDSA kombajn je samozřejmě základní model. A to by mě sžíralo. Opravdu nemá cenu, pokud už míříš tak vysoko, tady toto řešit a ztrestat to maximálně. Vyjde to nejlevněji. To mi věř.

Určitě bych ti ale doporučil, prvně se seznámit s tou Nagrou. Její cena tak nebolí a zvukově to bylo vždycky naprosto špičkové. Řekl bych hodně blízko k Emm Labs svým charakterem.

Cez Audiogon som už riešil veci, taktiež čítam fórum, sú tam zaujímavé poznatky, predsa Americký trh je inde, tam nadšenci nemajú problém dať dokopy napr. 3 - 4 zosilňovače za 500.000 a viac a podeliť sa o svoje poznatky. No nič možno pozriem na ten kombajn od Emm Labs a ak sa mi niečo podarí zohnať, tak skúsim sa pozrieť aj na Nagru.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

To Dragon

*offtopic*

Tady na techto strankach ho mas za £4.500 -EmmLabs
http://www.centralaudio.co.uk/

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Dragon píše:PAPIPOL, už sa ukľudni a nedávaj mi do úst slová ktoré som nepovedal a nevysvetľuj si to po svojom , ešte raz a posledný - E550 nie je zlý zosilňovač (ako som už písal), ale v nie dobrej kombinácií sa to z neho môže stať ( xavian 360, Kara a našli by sa aj iné bedne, ktoré by mu dali zabrať), takže som napísal, že ho treba využiť na čo je určený a využiť jeho klady A triedy - napr. fajnové regálovky. Už sa ku tomu vyjadrovať nebudem ... dobre

K CD - playeru, ale zasa to neber ako neviem čo, Accuphase som mal, nebol zlý ale ... radšej už nebudem písať ani svoj názor ... porovnával som ho aj s meridian 808i, cary 306.
Nevložil som ti do úst nič naviac a vyznelo to tak, ako vyznelo - reagujem pretože viem, čo tento prístroj dokáže a čo nie a že sa hodí len k regálovkám - to je čistá hypotéza odvodená z jeho technických parametrov.

P.S.: ...PAPIPOL...vidím, že sa vieš zabávať aj inak, než recenziami *2thumbsup*

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

Prepáč, je len preklep ... nie zábava, ináč nechcem pichať, ale nejednalo sa o recenziu ale o osobný poznatok ...

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Dragon píše: Aj ten Meridian 808i je považovaný za top, ale nejako mi to nezarezalo, nebolo to zlé, ale ako som už písal, chýbala mi taká väčšia expresivita, výbušnosť, a čuduj sa svete bol ti dosť náchylný aj na pripojený symetrický kábel a kurevsky - mali sme kimber(nejaký striebro-meď), Audioquest-Sky a Cardas - viac kusov. A poriadne mu pomohli - hlavne na basoch (presnosť) - Cerabally od Finite Elemente. Počul si ho?
Dragon, co sa tyka Meriadiana 808 - neda mi, aby som nezareagoval:-)
Ak by si chcel, aby hral ako pises, je potrebne mu dat do cesty celkom iny predzosik ako je Mark Levinson N380. Nehovorim ze je to zly predsosik, ale jeho zvuk je skor temnejsi, zatiahnutejsi, sice s pevnymi basmi, ale urcite bez vzdusnosti, resp. inymi (mojimi) slovami bez radosti a emocie. Pocuval som ho na troch roznych aparaturach a v troch roznych izbach, takze uz mam nan dost jasny nazor.
Co sa tyka kablov - ten Kimber bol celomedeny KS1111 a ten bude hrat na kazdom CD-prehravaci dost inac, ako strieborny Audioquest Sky, pripadne Cardas
Ad Cerabaly - tie zmenia (urobia tesnejsie) basy na kazdom pristroji - niekedy aj viac, ako treba..

