Accuphase
Re: Accuphase
nebo zde je to vidět úplně jasně:
http://www.marantzphilips.nl/index.asp? ... =1993-1994
http://www.marantzphilips.nl/index.asp? ... =1993-1994
jinak o PM-94 samozřejmě uvažuju taky. jeho problém (prý) je, že topí tak, že se po čase vevnitř rozteče.
potřebuju ještě víc informací...

potřebuju ještě víc informací...
Vzhledem k době vzniku jsou už všechny PM-94 dávno roztečené, není se tedy čeho bát. Pokud roztečené nejsou, taky se taky není čeho bát, klidně ještě pár let vydrží. 

ano. s logikou nejdál dojdeš...

jinak ještě dodám, že marantz pm-95 je zajímavý v tom, že obsahuje d/a převodník tda1541 s1 a žádnému fejzu se tím pádem opravdu nepodobá...
Hoši, jestli jsem to dobře vyhodnotil, tak p. Píša se už na to vybodnul, nevíte jestli tuto značku někdo zastupuje a zajišťuje servis. Dostal se mi jeden jejich kousek na opravu a potřeboval bych nějaké díly.
Díky za případné info.
Díky za případné info.
Noble Audio - výroba a prodej
Kdyby někdo chtěl jít v Lachimových šlépějích a taky si pořídit jednu z nejlepších síťových praček na planetě, tak teď je možnost ji koupit:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0438002974

Mít teď prachy, koupím ji sám!
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0438002974
Mít teď prachy, koupím ji sám!
Včera jsme byli s Lachimem u oficielního distributora Accuphase pro ČR ,pana Píši.
Udělal jsem pár fotek mobilem. Místnost je v 1.p. rodiného řadového domku.Strop je akusticky upraven,stěny jsou provedeny jako kmitací panely.Na 1. pohled by to fakt člověk neřekl.Místnost není sy\metrická, na jedné straně okno a skleněné dveře na balkon,na druhé otevřené schody a z půli průchod do další místnosti.Volné stěny jsou "vyskládány" policemi s DVD a CD.
Krátký poslech byl zahájen Rain Tree Crow,Jethro Tull,Led Zeppelin-Kashmir,Pink Floyd-Time,nějaký akustický jazz.
Trochu kecáního.
Sestava JML Focal Utopia,nejvyšší Accu DD800 a DC 801,zesík A 45,pračka PS 1210,digi sub Velodyne,ještě pár drobností jako krásné kotoučáky,obrovské nohavice reprokabelů s Andrewu = dělané.
1,5 hodiny zajímavé návštěvy.Cena poslouchané sestavy cca 2 Mega.
Obrázky posléze.
Udělal jsem pár fotek mobilem. Místnost je v 1.p. rodiného řadového domku.Strop je akusticky upraven,stěny jsou provedeny jako kmitací panely.Na 1. pohled by to fakt člověk neřekl.Místnost není sy\metrická, na jedné straně okno a skleněné dveře na balkon,na druhé otevřené schody a z půli průchod do další místnosti.Volné stěny jsou "vyskládány" policemi s DVD a CD.
Krátký poslech byl zahájen Rain Tree Crow,Jethro Tull,Led Zeppelin-Kashmir,Pink Floyd-Time,nějaký akustický jazz.
Trochu kecáního.
Sestava JML Focal Utopia,nejvyšší Accu DD800 a DC 801,zesík A 45,pračka PS 1210,digi sub Velodyne,ještě pár drobností jako krásné kotoučáky,obrovské nohavice reprokabelů s Andrewu = dělané.
1,5 hodiny zajímavé návštěvy.Cena poslouchané sestavy cca 2 Mega.
Obrázky posléze.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak tohle bych taky rád slyšel. Boxere jak to teda hrálo? Líbilo se Ti to?
Takže pan Píša s Accuphase neskončil, jak mylně uváděl NA?
Takže pan Píša s Accuphase neskončil, jak mylně uváděl NA?
Byl jsem, díky Boxerovi, na "besuchu" u pana Píši.
Poslechový, obývací pokoj byl jako z pohádky o hifi. Viz. foto.
Řešená akustika byla okamžitě cítit v uších.
Všude po stěnách regály s cd, sacd, dvd, spousta kablíků, příslušenství...
Nádhera. 40m2 "hifi pur".
Asi jako u hifistů v Západním Německu.
Pan Píša nám předal něco informací o Accuphase. S Boxerem podiskutovali o technice a rozdílech v přístrojích.
Mě zaujala samotná aparatura a neskutečné hadice k repro. Napřed jsem myslel, že to jsou nějaké větvě Baobabu z cesty po Africe... Nějaké atrapy sloních kelů...
Až pak mě Boxer upozornil, že to jsou repro kabely
Focal Utopia krmí pan Píša áčkovým Accuphase s tím ( 2x45w), že je to dostatečný výkon. Že ty závody watty, watty -monobloky jsou jen vatou hlupákům.
Osobně mám naprosto odlišný názor a poslechovou, čerstvou zkušenost, ale.... Nejsa technikem a před aparatutou těchto rozměrů se musím sklonit, nechávám si svůj názor pro sebe.
Jinak kombinace Accuphase mechanika a převodník + rovnou z převodníku do koncáku (cca 22.000 eur + 8.500 eur) je dle pana Píši naprosto skvělá.
Vynechání předzesilovače je zásadou správného hifi.
Návštěva to byla zajímavá. Poučná, odhalující.
Boxer.
Štvě mě, že jsi chvátal. Bylo by bývalo o čem mluviti.
P.s.: všem zájemcům o pračku Accuphase:
"Starý model pračky 1200 je "střevově" stejný jako nový model 1210. Tím mě pan Píša potěšil.
8.200 Eur je za nový model pračky dost a dost. Ten předchozí lze totiž koupit v BRD (u prodejce) za 3.400 eur.
Poslechový, obývací pokoj byl jako z pohádky o hifi. Viz. foto.
Řešená akustika byla okamžitě cítit v uších.
Všude po stěnách regály s cd, sacd, dvd, spousta kablíků, příslušenství...
Nádhera. 40m2 "hifi pur".
Asi jako u hifistů v Západním Německu.
Pan Píša nám předal něco informací o Accuphase. S Boxerem podiskutovali o technice a rozdílech v přístrojích.
Mě zaujala samotná aparatura a neskutečné hadice k repro. Napřed jsem myslel, že to jsou nějaké větvě Baobabu z cesty po Africe... Nějaké atrapy sloních kelů...
Až pak mě Boxer upozornil, že to jsou repro kabely

