Akai

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Teti
Kontaktovat uživatele:

Akai

Příspěvek od Teti »

kde je AIWA, JVC...nesmí chybět zn.Akai international...opět jedna legenda minulého století...
firma proslula svými robustními, spolehlivýmí cívkovými magnetofony série GX (210D, 230D, 600DB, 400D, 280 D-SS, 620, 625..........) dodnes fonoamatéry i polo-profesionály uznávanými a vyhledávanými. aplikovala vlastní vyvinuté, nezničitelné sklo-ferritové hlavy syst.GX garantující 90 000 provozních hodin = cca 10 let nepřetržitého hraní...pro poslech doma vskutku navěky, mnohem dříve odejde jakákoliv mechanika. systém potlačení šumu dolby NR a quadrofonní reprodukce u cívkáčů to jsou jen některé inovace uvedené do praxe fimou Akai. cassette decks řady GXC (38D, 510D, 75D) receivery stereo AA-910, 920, 930, 940, AS-980 - 2 x 220 W music power...v roce 1975 (!), plně automatický 2-motorový gramo analog AP-004, repro boxy ST-101 / 201. výroba pokračovala v 80.-90. létech
( VCR, ampifiers, tuners, turntables, EQ, CD, dvd...) dnešní osud společnosti (značky) není mně dost dobře známý...

PaKr
Kontaktovat uživatele:

Re: Akai

Příspěvek od PaKr »

Akai jsem před léty prodával jako prodavač ve skrachovalé prodejně Protec Mediahall.Někdo ůdajně na zlínsku pod tímto názvem vyráběl taková pouťová domácí kina a dvd přehrávače.S originál produkcí to nemělo nic společného a mě s toho bylo smutno.Když si vzpomenu jak jsem v Brně dlouhé minuty vydržel okukovat Akai,JVC,Hitahi,Asahi,Aiwu,Toshibu,Panasonic,Sony,Sharp a pod. v místním tuzexu.Ty krásné hi-fi komponenty,radiomagnetofony ,videa pod. to byla nádhera.Kamarád měl od Akae zesilovač a tape deck,hrálo to krásně,tehdy ten analogový japonský zvuk neměl chybu! *thumbs up* Bylo to něco takového: http://www.google.com/imgres?q=akai+tap ... x=80&ty=41
Jáměl v osudesátých letech Aiwu http://www.google.com/imgres?q=aiwa+tap ... =140&ty=94
Aiwa ,Akai,Hitahi a Asahi se ůplně ztratily.jak říkáte mají na kontě hodně inovací a zaslouží si podle mě vzpomínku.Čest jejich výrobkům!

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Teti, proč doslova kopíruješ můj text, příspěvek AKAI z jiné diskuze ? To nemáš ani trochu studu a vlastní tvůrčí fantazie ? Zveřejněno: 13.12.2008, viz:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=1663

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak už se objevil i FAKE příspěvek. *headbang* *headbang* *headbang*

jasnap
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasnap »

Nedá mi to a musím tu zmínit video AKAI ,které jsem koupil hned po revoluci, takže ještě dvouhlavé
mono.Byl to vynikající stroj s komfortním a chytrým ovládáním a systémem IQ který změřil vlastnosti
pásku před záznamem a proto naplno využil značkové kazety.Tento stroj bezchybně sloužil celé rodině asi 17 let.
*2thumbsup*

Disorder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disorder »

Jsem šťastným majitelem zesilovače AKAI AM-37. Pro mě to je dost parádní stroj. Jednoduché nahrávání z libovolného zdroje na kazety, 7 vstupů (3x tape deck, aux, tuner, CD a phono). Mám na něm připojený počítač, televizi, gramo a tape deck. Dostatečný výkon a skvěle si rozumí s bednami (Onkyo sc-760). Jsem spokojen. Kamarád má domácí kino a když přijde na návštěvu, nesmím zesilovač ani zapnout. A už vůbec ne gramo. Jinak bývá naštvaný. *2thumbsup*

Odpovědět