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tony píše: Mark Levinson N380. Nehovorim ze je to zly predsosik, ale jeho zvuk je skor temnejsi, zatiahnutejsi, sice s pevnymi basmi, ale urcite bez vzdusnosti, resp. inymi (mojimi) slovami bez radosti a emocie. Pocuval som ho na troch roznych aparaturach a v troch roznych izbach, takze uz mam nan dost jasny nazor.
To je dobrý postřeh. S předzesilovačem na bázi operačních zesilovačů se "vzdušnost", jinými slovy jemný, prokreslený a neagresivní detail nedá docílit. Dají se docílit ony pevné basy, pokud se použije kvalitní výstupní buffer a omezení šířky pásma před OZ. To je ta lepší varianta. Horší varianta je plastový, agresivní technologický zvuk.
Pavel Macura Audio

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

Tony píše:
Dragon píše: Aj ten Meridian 808i je považovaný za top, ale nejako mi to nezarezalo, nebolo to zlé, ale ako som už písal, chýbala mi taká väčšia expresivita, výbušnosť, a čuduj sa svete bol ti dosť náchylný aj na pripojený symetrický kábel a kurevsky - mali sme kimber(nejaký striebro-meď), Audioquest-Sky a Cardas - viac kusov. A poriadne mu pomohli - hlavne na basoch (presnosť) - Cerabally od Finite Elemente. Počul si ho?
Dragon, co sa tyka Meriadiana 808 - neda mi, aby som nezareagoval:-)
Ak by si chcel, aby hral ako pises, je potrebne mu dat do cesty celkom iny predzosik ako je Mark Levinson N380. Nehovorim ze je to zly predsosik, ale jeho zvuk je skor temnejsi, zatiahnutejsi, sice s pevnymi basmi, ale urcite bez vzdusnosti, resp. inymi (mojimi) slovami bez radosti a emocie. Pocuval som ho na troch roznych aparaturach a v troch roznych izbach, takze uz mam nan dost jasny nazor.
Co sa tyka kablov - ten Kimber bol celomedeny KS1111 a ten bude hrat na kazdom CD-prehravaci dost inac, ako strieborny Audioquest Sky, pripadne Cardas
Ad Cerabaly - tie zmenia (urobia tesnejsie) basy na kazdom pristroji - niekedy aj viac, ako treba..

Tony k ceraballom, tie som používal dávno, takže viem čo dokážu a čo nie. Výsledný zvuk si predpokladám počul sám u Jara, takže neviem o akej zatiahnutosti a temnosti píšeš neviem, lebo v spojení s koncakmi CJ premier 12 to bolo vynikajúce. Ja teraz hovorím, resp. som písal o Meridian 808 i, ktorý ma za tie prachy absolútne nenadchol a hlavne v porovnaní s CD playerom, ktorý vlastní Jaro. Jarou CD player taký, bol expresívny, výbušný aj na ML 380, takže asi chyba v predzosilňovači nebola. Pri posluchu si nemal nejaké výhrady, lebo si nemal mať na daný zvuk aké. Vidíš vtedy si mal výhrady aj na Sky resp. na Audioquest a jedným šmahom si sa presvedčil, že si nepočul to správne od tejto firmy ... ale pohode, drž sa a pozdravujem ťa

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Dragon, teba nepoznam, Tona však ano, pekny hifi blazon. :) Naozaj sa pohybujete už v porjadnou High-Ende.
Tonymu sa zazdava Dragonov ML 380, Dragonovi zasa Tonov Meridian 808. Som rad, že to resite takto v klude.
Mozno keby ste NEpucuvali na hociakych kopiach Avalonov by ste nemali také diferencie v hodnoteni. (to je žert, ale kopie odborník hned pozná ;) )
Ale vsak jste chalani daleko od Accuphase utekli.
Noble Audio - výroba a prodej

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

NA píše:Dragon, teba nepoznam, Tona však ano, pekny hifi blazon. :) Naozaj sa pohybujete už v porjadnou High-Ende.
Tonymu sa zazdava Dragonov ML 380, Dragonovi zasa Tonov Meridian 808. Som rad, že to resite takto v klude.
Mozno keby ste NEpucuvali na hociakych kopiach Avalonov by ste nemali také diferencie v hodnoteni. (to je žert, ale kopie odborník hned pozná ;) )
Ale vsak jste chalani daleko od Accuphase utekli.