Focal Utopia krmí pan Píša áčkovým Accuphase s tím ( 2x45w), že je to dostatečný výkon. Že ty závody watty, watty -monobloky jsou jen vatou hlupákům.
Osobně mám naprosto odlišný názor a poslechovou, čerstvou zkušenost, ale.... Nejsa technikem a před aparatutou těchto rozměrů se musím sklonit, nechávám si svůj názor pro sebe.
Jinak kombinace Accuphase mechanika a převodník + rovnou z převodníku do koncáku (cca 22.000 eur + 8.500 eur) je dle pana Píši naprosto skvělá.
Vynechání předzesilovače je zásadou správného hifi.
Návštěva to byla zajímavá. Poučná, odhalující.
Boxer.
Štvě mě, že jsi chvátal. Bylo by bývalo o čem mluviti.
P.s.: všem zájemcům o pračku Accuphase:
"Starý model pračky 1200 je "střevově" stejný jako nový model 1210. Tím mě pan Píša potěšil.
8.200 Eur je za nový model pračky dost a dost. Ten předchozí lze totiž koupit v BRD (u prodejce) za 3.400 eur.
Mark and Levinson
Než jsem stačil něco smysluplného vymyslet,tak to napsal správně Lachim.
Osobně mám naprosto odlišný názor............. nechávám si svůj názor pro sebe.
Lachim.
No já měl pocit,že i ty spěcháš,ale až budeš mít ty bedny ... (teď jsem to málem napsal,však víš co myslím)...,tak se můžeme ukecat u tebe až do bezvědomí.
Než jsem stačil něco smysluplného vymyslet,tak to napsal správně Lachim.
Osobně mám naprosto odlišný názor............. nechávám si svůj názor pro sebe.

Lachim.
No já měl pocit,že i ty spěcháš,ale až budeš mít ty bedny ... (teď jsem to málem napsal,však víš co myslím)...,tak se můžeme ukecat u tebe až do bezvědomí.
No a jak to teda kurňa hrálo?
Jinak těch 2 x 45 W JE zoufale málo, protože hrát v limitaci je prostě blbost. Ví to Dudek, PMA, Pistole, BV, Šroll. Ví to skoro všichni.
Jinak těch 2 x 45 W JE zoufale málo, protože hrát v limitaci je prostě blbost. Ví to Dudek, PMA, Pistole, BV, Šroll. Ví to skoro všichni.
Sorry, z foto to vypadá na neřešenou "akustiku". Možná ta fotka matelachim píše: Řešená akustika byla okamžitě cítit v uších.

Pavel Macura Audio
Pan Píša tedy neskončil, jen se přesunul do ilegality- není o něm a Accuphase vidu ani slechu.
Noble Audio - výroba a prodej
MB píše:Je zaujimave ta Dadaft pozorovat, ako sa meni tvoja "konecna", ako keby sme ti to tu uz vsetci davno netvrdili, ze mas proste /neuraz sa/ malo posluchovych skusenosti a v podstate tapes vo vzduchoprazdne (viz pro100r a zosilovac Philips a caka ta sklamanie aj v bednickach co mas doma...) a chytas sa kazdeho stebielka travy, ano kazdy z nas presiel tymto vyvojom, ale nikto z nas o tom (mozno bohuzial) tolko nenakeca, takze drzim palce v hladani vytuzeneho svateho gralu...
PS:Accuphase ROZHODNE este nie je konecna...
Mam pre teba pekny tip http://cgi.ebay.fr/Ampli-ACCUPHASE-E305 ... 240%3A1318