Accuphase
Re: Accuphase
Vždycky jsem na tuto značku pohlížel, jako na zástupce zvuku DPA, Audionet atd. Pavel Dudek to vychvaloval ještě v 93 v amáru, že to je jediná japonská značka, která stojí za to. Ovšem když jsem to uslyšel, tak jsem byl hodně překvapen. Pro mě je to výborné. 

Tak mě dostal ten AKAI 747. Můj sen. Nezbyde, než si udělat radost. Ale bude jen jako dekorace.
osobně jsem slyšel u známého accuphase na repro ayon s keramickými měniči a to se mi líbilo.
jinak jsem měl integráč (nějak 400?)doma a ten se mi vůbce nelíbil. znělo to jako sony.
pma
ta akustika byla fakt okamžitě cítit v uších. jako když přijdeš do nahrávací kabiny v rozhlasu.
tlak a nezvyklý pocit slyšení vlastního dechu...
možná přetlumené?
syčák
jak to hrálo? ...se neptej...za 2 mega to prostě MUSÍ hrát.

jinak jsem měl integráč (nějak 400?)doma a ten se mi vůbce nelíbil. znělo to jako sony.
pma
ta akustika byla fakt okamžitě cítit v uších. jako když přijdeš do nahrávací kabiny v rozhlasu.
tlak a nezvyklý pocit slyšení vlastního dechu...
možná přetlumené?
syčák
jak to hrálo? ...se neptej...za 2 mega to prostě MUSÍ hrát.

lachim píše:osobně jsem slyšel u známého accuphase na repro ayon s keramickými měniči a to se mi líbilo.

mb
sony je o.k.
pokud teda nestojí jako accuphase

sony je o.k.
pokud teda nestojí jako accuphase

Spatne si to pochopil, iba som sa chcel uistit, ci skutocne neporovnavas accuphase k nejakej hnojacke!!!! Ja sa Sony nezastavam, ja totizto viem kde ma Sony hranice, a k accuphase by som si to ani nedovoli prirovnat, jedine co maju spolocne je krajina povodu 

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem slyšel Xaviany XN 360 (byla to čerstvá novinka) a zesilovač Accuphase E-550, krmeno nějakým playerem Accuphase. Zvukově to bylo strašné, tedy vztaženo jak drahé a kvalitní komponenty to jsou. Jednoduše řečeno, zvuk byl pod dekou. Myslím si, že chyba byla v nevhodné kombinaci komponentů (i když je všechny považuji za špičkové). Od Lachima víme, že Xaviany XN 360 jsou velmi náročné na zesilovač a Accuphase E-550 svým malým výkonem (byť v čisté třídě "A") na ně nestačil.
ML
tak to jsme slyšeli něco hodně podobného. já také poslouchal na xn360.
zvuk s 2x naimem v bi-ampingu se mi líbil o hodně více. to mělo "koule a šťávu"
tenkrát jsem to porovnával vedle sebe.
tak to jsme slyšeli něco hodně podobného. já také poslouchal na xn360.
zvuk s 2x naimem v bi-ampingu se mi líbil o hodně více. to mělo "koule a šťávu"
tenkrát jsem to porovnával vedle sebe.
Nevím, proč má značka Sony tak špatné renomé; jejich vrcholové řady byly vždy neskutečně dobré. Nesmíte vnímat Sony jen jako XA-50 ES a jemu podobné.
machalík
nikdy jsem od sony ty top modely neslyšel.
kromě prezentace v sony shopu (elvia) na černém mostě.
tam měli vystavené ty top stereo včetně repro. celkem asi za 3 mega.
jenže ty zase nechtěli zapínat a předvádět.
jinak věřím, že jsou hodně dobré. ty prodejky byly fakt neskutečné.
něco jako za accuphase.

nikdy jsem od sony ty top modely neslyšel.
kromě prezentace v sony shopu (elvia) na černém mostě.
tam měli vystavené ty top stereo včetně repro. celkem asi za 3 mega.
jenže ty zase nechtěli zapínat a předvádět.
jinak věřím, že jsou hodně dobré. ty prodejky byly fakt neskutečné.
něco jako za accuphase.