ML 380 nie je môj, ale kamarátov, čo má tie "kopie" Avalonov. S Tonom sa nehádame len diskutujeme, on mi priniesol na koštovku Meridian 808 a ja som vyjadril len svoj názor, nič viac, nič menej. Ale zasa na druhej strane, ten Meridian 808 nie je špatný, to je jasné, ani ho hocijaký CD player v kvalite neklepne. Ináč je jedna vec zvláštna, že kópie Avalovou (na obrázku, čo vyrába kamarát) hrajú lepšie ako originál a ešte aj lepšie vyzerajú (stolárske spracovanie je na top úrovni), to je zaujímavé, nie? NA - na tých sa veru nešetrilo, o takej výhybke (kvalita súčiastok, vnútorná kabeláž, terminály a pod.) sa môže len majiteľom Avalonu snívať.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

OK, tak jsem to s těma přístrojema špatně vyhodnotil-o nic nejde.
Já již nějakou dobu nemám z výrobků vrcholného High-endu respekt a vím, že je možné v poslední době takovéto produkty dohonit i překonat. V jejich výrobcích nejsou žádné neznámé a tajemné technologie ani čáry a jde jim v první řadě o zisk. Poprvé a naposled jsem viděl AVALONy (OPUS CERAMIQUE) v roce 2004, takže neumím posoudit kvalitu jejich zpracování. Vím, že Avalon nepoužívá špičkové součástky a je jako spousta jiných velmi předražený.
Avalon ladí své bedny s nasazenýma mřížkama, které oproti standardu obsahují uvnitř kolem měničů ještě tlustý filc. Pokud se jejich bedny porovnávají s nějakou kopií se stejným osazením, musí to hrát vždy jinak ať už s mřížkama tak i bez nich. Nepochopil jsem jednoznačně jestli v tom posledním souvětí píšeš o mém výtvoru nebo o těch kopiích, ale v obou případech to určitě sedí. ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Nebudu zde kopírovat to co NA napsal. Souhlasím s ním,že Avalony jsou drahé.To jo.
K požitým součástkám,které nedosahují špičkové úrovně se vyjadřovat nebudu.
Jak hrají se však s dovolením vyjádřím.

Hrají výborně.

Jinak by mne zajímalo,které bedny a z jaké cenovky by si zasloužily se bez uzardění postavit vedle Lucidů,aniž by dostaly obdobné hodnocení jako Avalony,či Thiely a jiné.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ISIS 4pásma,20Hz-45kHz(+-1,5dB anechoic dyhy Standard 70 690 2 129 607
90dB, 4 ohm, 225 kg, v,š,h:152x37x46cm dyhy Premium 75 590 2 277 224
TIME new dyhy Standard 48 890 1 472 860
dyhy Premium 51 590 1 554 200

EIDOLON DIAMOND 3 pásm. 24-100kHz(+-1,5dB anech) dyhy Standard 36 790 1 108 336 4 ohm, 87 dB, 68kg,
v,š,h:111x31x43cm dyhy Premium 40 590 1 222 814

EIDOLON VISION 3 pásm., 26Hz-34kHz(+/-1,5dB anechoic) dyhy Standard 27 190 819 126
4 ohm, 87 dB, 68kg, v.š,h:111x31x43cm dyhy Premium 30 990 933 605

