Accuphase

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
boxer

Re: Accuphase

Příspěvek od boxer »

PMA

Strop je kazetový na rámech,mezi stropem a panely(kazetami) je cca 8-10 cm ,s akustickypohltivou vatou v mikrotenových vacích.
Ty žluté stěny,co jsou vidět,jsou sádrokartonové desky na "silenblocích" od normální zdi asi 8cm bez (samozřejmě) pevného spojení jak v meziroží tak stropem,tedy jako kmitací.
Mě se to na první pohled nezdálo,ale obešel jsem si "jako zvědavě kolem placek" pokoj a klepal na desky a kolínkem mačkal. :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Syčák

Dej pokoj,záleží na 1 W,ne? ;)
(I když mě zarazilo,že při běžné poslechoví hlasitosti,šly rafiky nadoraz,a nebýt kolíčku,možná se otočily. :o )

Ale jak děl pan Píša,je to dáno tím,že je to pro měření 8 ohmové bedny a Utopie jedou na 2,5 ohmu.tak si to přeber. :idea:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Na ty bedny je to malý výkon. Pokud zesilovač umí dát do 2 ohm 4-násobný výkon bez nárůstu zkreslení proti chodu do 8 ohmů, pomůže to. Zesilovače s velkým počtem párů koncových tranzistorů to mohou umět. Co to bylo, A-60?

Ad první watt nebo první watty - jde o čistotu v tomto pásmu, pokud je to v nepořádku, tak stovky wattů jmenovitého výkonu nejsou nic platné, tal leda na diskotéku.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

All

takže jste odpověď dostali,jak to hrálo.

PMA napsal Na ty bedny je to malý výkon.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Píša má, pokud dobře pamatuju, A50. Nebo měl, když jsem u něj byl.
Nedělal bych z toho vědu, A50 byly vždy hodnoceny jako extrémně dobré konce a já věřím, že hrají dobře (i když moje konce snů to nejsou). Jsem rád, že se mu stále daří, kupoval jsem od něj svoje první bedny v životě a byl ke mně, osmnáctiletému fakanovi, slušný a vstřícný. I ty Utopie mi tehdy pustil. Zkrátka solidní obchodník a člověk.

boxer

Příspěvek od boxer »

Machalík

Co má,vidíš na obrázcích i s doprovodným textem.
Právě na ono téma = monobloky= se podivuje Lachim na počátku,kdy mu (nám) bylo řečeno,že monobloky jsou zbytečné,že stačí takový zesík,jaký má, a že by klidně stačila i A 35.Základem je zdroj signálu ( a ten má opravdu TOP.)

Dle mého je celá souprava "zabita" právě tím zesíkem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer píše:Základem je zdroj signálu
jak osvěžující. udělals mi radost boxere...

boxer

Příspěvek od boxer »

:?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jestli to mělo 2 x 45/8, tak to může být jedině A-45, což není monoblok. Hrát to bude dobře, ale výkon na ty bedny na hlasitý poslech nemůže stačit.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

PMA píše:Jestli to mělo 2 x 45/8, tak to může být jedině A-45, což není monoblok. Hrát to bude dobře, ale výkon na ty bedny na hlasitý poslech nemůže stačit.
Zbytek (co stačí, není potřeba předek atd.,) jsou kecy
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Nějak se to motá.

Od začátku jsem napsal,že p.Píša má A 45,(což je i na fotce vidět), a je to stereokonec v A.
Na náš dotaz,zda to přeci jen není málo na tyto bedny,(po poslechovém testu)nám bylo řečeno to co jsem napsal.Že monobloky měl, ale .... viz výše.

Ad předzesilovač.

Z transportu s digiprocesorem (nebo z playeru)přímo do konce (konců) je mnohem lepší,než používat předzesík,páč je zbytečný a je to jen další kurvítko zvuku v signálové cestě.(toto jsou slova pana Píši).

Jak se k tomu kdo postaví,nevím.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pokud by to šlo do A-45 v digitální formě, tak ano. Pokud to jde v analogové, tak je to spíš jen "zajímavý názor". Srovnání by to ukázalo. Odpůrců předzesilovačů, ev. propagátorů "pasivních" předzesilovačů (poťák či řadič v karbičce) jsme už zažili dost.
Pavel Macura Audio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo. bez předku jsou basy pevnější, středy prokreslenější blablabla. chvíli. pak člověk zjistí, že se to nedá poslouchat...

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

boxer píše:Ad předzesilovač.

Z transportu s digiprocesorem (nebo z playeru)přímo do konce (konců) je mnohem lepší,než používat předzesík,páč je zbytečný a je to jen další kurvítko zvuku v signálové cestě.(toto jsou slova pana Píši).

Jak se k tomu kdo postaví,nevím.
No mne sa pri posluchu skoro vždy postaví *thumbs up* . Ale nie, kecám. *thumbs down*

Každý obhajuje to svoje riešenie. Predzosilňovač má svoj význam, ale pretrváva názor menej je viac a dokonca ušetríme. Pravda je vždy niekde v strede. Osobne nesúhlasím s tým, že predok nepotrebujeme z dovodu degradácie kvality konca...
Výkon...tiež idividuálne, s čím a kde sa to pustí, prípadne čo očakávame. Fejz má zvuk medový a zároveň pevný do vysokých hladín.60W v áčku 4 ohmy potiahne aj na krmenie zložité dipóly - ktoré "hrajú len s kilowattmi". Mal som možnosť skúsiť aj to a nijak ma to nepresvedčilo.
PMA *thumbs up* - prvé watty dávajú tušiť, čo sa bude diať v limitácii a kedy k nej príde.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Vynechání předzesilovače - to je taková audiofilská pohádka.
Clearaudio dokonce má na svém phonopředzesilovači regulátor hlasitosti. Má to přesvědčit hloupé lidi, že to phono se připojí přímo do monobloků.
Hlasitost se pak řídí takovým mini potenciometrem asi jako na starém malém rozhlasovém přijímači

Obrázek

Odpovědět