Borci, ja stále nechápem, čo máte s tými wattmi a ako to vlastne počúvate. E550 áčkový silič s malým výkonom...mne sa to viac ako na 11,00 osoliť proste nedá - zvuk má všetko, čo má mať, rozlíšenie, pevnosť, dôraz, ale reve to neznesiteľne. Ja počúvam na 9 -10,00 na 85dB reprákoch (čo je dosť hlasno), neviem, koľko má Xavian XN360...ale ak to s nimi nehrá, tak je niekde chyba. Zvuk pod dekou...nestačím sa diviť týmto záverom. Mal som doma aj E450, ktorý do 4 Ohm dáva viac ako 330W, ale subjektívne som žiaden rozdiel nepociťoval ,až na charakter zvuku, ktorý má každý z nich iný. 550 je jemnejšia, 450 dynamickejšia, ale slabý nie je ani jeden z nich.Mark Levinson píše:Já jsem slyšel Xaviany XN 360 (byla to čerstvá novinka) a zesilovač Accuphase E-550, krmeno nějakým playerem Accuphase. Zvukově to bylo strašné, tedy vztaženo jak drahé a kvalitní komponenty to jsou. Jednoduše řečeno, zvuk byl pod dekou. Myslím si, že chyba byla v nevhodné kombinaci komponentů (i když je všechny považuji za špičkové). Od Lachima víme, že Xaviany XN 360 jsou velmi náročné na zesilovač a Accuphase E-550 svým malým výkonem (byť v čisté třídě "A") na ně nestačil.
Samozrejme nevhodných kombinácií špičkových komponentov je x. Ale na margo toho výkonu...dúfam, že sa bavíme o ozvučovaní obývačky!
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Palipole,
možná to špatně vyznělo, ale napsal jsem jen svou poslechovou zkušenost s touto sestavou. Jak jsem psal, všechny komponenty v řetězci jsou špičkové kvality, ale spolu jim to prostě nehrálo. Tehdy jsem nechápal kde se stala chyba a upřímně jsem si myslel, že Xavian XN 360 jsou na vině. Dnes si myslím, že je to spíše nevhodná kombinace. Možná, že v kombinaci Xavian XN 360 a Accuphase E-450 by vše bylo lepší, nevím (toto je jen spekulace).
Víme od Lachima, že Xaviany potřebují hodně dobré krmení a že nejlépe zatím hrály jen s velmi silnými monobloky Marsh, takže podle toho usuzuji, že Accuphase E-550 je ve spojení s Xaviany XN-360 nevhodný.
Já osobně nejsem příznivcem nějaké extrémně hlasité produkce, ale i na běžnou poslechovou hlasitost musí být dostatečně silný a stabilní zesilovač. Touto úvahou vůbec nechci říct, že je něco v tomto řetězci špatné nebo že Accuphase E-550 je slabý zesilovač. Jen mu asi tato kombinace nevyhovuje, prostě si to spolu nesedlo. Tak jsem to slyšel a toto je můj názor.
Nevím jak jsou na tom Xaviany XN-360 s impedancí? Toto může hrát velkou roli, více napoví měření. Protože i výrobcem deklarované 8 Ohmové bedny padají na 2,9 Ohmů a to je pro zesilovač maso.
Samozřejmě mluvím o ozvučení běžné poslechové místnosti.
Tak se Palipole nečerti, není to nic proti Tobě ani proti Accuphase E-550
možná to špatně vyznělo, ale napsal jsem jen svou poslechovou zkušenost s touto sestavou. Jak jsem psal, všechny komponenty v řetězci jsou špičkové kvality, ale spolu jim to prostě nehrálo. Tehdy jsem nechápal kde se stala chyba a upřímně jsem si myslel, že Xavian XN 360 jsou na vině. Dnes si myslím, že je to spíše nevhodná kombinace. Možná, že v kombinaci Xavian XN 360 a Accuphase E-450 by vše bylo lepší, nevím (toto je jen spekulace).
Víme od Lachima, že Xaviany potřebují hodně dobré krmení a že nejlépe zatím hrály jen s velmi silnými monobloky Marsh, takže podle toho usuzuji, že Accuphase E-550 je ve spojení s Xaviany XN-360 nevhodný.
Já osobně nejsem příznivcem nějaké extrémně hlasité produkce, ale i na běžnou poslechovou hlasitost musí být dostatečně silný a stabilní zesilovač. Touto úvahou vůbec nechci říct, že je něco v tomto řetězci špatné nebo že Accuphase E-550 je slabý zesilovač. Jen mu asi tato kombinace nevyhovuje, prostě si to spolu nesedlo. Tak jsem to slyšel a toto je můj názor.
Nevím jak jsou na tom Xaviany XN-360 s impedancí? Toto může hrát velkou roli, více napoví měření. Protože i výrobcem deklarované 8 Ohmové bedny padají na 2,9 Ohmů a to je pro zesilovač maso.
Samozřejmě mluvím o ozvučení běžné poslechové místnosti.
Tak se Palipole nečerti, není to nic proti Tobě ani proti Accuphase E-550

palipol
to naše stereo přeci není ani o hlasitosti ani o výkonu.
a accuphase + xn360 opravdu dohromady nejde.
důvody netuším. to by ti spíše řekl t-m, pma, renown....
accuphase nesoudím.
tenkrát jsem vybíral zesilovač.
to naše stereo přeci není ani o hlasitosti ani o výkonu.
a accuphase + xn360 opravdu dohromady nejde.
důvody netuším. to by ti spíše řekl t-m, pma, renown....
accuphase nesoudím.
tenkrát jsem vybíral zesilovač.
Se mi líbí, jak je 360 pořád brána jako nějaká referenční bedna, která k sobě akorát potřebuje opravdu dobré zesilovače.
Proč? Přece už jsou prodaný, tak by se to mohlo říct, jak to je, ne?
Proč? Přece už jsou prodaný, tak by se to mohlo říct, jak to je, ne?
tak schválně, napíše někdo konečně PRAVDU o těch X360?? zajímá mě, jak to doopravdy je. Jámjsem je slyšel hrát a nemohu říct, že by to byl nějaký extra průser, když si tedy odmyslím jejich cenu.
Tak do toho!
Tak do toho!