CERAMIQUE 3 pásm., 34Hz-24kHz(+/-1dB anechoic) maple 16 595 499 941
AKCIA 5 ohm, 87 dB, 41kg, v.š,h:102x26x40cm 759 000,-Sk

INDRA 3 pásm., 2Hz-28kHz(+/-1,5dB anechoic) dyhy Standard 21 790 656 446
6 ohm, 87 dB 43kg, v.š,h:102x26x40cm dyhy Premium 25 590 770 924

ASCENDANT 2 pásma,30Hz-20kHz(+/-1,5dB anechoic) dyhy Standard 10 690 322 047
4 ohm,90 dB,34kg, v.š,h:94x28x33cm dyhy Premium 14 490 436 526

ASCENDANT AKCIA 2 pásma,30Hz-20kHz, Verzia 1 walnut 9 899 298 217

ASPECT 2 pásma dyhy Standard 9 290 279 871

SYMBOL 2 pásm., 38Hz-22kHz(+/-1,5dB anechoic) Cherry, Black 4 190 126 228
4 ohm, 87 dB, 16,5kg, v.š,h:107x20,5x23cm Maple

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jsme tady již dost OT. Tak naposledy, abych uspokojil Tvou zvědavost ;)
Slyšel jsem jen ten jeden model na výstavě v roce 2004, a líbilo se mi to. Vícekrát a ještě i jiné modely jsem neměl možnost slyšet, a už vůbec ne na mě známé sestavě či dokonce je s něčím porovnat. Proto nikde neuvádím, že Avalony hrají tak či tak-nehodnotím je.
Pokud si dovolím napsat, že ten či onen výrobce nepoužívá špičkové součástky a vyznívá to jako kritika, je to u výrobků, které používají již vyspělé kvalitní měniče a výrobce na bedny nasadil pořádně vysokou cenu. Pokud chci za metr-metr dvacet bedny s třemi měniči 300 nebo taky 700 tisíc, tak bych tam chtěl vidět použití i odpovídající třídy součástek ve vyhybce a kabeláž. Protože s pořádných součástek postavená standardně složitá vyhybka a slušná kabeláž přijde i přes 50% ceny co měniče do takovýchto beden výrobce to ošidí za účelem co největšího zisku. Nejspíš si říkají, že uvnitř to kupující jen tak neuvidí a pokud není znalý problematiky stejně by to neuměl posoudit. Hrát to hraje i s levnýma součástkama a navíc to takto zabere o dost míň místa….

U těch Thiel 3,7 se to dá částečně omluvit, protože mají mnoho kompenzací a tedy velký počet prvků a cena beden není ještě astronomická. U Avalonů jsou ceny jinde a složitost vyhybek podle mých informací není veliká.

Bez uzardění jak píšeš, třeba nová řada B&W Nautilus s diamantem nahoře, tady angláni osazují už kvalitní součástky. Z levnějších značek třeba AURUM CANTUS. Už u levných stojanových modelů je velmi kvalitní vyhybka a to se prodávají jen za 28.000,-Kč. Ty vyhybky nepřijdou o moc laciněji než u 3p. za několik sto tisíců, kde na tomt vyloženě šetří. Prostě u výše specifikovaných 3.p beden je prasečina vyhybky za 5tisíc a prodejní cena třeba i 12násobek nákladů. Zmíněné dvě značky nehodnotím po stránce jejich akustického výstupu.
Pořádná vyhybka nebo její středo-výšková část má vypadat nějak takhle:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
a určitě ne takhle:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

NA

Díky za kvalitní příspěvek.Jsem rád,že jsi to nebral jako popichování (taky jsem tam nedával žádné smajlíky) a odpověděl jsi jak se má.

Mohl bych tě požádat ( a myslím ,že nejsem sám koho to zajímá),kdyby jsi k uvedeným vyhýbkám udal i typ beden?

Poznal jsem (tedy přečetl) Jamo 909.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Hifisti, bavme sa o Accuphase, ak je to možné.

Odpovědět